بایگانی مطالب خواندنی  جالب..
بایگانی مطالب خواندنی  جالب..

بایگانی مطالب خواندنی جالب..

1 -دریای راس بزرگترین زیستگاه حفاظت شده حیات دریایی دنیا اعلام شد. 2 - جمعیت حیات وحش دنیا روبه کاهش.

دریای راس بزرگترین زیستگاه حفاظت شده حیات دریایی دنیا اعلام شد

  • 28 اکتبر 2016 - 07 آبان 1395
penguin
پنگوئن آدلی در دریای راس

نمایندگان اتحادیه اروپا و ٢٤ کشور دیگر دریای راس در قاره جنوبگان را به عنوان زیستگاه حفاظت شده حیات دریایی اعلام کردند.

ماری مک‌کالی وزیر خارجه نیوزیلند اعلام کرد کمیسیون حفظ منابع زنده دریایی قاره جنوبگان، در جلسه خود که در هوبارت استرالیا برگزار شد به اتفاق آرا دریای راس را منطقه محافظت شده اعلام کرد.

طرفداران حفظ محیط زیست از این تصمیم برای محافظت از دست‌نخورده‌ترین زیست‌بوم دریایی دنیا استقبال و اظهار امیدواری کردند که تصمیم مشابهی در دیگر آبهای بین‌المللی اتخاذ شود.

دریای راس خلیج عمیقی در اقیانوس منجمد جنوبی است و ١.٥ میلیون متر مربع از این دریا در ٣٥ سال آینده از صید و ماهیگیری تجاری محافظت خواهد شد.

این دریا فقط دو درصد اقیانوس منجمد جنوبی را تشکیل می‌دهد اما زیستگاه ٣٨ درصد پنگوئن‌های آدلی، سی درصد مرغان باران و شش درصد نهنگ‌های مینک قطب جنوب است.

 
یک نهنگ مینگ در دریای راس
minke

این منطقه از نظر تامین مواد مغذی اعماق اقیانوس که با جریان‌های آبی به دیگر نقاط جهان برده می‌شود اهمیت اساسی در حیات در کره زمین دارد.

دریای راس همچنین محل زندگی شمار عظیمی کریل (سخت‌پوستی کوچک شبیه میگو) است که غذای اصلی نهنگ‌ها و فُک‌ها را تشکیل می‌دهد. صید بیش از حد و تغییرات آب وهوایی تاثیر قابل توجهی بر جمعیت کریل‌ها گذاشته و باعث نگرانی شده است.

این تصمیم برای محققان و دانشمندان هم خبر خوبی است چون با توجه به این که دریای راس تقریبا از دست‌اندازی های بشر در امان مانده، به مثابه یک آزمایشگاه طبیعی است.

این طرح که آمریکا و نیوزیلند آن را ارائه کرده بودند پس از سالها مذاکره به تصویب رسیده و بر اساس آن دریای راس منطقه "بهره‌برداری ممنوع" اعلام شده؛ به این معنی که در ٣٥ سال آینده ذخایر معدنی و منایع جانوری و گیاهی آن نباید مورد استفاده تجاری و صنعتی قرار گیرند.

اما در مناطقی خاصی از این دریا صید کریل و دندان‌ماهی برای مقاصد تحقیقاتی مجاز خواهد بود.

پنگوئن
پنگوئن آدلی در میان یخ‌های دریای راس

لوییس پیو "نگهبان اقیانوس‌های" سازمان ملل با ابراز "شعف" از این تصمیم گفت این بزرگترین منطقه محافظت شده دنیا، چه آبی و چه خاکی، خواهد بود.

آقای پیو سال‌ها برای محافظت از این منطقه تلاش و با شنا در آب‌های سرد دریای راس سعی در جلب توجه جهانی به این منطقه دنیا کرده و سرانجام موفق شد روسیه را متقاعد کند که به این توافق رضایت دهد.

در مذاکرات سال گذشته روسیه تنها کشوری بود که که به اجماع دیگر کشورها ملحق نشد اما روسیه امسال با کشورهای دیگر هم‌صدا بود.

ولادیمیر پوتین سال ٢٠١٧ را سال اکولوژی و همچنین مجمع‌الجزایر فرانتس یوزف در اقیانوس منجمد شمالی را نیز منطقه محافظت شده اعلام کرده است.

یکی از نکات مورد بحث طول مدت محافظت از دریای راس بود. چین پیشنهاد کرده بود مدت این محافظت بیست سال باشد اما کشورهای دیگر با در نظر گرفتن طول عمر جانداران این منطقه بیست سال را بسیار کوتاه دانستند و سرانجام بر سر سی و پنج سال به توافق رسیدند


جمعیت حیات وحش دنیا 'در ۴۰ سال ۵۸ درصد کاهش یافته'

  • 27 اکتبر 2016 - 06 آبان 1395
حیات وحش

یک گزارش جدید خاطر نشان می‌کند که جمعیت حیات وحش دنیا از سال ۱۹۷۰ به این سو ۵۸ درصد کاهش یافته است.

صندوق جهانی طبیعت و انجمن جانورشناسی لندن در گزارشی گفته‌اند که اگر چنین روندی ادامه یابد، زندگی دو سوم مهره‌داران تا سال ۲۰۲۰ تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

این آمار نشان می‌دهد که جانداران رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و زمین‌های مرطوب بیشترین لطمه را دیده‌اند.

در این گزارش آمده که جمعیت گونه‌های آب شیرین از سال ۱۹۷۰ به این سو، ۸۱ درصد کاهش داشته است.

فعالیت‌های انسانی از قبیل تخریب زیستگاه‌ها، تجارت حیوانات وحشی، آلودگی هوا و تغییرات آب و هوایی روی روند کاهش جمعیت حیات وحش دنیا اثر گذاشته است.

دکتر مایک بارت، از مدیران صندوق جهانی طبیعت گفته است که در صورت ادامه وضعیت فعلی، جمعیت حیات وحش دنیا به سیر نزولی خود ادامه خواهد داد. او گفت "ما به نقطه‌ای رسیده‌ایم که دیگر بهانه‌ای برای ادامه راه و روش فعلی وجود ندارد."

او گفت "ما دلایل کاهش جمعیت حیات وحش را می‌دانیم و از تاثیر زندگی انسان‌ها بر طبعیت و جمعیت حیات وحش آگاهیم و وقت آن رسیده که کاری بکنیم."

محققان این گزارش اطلاعات جمع‌آوری شده از چهار هزار گونه مختلف جانوری (پرنده، ماهی، پستان‌دار، دوزیست و خزنده) را بررسی کرده‌اند.

فیل آفریقایی
تعداد فیل‌های آفریقایی به دلیل شکار به شدت کم شده

چنین گزارشی هر دو سال یکبار منتشر می‌شود و هدف آن ارزیابی وضعیت حیات وحش دنیا است.

در این گزارش همچنین به کاهش تعداد فیل‌های آفریقایی به دلیل کشتار آنها برای فروش عاج اشاره شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد