به گزارش صدآنلاین ، بدن برای از بین بردن سموم و کاهش خطر غذاهای چربی که میخوریم، به نوشیدنیهای سالم حاوی مواد مغذی مفید نیاز دارد. در ادامه این گزارش ۵ نوشیدنی پاک کننده بدن معرفی میشود.
لیموناد
آب لیمو حاوی فلاونوئیدهایی است که برای تنظیم فشار خون، کاهش خطر حمله قلبی یا سکته مغزی، تنظیم سطح قند خون و تحریک گردش خون مؤثر است.
لیمو همچنین حاوی اسید سیتریک است که به جذب هیدروکسید آلومینیوم که آنزیمهای کبدی را تحریک میکند، کمک خواهد کرد و باعث خنثی سازی سموم بدن میشود.
بهتر است هنگام تهیه آب لیمو، به جای شکر برای شیرین کردن آن از عسل استفاده کنید.
چای سبز
چای سبز حاوی پلی فنول، یعنی آنتی اکسیدانهایی است که بدن را از رادیکالهای آزاد که میتوانند سلولها را اصلاح، تخریب و از بین ببرند و ممکن است منجر به سرطان و بیماریهای دیگر شود، پاک میکند، بنابراین نوشیدن چای سبز به شما کمک میکند تا مشکلات خوردن غذاهای چرب برطرف شود.
آب چغندر
بسیاری از پزشکان تأکید میکنند که آب چغندر باید در لیست غذاهای فوق العاده شما باشد، زیرا منبع خوبی از ویتامینها و مواد معدنی است و حاوی آنتی اکسیدانهایی است که سموم بدن را از بین میبرد.
علاوه بر این، آب چغندر به بهبود هضم غذا و بهبود عملکرد کبد کمک میکند، زیرا یکی از آبمیوههای غنی از فلاونوئیدها و بتاکاروتن است، بنابراین سموم جمع شده در بدن را از بین میبرد و کبد را از سموم پاک میکند.
همچنین کالری کمی دارد، بنابراین اگر این رژیم غذائی را دنبال کنید مناسب شما خواهد بود و به شما در روند کاهش وزن کمک میکند.
آب میوههای سبز
پزشکان اتفاق نظر دارند که کلم پیچ، کلم بروکلی و اسفناج از جمله سالمترین سبزیجات برای تهیه آبمیوه سبز هستند. این آبمیوهها از بدن سم زدایی کرده و از آن در برابر مشکلات گوارشی که پس از خوردن غذاهای چرب عارض میشود محافظت میکنند.
نوشیدنی گیاهی و ادویههای دارویی
گیاهان و ادویههای زیادی وجود دارند که به سم زدایی بدن کمک میکنند، از جمله موثرترین آنها زنجبیل، زردچوبه و نعناع است.
زنجبیل معروف است که هضم غذا را تقویت میکند، اختلالات گوارشی را با کمک به تسریع تخلیه معده بهبود میبخشد، و همچنین یک تقویت کننده ضد التهاب و ایمنی قوی است.
زردچوبه فرآیند متابولیسم را افزایش میدهد و به دفع مواد زائد در بدن کمک میکند، همچنین حاوی یک ترکیب مهم به نام کورکومین است که یک ضد التهاب قدرتمند (مانند داروهای ضد التهاب) و یک آنتی اکسیدان قوی است، که به خنثی سازی رادیکالهای آزاد کمک میکند.
نعناع نیز به خاصیت خود برای کاهش مشکلات گوارشی شناخته شده است، به گونهای که یک مسکن طبیعی است و درد گرفتگی عضلات، نفخ و سوءهاضمه را کاهش میدهد و حاوی ویتامین C است که به روند سم زدایی کمک میکند.
یافت این ویتامین در رژیم غذایی روزمره است؛ به ویژه اگر میخواهید در نور کم خوب ببینید باید ویتامین آ مصرف کنید.
نحوه عملکرد ویتامین آ
ویتامین آ به دو شکل رتینول و کارتنوئید پیدا میشود.
رتینول فرم فعال ویتامین آ است که در جگر حیوانات، شیر کامل و بعضی خوراکیهای غنی شده پیدا میشود.
کارتنوئید رنگدانههای تیرهای است که در خوراکیهای گیاهی پیدا
میشود و قابلیت تبدیل شدن به فرم فعال ویتامین آ را دارد. تا به حال بیش
از ۵۰۰ نوع کارتنوئید کشف شده است که یکی از آنها بتا کاروتن معروف است.
بتا کاروتن نوعی آنتی اکسیدان است که از تخریب سلولی در برابر
رادیکالهای آزاد که منجر به سالخوردگی و بیماریهای مزمن میشوند، جلوگیری
میکند.
بنابراین میتوانید حدس بزنید که اهمیت مصرف ویتامین آ چقدر زیاد است.
در ادامه ۷ منبع غنی ویتامین آ را به شما معرفی میکنیم.
جگر گاو
جگر حیوانات یکی از منابع ویتامین آ است؛ دلیلش هم این
است که حیوانات هم مثل انسان، ویتامین آ را در جگرشان ذخیره میکنند. جگر
گاو همچنین حاوی مقادیر بالای پروتئین، مس، ویتامین ب ۲ و ب ۱۲ است. همچنین
منبع خوبی برای آهن، فولات و کولین در نظر گرفته میشود. جگر گوسفند هم
یکی دیگر از منابع خوب ویتامین آ به شمار میآید.
روغن جگر ماهی کاد
ماهی کاد یکی از انواع ماهیهای آبهای شور و
شیرین است که روغن جگرش حاوی مقادیر بالای ویتامین آ است. این روغن و سایر
روغنهای ماهی در میان غنیترین منابع اسیدهای چرب امگا ۳ قرار میگیرد که
از احتقان و مشکلات قلبی پیشگیری میکند و حتی ممکن است به درمان یا
جلوگیری از افسردگی منجر شود.
روغن جگر کاد منبع خوبی برای ویتامین دی هم هست که منجر به بهبود خلق و خو، بهبود سیستم ایمنی و سلامت استخوانها میشود. بنابراین خرید کاد و سایر انواع ماهی های دیگر مثل قزل آلا، ماهی سالمون با خواص بینظیرش، ماهی شیر و شوریده را در سبد غذاییتان قرار دهید که پیشنهاد میدهیم خرید انواع ماهی یا خاویار را از فروشگاه های معتبر انجام دهید. درست است که قیمت خاویار بالاست و ممکن است هر کسی نتواند به عنوان یک منبع بینظیر ویتامین آ سراغش برود؛ اما خواص ماهیها دست کمی از این خوراکی لوکس ندارد.
هویج
هویج غنی از بتا کاروتن است و نصف فنجان از این سبزی به صورت خام
حاوی ۴۵۹ میکروگرم ویتامین آ است. هویج در عین حال که سرشار از فیبر و
ویتامین آ است، کالری بسیار پایینی دارد؛ در حقیقت هر یک وعده از این سبزی
تنها ۲۶ کالری دارد؛ به همین دلیل هم یک میان وعده سبک و مفید به شمار
میآید. فیبر موجود در هویج باعث بهتر شدن هضم غذا و جلوگیری از یبوست
میشود.
اسفناج
درست مثل سایر سبزیجات با برگهای سبز، اسفناج هم سرشار از انواع
مواد مغذی مفید برای سلامت از جمله ویتامین آ است. هر نصف فنجان اسفناج
حاوی ۵۷۳ میکرو گرم ویتامین آ میشود. هر وعده همچنین حدود ۱۷ درصد آهن
مورد نیاز و ۲۰ درصد منیزیم بدن را هم فراهم میکند. جالب است بدانید
منیزیم در بیش از ۳۰۰ عملکرد بدن نقش ایفا میکند و یک عنصر کلیدی محسوب
میشود.
ممکن است فکر کنید استفاده از اسفناج در رژیم غذایی کار چندان
سادهای نیست؛ اما کافی است به آن گوجه و کمی از مغزها و پنیر صبحانه مورد
علاقهتان مثل پنیر خامهای، لیقوان و فتا را اضافه کنید و آن را ساندویچ
کنید تا یک صبحانه خوشمزه داشته باشید. سایر انواع پنیرها مثل پارمزان،
چدار، موزارلا و پنیر کبابی هم میتوانند تکمیل کننده طعم یک سالاد اسفناج
خوشمزه برای شام یا در کنار ناهار باشند. بنابراین تنها پنیری که ممکن است
از دستتان در برود، پنیر پیتزا خواهد بود که آن هم در پیتزای سبزیجات جبران
میشود!
عصاره گوجه فرنگی
سه چهارم فنجان آب گوجه فرنگی حاوی ۴۲ میکرو گرم ویتامین آ است که
۱۶ درصد ویتامین مورد نیاز بدن را تامین میکند. به همین دلیل هم استفاده
از گوجه را در ساندویچ و سالاد اسفناج توصیه کردیم تا یک بمب ویتامین آ به
دست آورید.
گوجه همچنین حاوی ویتامین سی و لیکوپن زیاد است که در رده
آنتی اکسیدانها قرار میگیرند و برای سلامت عمومی بدن مفید هستند. در
اینجا میتوانید ۱۰ دلیل برای خوردن گوجه فرنگی را نیز مطالعه کنید.
برگه زردآلو
درست است که برگه زردآلو یکی از بهترین منابع
ویتامین آ به شمار میرود؛ اما به خاطر داشته باشید این میوه خشک شده میزان
بالای شکر و کالری دارد که در صورت مصرف زیاد میتواند منجر به افزایش وزن
و چاقی شود. ۱۰ برگه زردآلو حاوی ۶۳ میکروگرم ویتامین دی است که یک چهار
میزان مورد نیاز روزانه را تامین خواهد کرد.
طالبی
تابستان که میرسد قدر طالبی را بدانید چون هر نصف فنجان
از این میوه خوشمزه ۱۳۵ میکرو گرم ویتامین آ، مساوی با ۵۴ درصد نیاز بدن به
این ویتامین را تامین میکند. طالبی همچنین منبع غنی آنتی اکسیدان ویتامین
سی است، باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی میشود و مقاومت بدن را در برابر
بسیاری از بیماریها بالا میبرد. این میوه را به صورت اسموتی یا ساده نوش
جان کنید و از مزایایش لذت ببرید.