بایگانی مطالب خواندنی  جالب..
بایگانی مطالب خواندنی  جالب..

بایگانی مطالب خواندنی جالب..

برداشت کاهو رومی به 2 روش و تربچه.

برداشت کاهو رومی به 2 روش و تربچه

برداشت کاهو رومی به 2 روش

کاهو رومی یک نوع سالم و پرطرفدار کاهو می باشد. کاهوی رومی (نام علمی: Lactuca sativa L. var. longifolia)از انواع کاهو است که در یک سر بلند برگهای درشت با گوشت محکمی زیر مرکز آنها رشد می‌کند و برخلاف بیشتر کاهوها در برابر گرما مقاوم است.

کاشت این کاهو نسبتا آسان است و در یک باغچه کوچک و حتی یک گلدان هم قابل رشد می باشد. کاهوی رومی را می توان 2 الی 3 ماهه برداشت کرد. شما می توانید برداشت سالاد رومی به 2 روش انجام دهید. تمام سر کاهو را در یک زمان برداشت، چه با کشیدن سر، ریشه و همه، و یا با قطع کردن سر در پایه. همچنین میتوانید برگهای بیرونی سر را برداشت کنید و برگهای درونی همچنان رشد و بالغ شوند.

روش 1 : برداشت کامل کاهو رومی

برداشت کامل کاهو رومی
برداشت کامل کاهو رومی

کاهو را از 65 تا 70 روز پس از کاشت بذر می توانید برداشت کنید. کاهو رومی کمتر از 3 ماه کاهوی بالغی می شود. زمانی که رنگ برگ ها سبز تیره شوند و برگ ها کاملا به صورت باز می شوند.

برداشت کامل کاهو رومی - برش از پایه
برداشت کامل کاهو رومی – برش از پایه

اگر می خواهید برداشت دومی هم داشته باشید می توانید کل کاهو را از پایه برش دهید و با استفاده از یک قیچی تیز و یا کاتر کاهو را از پایه برش دهید. برش را باید حدود 2.5 سانتی متر از سطح خاک انجام دهید.

برداشت کامل کاهو رومی - رشد دوباره کاهو
برداشت کامل کاهو رومی – رشد دوباره کاهو

کاهو را پس از برداشت اول مراقبت کنید تا برگ های جدید شروع به رشد کند. زمانی که کل کاهو را برداشت می کنید برگ های تازه سریع تر و بیشتر شروع به رشد می کنند. پس از رشد و بالغ شدن کاهو می توانید برداشت دوم رو هم انجام دهید. شما برای برداشت دوم باید حدود 50 الی 60 روز صبر کنید.

برداشت کامل کاهو رومی - برداشت کاهو
برداشت کامل کاهو رومی – برداشت کاهو

کاهو را از ریشه برداشت کنید اگر تنها یک برداشت را می خواهید انجام دهید. برای این کار دیگر نیازی به قیچی باغبانی ندارید فقط کافیست سر کاهو را با یک دست گرفته و بطور محکم به سمت بالا بکشید و کاهو را از ریشه خارج کنید.

روش 2 : جمع آوری برگ های خارجی کاهو رومی

زمان جمع آوری برگ های خارجی کاهو رومی
زمان جمع آوری برگ های خارجی کاهو رومی

در این روش برگ های کاهو را باید در اوایل روز انتخاب کنید. زیرا نور خورشید وقتی به برگ ها بتابد دیگر آن تازگی برگ های اول صبح را نخواهد داشت. اگر شما برداشت اول صبح را فراموش کرده اید و نیازی به کاهو ندارید بهتر است تا روز بعد صبر کنید.

برگ های کاهو رومی بالغ حدود 10-15 متر ارتفاع خواهند داشت.

جمع آوری 6-8 برگ خارجی کاهو رومی
جمع آوری 6-8 برگ خارجی کاهو رومی

ابتدا 6 الی 8 برگ های بیرونی کاهو را برداشت کنید. اگر می خواهید تنها برگ های بزرگ را برداشت کنید. مزیت این نوع برداشت این است که شما قادر خواهید بود تا از یک کاهو برای مدت طولانی تری استفاده کنید. چون برگ های درونی حدود یک هفته زمان می برد تا رشد کامل را انجام دهند.

مضرات این برداشت این است که برگ های برداشت شده به نسبت کوچکتر خواهد بود.

برداشت کاهو رومی در 10 سانتی متری
برداشت کاهو رومی در 10 سانتی متری

پس از رسیدن به حدود 10 سانتیمتر، برگ ها را برداشت کنید. برگ های درونی را دست نخورده برای رشد دوباره به حال خود قرار دهید. رشد برگ ها متفاوت می باشند پس باغچه خود را به صورت روزانه بررسی کنید.

نگهداری برگ های کاهو
نگهداری برگ های کاهو

برپ های برداشت شده را بشویید و تا 10 روز می توانید در یخچال نگهداری کنید. هنگامی که برگ های کاهو را برداشت کردید خاک آن را زیر آب سرد بشویید سپس کاملا خشک کرده و در کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کنید.

نکات برداشت کاهو رومی

اطمینان حاصل کنید که هر گونه ابزار برش را که قبل و بعد از برداشت کاهو خود استفاده می کنید، پاکسازی کنید.

همیشه قبل از خوردن کاهو آن را کاملا با آب گرم بشویید، مخصوصا اگر در زمان رشد، هر نوع حشره کش یا قارچ کش استفاده کرده اید.

اگر به مدت طولانی کاهو را برداشت نکنید، برگ های کاهو بیش از حد بلند شده و بافت چوبی به خود می گیرند.   

سبزیجات برگیسبزیجات و صیفی جات

چرا تربچه من فقط برگ دارد؟ دلیل تبدیل نشدن گل بوته صیفی جات به میوه!!!!

چرا تربچه من فقط برگ دارد؟ دلیل تبدیل نشدن گل بوته صیفی جات به میوه!!!!
تربچه اولین بار در کشور فرانسه پرورش یافته است. تربچه گیاهی است که دارای انواع بیشماری می باشد و عموما با غذا یا به عنوان پیش غذا به طور خام خورده می شود. در بعضی موارد از برگ تربچه به صورت خام استفاده می شود. تربچه بسیار اشتها آور بوده و برای هضم غذا نیز مفید است. تربچه دارای انواع و اقسام زیادی است که علاوه بر رنگ های مختلف دارای شکل و اندازه های گوناگون و متعدد نیز می باشند. از تربچه در سالاد و یا ظرف سبزی خوردن بسیار زیاد استفاده می شود به خاطر رنگ زیبایی که دارد به سفره شما روح می بخشد. می‌توان گفت که این سبزی یکی از مطلوب‌ترین چاشنی هاست. تربچه سریع و آسان رشد می‌کند.

تربچه می تواند در طول 3 روز از دانه به یک گیاه کوچک تبدیل شود و این نامگذاری نیز به همین علت بوده است .(Raphanus sativus به یونانی یعنی سریع ظاهر شونده  ، که اشاره به جوانه زنی سریع تربچه دارد.)
خواص دارویی تربچه بسیار زیاد است.
حالا میریم سراغ سوالاتی که درباره رشد تربچه برای شما عزیزان پیش میاد.

چرا تربچه من فقط برگ دارند؟
چرا تربچه من فقط برگ دارند؟

چرا در مطالب همیشه یک تربچه بزرگ و خوش رنگ مشاهده می شود و وقتی می کاریم از تربچه خبری نیست و فقط برگ آن نصیب من می شود؟

چرا بوته های خیار، گوجه فرنگی، کدو، فلفل، بادمجان و دیگر صیفی جات ها فقط برگ های پهن و بزرگ دارند و گل ها تبدیل به میوه نشده و می افتند؟ 

چرا ……………………. ؟

اگر به دنبال جواب سوالات اینچنینی هستید حتما مطلب زیر را مطالعه بفرمایید.

آبیاری مداوم و بیش از حد

تمامی گیاهان برای رشد و میوه دهی به جذب نیتروژن نیاز دارند. اگر شما گیاه را بیش از نیاز آبیاری کنید راه های جذب نتروژن مسدود می شود.

ریشه گیاه نیازمند دسترسی به هوا و تنفس کردن می باشد. با آبیاری مکرر و بیش از حد گیاه را پژمرده می کنید.

با آبدهی بیش از حد، هویج، شلغم، چغندر،ترپ و ترپچه و در کل محصولات غده ای از رشد ایستاده و برگ بالای آنها پهن و بزرگ می شود و به گمان اینکه ترپچه بزرگی در زیر خاک رشد کرده آنرا از خاک درمی آوریم اما با کمال تعجب میبینیم از محصول خبری نیست.
یا در صیفی جات بوته ای، این مشکل با رشد بیش از حد برگ و بوته خود نمایی میکند.
برای مثال آبدهی هر روزه بوته خیار یا گوجه فرنگی بوته را بزرگ کرده و اجازه تبدیل گل به محصول را نمی دهد. یا در نهایت چند محصول ریز و کج و کوبه به درد نخور عاید ما میکند.

راه حل میوه ندادن صیفی جات

دلیل تبدیل نشدن گل بوته صیفی جات به میوه!!!!
دلیل تبدیل نشدن گل بوته صیفی جات به میوه!!!!

حتما به نسبت رشد گیاه فواصل آبیاری را زیاد تر کنید. دقت کنید که در این مطلب استفاده از کلمه پر آبی به این معنا نیست که به گیاه در دفعات آبیاری کم آب بدهیم بلکه منظور ما تکرار دفعات آبیاری می باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد