بایگانی مطالب خواندنی  جالب..
بایگانی مطالب خواندنی  جالب..

بایگانی مطالب خواندنی جالب..

قرص ضد پیری جدید تولید شد .. معاینه سریع و آسان چشم با جدیدترین اسکنر دستی

قرص ضد پیری جدید تولید شد



افزایش طول عمر,پیری,ضد پیری

ترکیب دارویی جدید ضد پیری باعث حفظ سلامت بدن و افزایش چشمگیر طول عمر موش‌ها شده است

 

قرص ضد پیری جدید تولید شد
محققان آمریکایی ترکیب دارویی جدیدی را توسعه داده‌اند که با فعال کردن پروتئین SITRI1، علاوه بر توقف روند پیری، باعث حفظ سلامت بدن و افزایش چشمگیر طول عمر موش‌ها شده است.
پروتئین سیرتوئین-1 یا SIRT1 نقش مهمی در حفظ تعادل سوخت و ساز بدن در بافت‌های مختلف ایفا کرده و فعال کردن آن باعث افزایش سطح سلامت کلی بدن می‌شود.
ترکیب دارویی جدید با فعال کردن پروتئین سیرتوئین-1 علاوه بر افزایش طول عمر، بیماری‌های مرتبط با افزایش سن را به تأخیر انداخته و سلامت کلی بدن را ارتقاء می‌دهد.


تیم تحقیقاتی موسسه ملی سالمندی (NIA) در موسسه ملی بهداشت آمریکا به سرپرستی دکتر «رافائل د کابو»، تأثیرات یک مولکول کوچک که SIRT1 را فعال می‌کنند، مورد ارزیابی قرار دادند.
حیوانات از شش ماهگی تا پایان عمر با رژیم غذایی استاندارد با 100 میلی‌گرم/کیلوگرم از مولکول SIRT1720 تغذیه شدند.محققان دریافتند که مولکول SIRT1720 باعث افزایش 8.8 درصدی طول عمر موش‌ها می‌شود؛ همچنین درصد وزن و چربی حیوان کاهش و عملکرد عضلات و هماهنگی حرکتی افزایش پیدا کرد.
کاهش کلسترول و سطوح کلسترول LDL که از بروز بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کند، افزایش حساسیت به انسولین که از دیابت جلوگیری می‌کند، اثر ضد التهابی در برخی بافت‌ها که از بروز بیماری‌های مرتبط با افزایش سن جلوگیری می‌کند، از دیگر کاربردهای ترکیب دارویی جدید ضد پیری عنوان شده است.


به گفته دکتر «کابو»، ترکیب دارویی افزایش دهنده SIRT1 قادر به کند کردن فرآیند پیری و بیماری‌های مرتبط با سن در مدل‌های حیوانی است که یک استراتژی بالقوه امیدوارکننده‌ برای افزایش طول عمر، سلامت و توقف روند پیری انسان در اختیار محققان قرار می‌دهد.
نتایج این مطالعه در مجله Cell Reports منتشر شده است.

منبع



معاینه سریع و آسان چشم با جدیدترین اسکنر دستی



چشم,جدیدترین اسکنر دستی چشم,معاینه چشم با اسکنر دستی

معاینه سریع و آسان چشم با جدیدترین اسکنر دستی
اسکنر دستی تیم تحقیقاتی موسسه فناوری ماساچوست (ام آی تی) امکان معاینه آسان‌ و سریع‌ شبکیه چشم را فراهم می‌کند.
به طور معمول، معاینه‌ چشم با استفاده از ابزار نسبتا بزرگی انجام می‌شود که بیشتر در مطب یک چشم‌پزشک یا عینک‌ساز وجود دارد. با این حال، اندازه نمونه اولیه و قابل‌حمل ابزار موسسه ام آی تی، به یک دوربین فیلم‌برداری مصرفی شباهت دارد.
این سامانه قادر به معاینه چشم بیمار ظرف چند ثانیه بوده و با استفاده از فرآیند اندازه‌گیری منفرد، به دنبال یافتن شرایطی مانند رتینوپاتی دیابتی، گلوکوم و دژنراسیون ماکولاست.


سامانه ابداعی از روشی موسوم به «توموگرافی (پرتونگاری مقطعی) انسجام نوری» (OCT) استفاده می‌کند که در آن پرتوهای نور مادون‌قرمز بر روی شبکیه تابانده می‌شوند.با اندازه‌گیری هر دو مدت زمان انعکاس پرتوها و شدت این انعکاس‌ها، اسکنر قادر به ارائه تصویری سه‌بعدی و رادارمانند از شبکیه است.
این فناوری در اسکنرهای بزرگ‌تر معمولی نیز وجود دارد، اما وجود یک آینه مینیاتوری جهت اسکن پرتو تصویربرداری‌کننده، امکان استفاده از آن را در ابزار جدید فراهم می‌کند.

 

یکی از چالش‌های موجود در مورد اسکنر‌های دستی، لرزیدن دست کاربر است که منجر به تولید تصاویر مبهم می‌شود.به منظور رفع این نارسایی، ابزار موسسه ام آی تی به سرعت چندین اسکن را از یک بخش شبکیه و از جهت‌های مختلف تهیه می‌کند.
سپس این اسکن‌ها برای تشکیل یک تصویر کامپوزیت سه‌بعدی، ترکیب می‌شوند و جزئیاتی که در یک اسکن وارد نشده‌اند، در اسکن‌های دیگر گنجانده می‌شوند.اسکنرهای قابل‌حمل دیگر از پیش موجودند، اما ارائه اسکن سه‌بعدی با سرعت بالا و وجود آینه مینیاتوری، مشخصات منحصربه‌فرد اسکنر موسسه ام آی تی است.


دو نسخه از این ابداع در آزمایشگاه، آزمایش شده‌اند و نتایجی مشابهی را از لحاظ کیفیت، با اسکنرهای بزرگتر معمولی ارائه داده‌اند.دانشمندان امیدوارند با توسعه بیشتر این اسکنر، بتوان از اسکنرهای کوچکتر در کشورهای در حال توسعه استفاده کرد.موسسه ام آی تی در این پروژه با دانشگاه ارلانگن آلمان و شرکت‌های تحقیقاتی Praevium/Thorlabs همکاری داشت.
جزئیات سامانه جدید در مجله Biomedical Optics Express منتشر شد.

منبع:isna.ir



نجات بیماران با کلیه‌های چاپ سه بعدی!



کلیه‌,پیوند کلیه‌,تولید کلیه با چاپگر سه بعدی

نجات بیماران با کلیه‌های چاپ سه بعدی!
دانشمندان با توسعه روش‌های تولید کلیه انسانی در محیط آزمایشگاه می توانند کلیه‌های قابل پیوند با عملکرد نمونه واقعی تولید کنند.
بسیاری از بیماران در صف طولانی انتظار پیوند اعضا قرار دارند و برخی از بیماران بدلیل کمبود عضو اهدایی، جان خود را از دست می‌دهند.محققان بدنبال توسعه روش‌هایی برای تولید اندام مصنوعی قابل پیوند با عملکرد نمونه واقعی هستند و استفاده از فناوری چاپ سه بعدی در آینده کاربردهای فراوانی خواهد داشت.


پس از تولید گوش و کبد با کمک چاپگرهای سه بعدی، محققان دانشگاه علوم و تکنولوژی هواژونگ چین نمونه های مینیاتوری کلیه را با استفاده از سلول های انسانی و عملکردی مشابه کلیه واقعی تولید کرده اند.
این فناوری شامل تولید کلیه و سایر نسخه های مینیاتوری اندام با کمک سلول های انسانی و چاپگر سه بعدی است؛ تولید نسخه بزرگتر کلیه چاپ سه بعدی می تواند جایگزین مناسبی برای بیماران دچار نارسایی کلیوی باشد.

 

کلیه‌,پیوند کلیه‌,تولید کلیه با چاپگر سه بعدی

نسخه های مینیاتوری کلیه چاپ سه بعدی توسط محققان چینی


با این حال برخی محققان از جمله دکتر «لیندا گریفیت» از محققان مهندسی بیولوژیکی موسسه فناوری ماساچوست (MIT) نسبت به دستاورد محققان چینی تردیدهایی را مطرح می کند.
به گفته «گریفیت»، محدودیت های فیزیکی زیادی برای چاپ سلول با وضوح مشابه اندام واقعی وجود دارد و این مسئله نیازمند توسعه روش کاملا جدیدی است که محققان چینی هنوز توضیح دقیقی در این خصوص ارائه نکرده اند.


هزینه انجام تحقیقات و آزمایشات بالینی اندام چاپ سه بعدی در حال حاضر بسیار بالا است و با توجه به زمان طولانی تحقیق، تولید، آزمایش و زمان عرضه به بازار، سرمایه گذران تمایل چندانی به حمایت از تحقیقات شرکت های بیوتکنولوژی فعال در این بخش ندارند.

منبع: 


چرا هیچ غذایی به رنگ آبی نیست؟



آبی, رنگ آبی, غذا

توناژ‌های مختلف رنگ آبی خاصیت قلیایی دارند

 

چرا هیچ غذایی به رنگ آبی نیست؟
ساختن رنگ آبی در طبیعت بسیار دشوار است. توناژ‌های مختلف رنگ آبی خاصیت قلیایی دارند و متابولیسم و یا سوخت و ساز بدن اغلب گیاهان و جانوران کره زمین تا حدودی خاصیت اسیدی دارند. در اندک گیاهانی هم که گل‌های آبی رنگ می‌دهند،  این رنگدانه تنها در گلبرگ‌ها به چشم می‌خورد و در خاک‌های اسیدی و زمان‌های مختلف سال این رنگ به ارغوانی و یا صورتی تغییر پیدا می‌کند.

 

برای نمونه، در برخی کشورها میوه خاصی به نام Blueberry (قره‌قاط) کشت می‌شود که در ظاهر آبی رنگ است اما در حقیقت ارغوانی و یا نیلی است هرچند پوشش سفید رنگ و پودری شکل روی میوه باعث می‌شود که آبی به نظر بیاید.
همان‌طور که در ابتدای متن نیز گفته شد، حیوان آبی رنگ هم وجود ندارد و چنانچه با این حیوان آبی رنگ در طبیعت برخورد کردید بدانید که علت پولک‌ها و یا فلس‌های روی بدن آن جانور است که نور را به قسمت‌های آبی طیف نور پراکنده می‌کند.

به خاطر اینکه رنگ آبی در طبیعت بسیار نادر است، غذاهایی که به این رنگ هستند نیز در نظر انسان بدمزه و نامطبوع جلوه می‌کنند و در مقابل میوه‌های قرمز، خوش‌مزه و اشتها آور جلوه می‌نمایند.
منبع : itresan.com



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد