بایگانی مطالب خواندنی  جالب..
بایگانی مطالب خواندنی  جالب..

بایگانی مطالب خواندنی جالب..

چگونه با فرد معتاد رفتار کنیم..وچگونه سیگار را ترک کنیم.

چگونه با فرد معتاد رفتار کنیم

p



خیلی از خانواده هایی که یکی از اعضای آنها گرفتار سوءمصرف مواد است و می خواهد این سوءمصرف را ترک کند، نمی دانند باید چگونه با او برخورد کنند تا بتواند دوران سخت ترک را هرچه سریع تر و ساده تر پشت سر بگذارد. در این مطلب، اشاره ای به ادبیات و نوع رفتار با افرادی که قصد ترک سوءمصرف مواد مخدر یا محرک را دارند، خواهیم داشت.

معتاد تکلیف اش با خودش معلوم است. هدف اول و آخرش رسیدن به مواد است. تکلیف اش با ما هم مشخص است، باید تحمل اش کنیم و البته کارت سوخت اش را شارژ کنیم . اما مساله اینجاست که اغلب، تکلیف ما با او معلوم نیست. یعنی نمی دانیم جدای از ترک دادن، با چنین آدمی باید چه کار کنیم. روی همین اصل است که به طور مثال، علاوه بر 24 تهرانی که هر ماه بر اثر اعتیاد می میرند، باید درصدی از مرگ های دیگری که بر اثر دق کردن یا سکته است را هم به حساب این غول گذاشت.

چگونه با فرد معتاد رفتار کنیم

شناسایی فرد معتاد


- سرخ‌ شدن‌ چشمها
- نگاه‌های‌ مات‌ به‌ مدت‌ طولانی‌
- نامفهوم‌ و جویده‌ شدن‌ طرز صحبت‌
- عدم‌ تعادل‌ در حرکات‌
- کم‌ شدن‌ توجه‌ به‌ نظافت‌
- محلهای‌ متعدد تزریق‌ سرنگ‌ در بدن‌
- غیبت‌های‌ مکرر از کلاس‌ درس‌ و کاهش‌ علاقه‌ به‌ تحصیل‌
- بی‌ قراری‌ شدید
- تغییرات‌ ناگهانی‌ خُلق‌
- به‌ مشام‌ رسیدن‌ بوهای‌ غیر عادی‌ از دهان‌ یا لباس‌
- وجود سوزنها و سنجاقهای‌ سیاه‌ شده‌، قاشق‌ خمیده‌ و دود گرفته‌ و ورِق آلومینیومی‌
- لوله‌های‌ خالی‌ خودکار، کبریت‌ نیم‌ سوخته‌ در محل‌های‌ غیر معمول‌
- طولانی‌ شدن‌ زمان‌ ماندن‌ در دستشویی‌ و حمام‌
- ناپدید شدن‌ بعضی‌ اشیاء در خانه‌
- خواب‌ آلودگی‌
- تغییر دوستان‌
- تأخیر در حرکات‌ و کند شدن‌ رفتارها
البته به یاد داشته باشید که این علائم حتما نشان از اعتیاد فرد ندارد و تنها روشی ضمنی برای حدس این موضوع است .

برخی رفتارهای نادرست با افراد معتاد


هنگامی که با یک فرد معتاد صحبت می کنیم ممکن است حرفی بزنیم که او را ناراحت کند و شانس برقراری ارتباط موثر و سازنده با او را از بین ببریم. طبیعی است که ما به عنوان خانواده او قصد داریم تا برای ترک اعتیاد و بهبودی از آن به فرد معتاد کمک کنیم؛ اما در وضعیت حساس و سختی قرار داریم و ممکن است نگرانی و عصبانیت ما باعث شود تا طرز صحبت کردن ما با او، نتیجه معکوس داشته و فقط باعث وخیم تر شدن اوضاع شود. همواره این احتمال وجود دارد که ما حرفی به عزیز معتادمان بزنیم که غیر سازنده باشد، یعنی به جای اینکه او را به بهبودی و پاک شدن تشویق کند باعث شود که او برای ادامه مصرف مواد بهانه تراشی کرده و هیچ علاقه ای برای ترک اعتیاد از خود نشان ندهد.

برخی از رفتارهای نادرست با فرد مبتلا باعتیاد عبارت است از :
قهر کردن با او .
صحبت کردن با حالتی حق به جانب.
مقصر دانستن او برای همه مشکلات و بدبختی های خانواده.
تحقیر او به خاطر اعتیاد یا بی مسئولیتی.
حمایت ناسالم.
نزنید، اعتراف نگیرید، شکنجه نکنید.

ابزارهای ارتباط موثر


جنگ و مرافعه با فرد معتاد، کاری بسیار ساده و در عین حال بی نتیجه ای است. ما به تدریج عادت می کنیم که همه هوش و حواس خود را روی رفتارهای ویرانگر او و مصائب و بلاهایی که بر سر خانواده آورده است متمرکز کنیم. از بر شمردن مصیبت هایی که فرد معتاد بر سر زندگی خودش و ما آورده است خسته نمی شویم و چنین تصور می کنیم که اگر آنها پاک شوند، همه مشکلات و گرفتاری های ما نیز حل می شود ودیگر در زندگی هیچ مشکل و غصه ای نخواهیم داشت. این طرز تفکر نشان می دهد که نه تنها عزیز معتاد ما از بیماری اعتیاد رنج می برد، بلکه خود ما نیز تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته ایم. تک تک اعضای خانواده وظیفه دارند که با شرکت کردن در جلسات رایگان و محرمانه انجمن های حمایت از خانواده معتادان، برنامه بهبودی خود را آغاز کرده و اجازه ندهند که آنها نیز مانند فرد معتاد قربانی بیماری اعتیاد شوند. زمانی که با عقل و منطق و از دیدگاه بهبودی و اصول برنامه های 12 قدمی به فرد معتاد نگاه کنیم، خواهیم توانست خودمان را از تاثیرات و پی آمدهای دردناک زندگی در کنار فرد معتاد نجات دهیم. وقتی طبیعت و ماهیت بیماری اعتیاد را بشناسیم و از ناتوانی خودمان در کنترل این بیماری با خبر شویم، بهتر می توانیم با فرد معتاد ارتباط برقرار کنیم. وقتی این تصور باطل را کنار بگذاریم که می توانیم فرد معتاد را به قطع مصرف مواد وادار کنیم، قدرت آن را پیدا خواهیم کرد که بر اساس واقعیتها و به دور از خشم و سرزنش کردن عزیز معتادمان، ارتباطی سازنده با او برقرار کنیم.


مبانی اولیه ارتباط با فرد معتاد


١) بپذیرید که عزیز شما از بیماری اعتیاد رنج می برد و قدرت انتخاب و کنترل مصرف مواد را از دست داده است.
٢) هر چند که دیدن عذاب کشیدن عزیزتان برای شما بسیار ناراحت کننده است، اما باید بگذارید تا او عواقب اعتیاد خود را تجربه کند، چون در این حالت احتمال تمایل به پاک شدن او بیشتر است.
٣) باید بدانید که عزیز شما ممکن است از مصرف مواد دست بر ندارد و برای ادامه اعتیاد خود به هر شیوه ای متوسل شود.
٤) حق دارید که از بابت معتاد شدن عزیزتان نگران باشید، اما باید بدانید که او برای بهبودی از این بیماری باید رنج و عذاب زیادی را تحمل کند.
٥) در برخورد با آنها رفتاری صبورانه در پیش بگیرید. باید بدانید شما از آنها می خواهید از عادتی دست بردارند که یک عمر با آنها بوده است. دست برداشتن از اعتیاد به زمان نیاز دارد و یک شبه امکان پذیر نمی باشد.
٦) وانمود نکنید که رفتارهای ویرانگر آنها را درک کرده و نادیده می گیرید، اما از انتقاد کردن از آنها به خاطر رفتارشان نیز خودداری کنید و سعی کنید تا صحبت های شما به بحث و جدل تبدیل نشود.
٧) از سرزنش کردن و یا حمله کردن به آنها خودداری کنید؛ اما ضد و نقیض بودن حرف ها و کارهایشان را به آنها یادآوری کنید.
٨) از دستور دادن، تهدید کردن، التماس کردن، رشوه دادن، تشویق کردن، یا مجبور کردن آنها به انجام کاری خودداری کنید. این گونه رفتارها باعث می شود تا اعتیاد فرد معتاد شدت بیشتری پیدا کند.
٩) به جای اینکه به آنها امر و نهی کنید، از آنها بخواهید تا با شما در باره آنچه در ذهنشان می گذرد صحبت کرده و احساسات خود را برای شما بیان کنن
منابع: مجله آفتاب ، همراه ، مرکز ترک اعتیاد بهروز ، جام جم آنلاین 

چگونه سیگار را ترک کنیم


1- دلیل ترک سیگار خود را بدانید.
- 2- شکست نخورید.
- 3- ماده جایگزین برای نیکوتین پیدا کنید.
- 4- قرص‌های نیکوتین‌دار را بدون تجویز پزشک استفاده نکنید.
- 5- به تنهایی ترک نکنید.
- 6- استرس خود را کنترل کنید.
- 7- از مصرف الکل و مواد تحریک کننده برای کشیدن سیگار دوری کنید.
- 8- خانه را تمیز کنید.
- 9- سعی و تلاش کنید.
- 10- راه بروید.
- 11- میوه و سبزی بخورید.
- 12- برای سلامتی، سیگار را ترک کنید.
- 13- ترک سیگار پاداش دارد.

