بایگانی مطالب خواندنی  جالب..
بایگانی مطالب خواندنی  جالب..

بایگانی مطالب خواندنی جالب..

نهال مرکبات را کی و چگونه بکاریم؟

نهال مرکبات را کی و چگونه بکاریم؟

نحوه و زمان و چگونگی کاشت مرکبات

با توجه به بررسی های انجام شده روش کاشت پشته ای مرکبات در شمال کشور نتیجه بسیار خوبی نشان داده است. در این روش نهال مرکبات را ۳۰-۲۰ سانتی متر بالاتر از سطح زمین می کارند. این پشته ها نباید شیب زیادی داشته باشند چون خاک اطراف نهال به اصطلاح فرار می کند و ریشه نهال از خاک خارج می شود.

حدود دو ماه قبل از کاشت نهال مرکبات باید نقشه باغ آماده باشد و محل کاشت نهال ها در باغ مشخص گردد. در این زمان در محل کاشت نهال ها گودالی به عرض یک متر و عمق ۷۰ سانتی متر کنده می شود و خاک سطحی (بیل اول یا ۳۰ سانتی متر بالایی) جدا می شود. پس از انجام کار حفر، گودال با یک ترکیب خاکی غنی شده شامل کود حیوانی پوسیده، ماسه شسته شده و خاک سطحی به نسبت مساوی پر می شود. آنگاه برای غنی سازی اولیه مواد و کودهای زیر به ترکیب بالا اضافه می شود:

کود گوگردی (۱.۵ تا ۲ کیلوگرم)، سولفات آمونیوم (۵۰۰ گرم)، سولفات پتاسیم (۵۰۰ گرم)، سولفات منیزیم (۵۰۰ گرم)، سوپرفسفات تریپل (۵۰۰ گرم)، سولفات روی (۲۰۰ گرم) و سولفات منگنز (۲۰۰ گرم).

ترکیب گفته شده یک ترکیب کلی است و در موارد زیر می تواند تغییر کند:

– در زمین‌هایی با pH اسیدی از دادن کود گوگردی اجتناب شود.

– در نهال های با پایه نارنج نیاز به دادن کود گوگردی تنها چندان زیاد نیست چون این پایه به آهک و pH بالا مقاومت نسبی دارد.

– اگر بعد از انجام آزمایش مشخص شد که هر یک از عناصر یاد شده در خاک به مقدار و فرم مناسب وجود دارد، نیاز به دادن آن کود نیست.

بعد از تهیه مخلوط بالا، گودال ها با آن پر می شوند و اگر هدف کاشت روی پشته باشد باید سطح گودال ها را تا ۴۰ سانتی متر بالا آورد و در غیر اینصورت حداقل ۲۰-۱۰ سانتی متر بالا می آوریم. عملیات ذکر شده دو ماه قبل از کاشت نهال انجام می شود تا فرصت کافی برای نشست خاک وجود داشته باشد. خاک گودال در مدت دو ماه با توجه به بارندگی های فصلی کاملا نشست می کند و پس از کاشت نهال نشست چندانی در گودال به وجود نخواهد آمد.

کاشت مرکبات در فصل گرم توصیه نمی شود. با این حال، برخی کارشناسان در صورتی که نهال گلدانی باشد و مشکل آبیاری مداوم وجود نداشته باشد، کاشت در فصل گرم را بدون اشکال می دانند. معمولا اوایل آذر تا فروردین زمان کاشت نهال در منطقه شمال است. علت انتخاب فصل سرد سال برای کاشت مرکبات نیاز آبی پایین در این زمان و شوک کمتر به نهال ها به دلیل فعالیت کمتر است. کاشت پاییزه ممکن است همراه با یک جهش رشدی در نهال ها باشد که این رشد جدید مستعد سرمازدگی خواهد شد. از طرفی چون در اوایل یا اواسط زمستان احتمال سرد شن هوا می باشد بنابراین بهترین زمان برای کاشت مرکبات درشمال کشور اوایل اسفندماه است. نهال ها باید تا ارتفاع ۷۰ سانتی متر عاری از انشعابات باشند و بعد از آن چند شاخه با فاصله از هم و در جهات مختلف انتخاب می شوند.

در سال های اول یا دوم پس از کاشت نهال، اغلب مشکل پوسیدگی ریشه رخ می دهد که این مشکل در خاک های رسی و با آبیاری زیاد بیشتر رخ می دهد.مهم ترین نشانه این بیماری سست بودن طوقه است، به نحوی که وقتی محل طوقه را تکان می دهیم نهال شل بوده و محکم نمی ایستد. زردی برگ، ریزش برگ و عدم جوانه زنی مناسب از دیگر علائم است. برای درمان باید در بهار و تابستان علاوه بر دقت در آبیاری، چندین مرتبه ناحیه طوقه گیاه را با سموم قارچ کش مناسب تیمار نمود.

کلمات کلیدی: مرکبات ، نهال مرکبات ، پرتقال ، نارنگی ، کاشت مرکبات

برای آشنایی بیشتر با پرورش مرکبات کتاب زیر را مطالعه فرمایید:

پرورش مرکبات

کاشت نهال مرکبات، درمازندران.

کاشت نهال مرکبات در چمستان

کاشت نهال مرکبات، کاج و..
متاسفانه در حال حاضر اکثر میوه های موجود در بازار با کود های شیمیایی و هورمون های مضر برای بدن تولید و عرضه می شوند.
لذا بهتر است خودمان دست به کار شده و با کاشت نهال مرکبات ارگانیک برای مصارف خودمان تولید و مصرف کنیم.
آیا می دانید شما هم می توانید این میوه های رنگارنگ را در ویلای خود پرورش دهید؟
پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، گریپ‌ فروت، لیمو ترش، کامکوات و…

این میوه ها زیرمجموعه ای از مرکبات هستند که دارای ویتامین C سرشاری می باشند. اما علاوه بر ویتامین C مرکبات سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، پتاسیم، بتاکاروتن و فیبرهای حلال هستند که برای حفظ سلامت بدن بسیار مفید است.

 

کاشت نهال پرتقال در چمستان
نهال پرتقال دارای انواع مختلفی می باشد که برخی از بهترین آنها شامل پرتقال والنسیا (تابستانه)، پرتقال خونی، پرتقال تامسون می باشند که هر کدام دارای ویژگی ها و مزه ی متفاوتی هستند.

نهال پرتقال والسنیا (تابستانه): این پرتقال در فصل تابستان کاملاً رسیده و آماده ی مصرف می باشد. پرتقال والنسیا دارای عطر و طعم فوق العاده خوشمزه ایست که لذت خوردن پرتقال در فصل تابستان را دوچندان می کند.
نهال پرتقال خونی: همانطور که از اسمش پیداست، این پرتقال دارای رنگدانه های قرمز رنگی در داخل خود می باشد که علاوه بر ظاهری متفاوت، دارای مزه ی منحصر به فردی نیز است.
نهال پرتقال تامسون: پرتقال تامسون یکی از پرتقال های مجلس پسند موجود در بازار ایران است که دارای ابعادی درشت و مزه ای لذیذ است.
نهال کامکوات: میوه کامکوات از خانواده مرکبات می باشد و ظاهری شبیه به آنها دارد. زیستگاه اولیه ی این میوه ی لذیذ کشور چین بوده و در حال حاضر در شمال ایران نیز کشت می شود. کامکوات را معمولاً با پوست میل می کنند و همچنین از این میوه ی لذیذ مربا نیز تهیه می شود. درخت کامکوات نهایتاً ارتفاعی حدود دو و نیم متر و عرض 180 سانت خواهد داشت. بنابراین گزینه ای بسیار زینتی و زیبا برای محیط ویلا می باشد که علاوه بر زیبایی، می توانید از میوه ی لذیذ آن نیز بهرمند شوید.
نهال نارنگی پیج: نهال درخت نارنگی پیج، از ترکیب دو نارنگی تانجلو و کلمانتین (یافا) بوجود آمده است و از خصوصیات این نارنگی می توان به زیبایی ظاهری، مزه ی بسیار لذیذ و پر محصول بودن آن اشاره کرد.
درخت نارنگی پیج هم تقریباً همانند درختچه ها فضای زیادی اشغال نمی کند و به همین سبب برای محیط های ویلایی بسیار مناسب می باشد.

 

 

نهال نارنگی یافا (کلمانتین): نارنگی یافا مزه ای بسیار بسیار لذیذ و خوشمزه دارد که پیشنهاد می کنم حتماً این میوه را مصرف کنید تا به این نکته پی ببرید. درخت این میوه ی لذیذ در برابر سرما مقاوم بوده و تقریباً مشکلی با این موضوع ندارد. کاشت نهال نارنگی پیج در ویلای چمستان می توانید نارنگی سالانه ی شما را تامین نماید.
نهال نارنگی اونشو: میوه ی این درخت، از زودرس ترین میوه ی مرکبات می باشد و تقریباً اولین میوه ایست که وارد بازار مرکبات می شود. به نارنگی اونشو در بازار، نارنگی ساری نیز می گویند. این میوه بسیار آبدار طرفداران زیادی هم دارد.
نهال نارنج: نارنج بدون شک مادر مرکبات است. این درخت دارای برگ هایی بزرگتر و خوشبوتر از سایر مرکبات می باشد. از گل های این درخت عرق بهار نارنج و مربا تهیه می شود. میوه ی نارنج، مصارف خام و رُب دارد.
تقریباً می توان گفت بی آزار ترین نوع مرکبات، درخت نارنج است که سالانه میوه های زیادی حتی بدون مراقبت زیاد به ثمر می رساند.
نهال لیمو شیرین: نهال لیمو شیرین نیز از خانواده مرکبات بوده و به راحتی در شمال بارور می شود. کاشت این نهال در چمستان می تواند نیاز سالانه ی شما از لیمو شیرین را تامین نماید.
نهال لیمو ترش: لیمو ترش نیز گیاهی در ابعاد کوچک است که علاوه بر خواص فوق العاده زیادی که دارد، می تواند به زیبایی محوطه ی ویلای شما کمک نماید.

ملکه‌ای که فرمان قتل ۷۵۰۰۰ ایرانی را صادر کرد ( روزسیزدبدر)

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی هاون مدیا نوشت: در زمان خشایارشاه هخامنشی، دختری بنام استر که یهودی بودنش را مخفی کرده بود ملکه ایران شد و با فریب دادن شاه، فرمان قتل وزیر شاه بنام هامان و ده پسرش و بیش از ۷۵۰۰۰ ایرانی را صادر کرد.

یهودیان چنین روز را عید پوریم مینامند و جشن میگیرند و ایرانیان آن را، روزی نحس بنام سیزده بدر، که باید از خانه بیرون رفت(فرار کرد)

مقبره استر و مردخای یهود در همدان واقع است.