ما مجبوریم سیگار بکشیم زیرا بهترین غذای دنیا بدون کشیدن یک نخ سیگار هیچ لذتی ندارد.
ما مجبوریم سیگار بکشیم چون سیگار باعث می شود بهتر با غم ها ، دلهره ها ، مصیبت ها و ناراحتی های زندگی کنار بیاییم. سیگار بهترین دوست لحظات تنهایی ماست و وقتی که خسته و کلافه از کار روزانه یک نخ سیگار روشن می کنیم چقدر لذت بخش است.
ما مجبوریم سیگار بکشیم چون هیچ تفریح و مسافرتی بدون کشیدن سیگار لذت واقعی خود را ندارد. سیگار تنها دوستی است که هر وقت بخواهیم نزدیکمان است و آراممان می کند.
لطفاً به ما از عوارض و مضرات سیگار کشیدن نگویید، خودمان بهتر از همه می دانیم .

همه ما از این جملات برای توجیه سیگار کشیدن استفاده می کنیم ولی می دانیم که این یک عادت زشت است که به سلامتی و گاه روابط اجتماعی مان لطمه می زند . در ادامه به چند نکته کوتاه برای ترک سیگار اشاره خواهیم کرد.

چگونه سیگار را ترک کنیم

1- دلیل ترک سیگار خود را بدانید.


شما می‌خواهید سیگار را ترک کنید، اما می‌دانید برای چه؟
برای ترک سیگار، باید دارای انگیزه قوی باشید. ممکن است شما بخواهید خانواده خود را از دود سیگار محافظت کنید.
ممکن است به خاطر سرطان سینه از سیگار کشیدن پرهیز کنید، و یا حتی ممکن است برای این‌که جوان‌تر به نظر برسید، سیگار را ترک کنید.
بهترین دلیل را انتخاب کنید و به خاطر دلیل خود با سیگار کشیدن مبارزه کنید و بدانید که شما موفق‌ترین فرد در ترک سیگار هستید.


2- شکست نخورید.


95 درصد افراد سیگاری خواهان ترک سیگار، بدون درمان و یا مدیتیشن شکست می‌خورند. دلیل این امر این است که نیکوتین موجود در سیگار یک ماده اعتیادآور است. به طور کلی، مغز عادت کرده که هر روز مقداری نیکوتین را وارد بدن کند. در اثر فقدان نیکوتین، علائم کمبود آن ظاهر می‌شود.

3- ماده جایگزین برای نیکوتین پیدا کنید.


هنگامی که تصمیم به ترک سیگار می‌گیرید، بدن به کمبود نیکوتین پاسخ می‌دهد. علائم کمبود نیکوتین شامل افسردگی، زودرنجی، ناامیدی و بی قراری می‌باشد. ماده جایگزین نیکوتین، این علائم را کاهش می‌دهد.
تحقیقات نشان می‌دهد که آدامس و قرص‌های دارای نیکوتین می‌توانند شانس ترک سیگار را تا دو برابر افزایش دهند.

4- قرص‌های نیکوتین‌دار را بدون تجویز پزشک استفاده نکنید.


قرص‌هایی وجود دارند که با تاثیر موادشیمیایی بر مغز، به کاهش سیگارکشیدن کمک می‌کنند. آن‌ها همچنین باعث کاهش رضایتمندی از سیگار کشیدن می‌شوند.
دیگر داروها، ممکن است به کاهش علائم ناشی از ترک سیگار کمک کنند. ولی تمامی این داروها را باید تحت‌نظر پزشک مصرف کنید، نه به طور خودسرانه.

5- به تنهایی ترک نکنید.


به دوستان، اقوام و همکاران خود بگویید که می‌خواهید سیگار را ترک کنید. دلگرمی و تشویق اطرافیان برای ترک سیگار مهم است.
ممکن است نیاز داشته باشید که به یک گروه ترک‌کنندگان سیگار بپیوندید و یا با روانشناس صحبت کنید.
رفتار درمانی یکی از بهترین درمان‌ها برای ترک سیگار می‌باشد.
شما می‌توانید برای ترک موفقیت‌آمیز سیگار، رفتاردرمانی و مواد جایگزین نیکوتین و روش های آرامش دهنده را با هم به کار برید.

6- استرس خود را کنترل کنید.


یکی از دلایلی که افراد به سمت سیگار می‌روند، این است که نیکوتین آن‌ها را آرام می‌کند.
هنگامی‌که سیگار را ترک کردید، باید یک راه برای مقابله با استرس بیابید. استفاده از ماساژ و روش‌های آرامش دهنده مثل یوگا می‌تواند در این مورد کمک کنند.

بهتر است در چند هفته‌ی اول ترک سیگار، از موقعیت‌های استرس‌زا دوری کنید


7- از مصرف الکل و مواد تحریک کننده برای کشیدن سیگار دوری کنید.


برخی فعالیت‌ها ممکن است شما را برای کشیدن سیگار تشویق کند. الکل یکی از مهم‌ترین آنها می‌باشد.
اگر با نوشیدن قهوه، تمایل به سیکار کشیدن پیدا می‌کنید، برای هفته‌های اول فقط مقداری چای بنوشید.
اگر بعد از غذاخوردن تمایل به سیگار کشیدن پیدا می‌کنید، حتما یک کار دیگری بعد از غذا انجام دهید؛ مثلا دندان‌هایتان را مسواک بزنید و یا آدامس بجوید.

8- خانه را تمیز کنید.


بعد از کشیدن آخرین سیگار، بعد از آن تمام کبریت‌ها، فندک‌ها و جاسیگاری‌ها را دور بیاندازید.
تمام لباس‌ها، فرش‌ها و اثاثیه منزل را که بوی سیگار گرفته‌اند، بشویید. از تهویه هوا در منزل استفاده کنید تا از شر بوی بد سیگار خلاص شوید.
در کل هر چیزی را که باعث می‌شود یاد سیگار کشیدن بیفتید، از خودتان دور کنید.

9- سعی و تلاش کنید.


بسیاری از افراد سیگاری، چندین بار سعی می‌کنند تا سیگار را ترک کنند و بالاخره موفق می‌شوند.
احساسات و شرایط ترک سیگار را باید خود فرد بررسی کند. باید خود فرد به خودش قول دهد که سیگار را ترک کند و پایبند قولی که داده، بماند.
هرکس را می‌توان بر اساس قولش سنجید. پس، شمایی که درصدد ترک سیگار هستید به خودتان قول دهید تا مردم به قول شما اعتماد کنند و در زندگی اجتماعی و خانوادگی خود موفق باشید.

10- راه بروید.


فعالیت ورزشی به کاهش اعتیاد به نیکوتین و کاهش علائم ترک آن کمک می‌کند.
هنگامیکه می‌خواهید به سمت سیگار بروید، ورزش کنید. حتی ورزش‌های ملایم (از قبیل پیاده روی) نیز کمک کننده می‌باشند.
کالری زیادی که در اثر ورزش کردن از دست می‌دهید، جلوی افزایش وزن بعد از ترک سیگار را خواهد گرفت.

11- میوه و سبزی بخورید.


در طول ترک سیگار، رژیم لاغری نگیرید. سعی کنید بیشتر، میوه‌ها و سبزیجات و محصولات لبنی کم‌چرب را مصرف کنید. تحقیقات نشان داده است که مصرف کردن این غذاها باعت عدم تمایل به کشیدن سیگار می‌شوند.

12- برای سلامتی، سیگار را ترک کنید.


ترک کردن سیگار باعث می‌شود که در عرض 20 دقیقه، فشار خونتان پایین بیاید و سرعت ضربان قلبتان آرام‌تر شود.
در عرض یک روز، مقدار مونوکسید کربن خون به مقدار طبیعی خود برمی گردد.
در عرض 2 هفته تا 3 ماه، خطر حمله قلبی کم می‌شود و عملکرد ریه‌ها بهتر می‌شود.
فواید درازمدت ترک سیگار عبارت است از: کاهش بیماری‌های عروق کرونر قلب، سکته مغزی، سرطان ریه و سرطان‌های دیگر.

13- ترک سیگار پاداش دارد.


ترک سیگار علاوه بر مزایای فوق العاده برای سلامتی بدن، پول شما را به هدر نمی‌دهد و می‌توانید پول خود را ذخیره کنید.

برگرفته از تبیان ، زندگانی ، راه نو ، How To Quit Smoking Easily And Naturally

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد