بایگانی مطالب خواندنی  جالب..
بایگانی مطالب خواندنی  جالب..

بایگانی مطالب خواندنی جالب..

شـور و تـرشی خـورهای قـهار بخواننـد...چه کسانی نباید ترشی بخورند. رموز حرفه ای شدن در خرید عطر



شـور و تـرشی خـورهای قـهار بخواننـد

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


اگر توجه کرده باشید هوا که سرد می شود میل و رغبت مان به خوردن انواع شور و ترشی بیش از هر فصل دیگر می شود و احساس می کنیم خوردن آبگوشت و اشکنه با ترشی مخلوط، کله گنجشکی و کله پاچه با سیر ترشی، ساندویچ فلافل با ترشی کلم یا کتلت و کوکو با خیارشور برایمان لذت بخش و دلچسب تر می شود و به نوعی اشتهایمان را زیاد می کند.

حتی گاهی در این فصل، آنقدر هوس خوردن ترشی و شور داریم که همچون زنان ویار کرده سراغ ظرف یا دبه خیارشور، زیتون شور یا انواع ترشی ها می رویم و اگر کسی جلویمان را نگیرد حجم آن را به نیمه می رسانیم، اما سوالاتی که اغلب از کارشناسان و متخصصان علوم غذایی می پرسند این است که ارزش تغذیه ای شور و ترشی چقدر است؟ این درست است که زیاده روی در مصرف ترشی موجب دفع کلسیم و املاح معدنی بدن می شود؟ این که می گویند هرچه از زمان تهیه ترشی بگذرد کیفیت بهتری پیدا می کند و حتی برخی معتقدند سیر ترشی جاافتاده چند ساله خاصیت درمانی دارد، صحت دارد؟ آیا به گفته سرد و گرم چشیدگان روزگار ما مصرف همزمان ماست یا ماهی با ترشی زیان آور است؟


شور و ترشی ارزش تغذیه ای چندانی ندارد

معمولا انواع ترشی ها با سرکه و شورها با آب نمک و سرکه تهیه می شود. هر دو محصول برای معطر شدن و به اصطلاح جاافتادن به مدت زمان تعریف شده ای نیاز دارند. در طول این زمان میوه و سبزیجات مورد استفاده در شور یا ترشی تخمیر و همین عامل موجب افزایش ماندگاری و پیدایش عطر و طعم مطلوب در محصول می شود. اما خوب است بدانید ترشی در مقایسه با محصولات لبنی همچون ماست و پنیر که طی تخمیر مغذی تر می شوند، ارزش تغذیه ای چشمگیری ندارد. از سوی دیگر، طی تخمیر خاصیت اسیدی ترشی مضاعف شده و در صورت مصرف بیش از حد، باعث افزایش ترشح اسید معده می شود و برای مبتلایان به زخم و ورم معده و اثنی عشر و ریفلاکس مضر است.

در ضمن نوجوانانی که در سن رشد قرار دارند و به دلیل مصرف غذاهای آماده و نوشیدنی های گازدار از معده و سیستم گوارشی آسیب پذیرتری برخوردارند باید به مصرف یک یا دو بار ترشی در هفته قناعت کنند و همیشه شور و ترشی را همراه با غذا و نه با شکم خالی بخورند.

ترشی، کلسیم را دفع می کند

با توجه به آن که مازاد اسید خون به واسطه مواد قلیایی خنثی می شود در صورت زیاده روی در مصرف ترشی، بدن برای حذف اسید اضافی بناچار املاح قلیایی بخصوص کلسیم را از استخوان ها خارج می کند که منجر به افت آن می شود و در نتیجه زیاده روی در مصرف ترشی ها برای زنان یائسه و کسانی که مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند یا کلیه سنگ ساز دارند، زیانبار است و در سالمندان منجر به ضعف سیستم تنفسی و اعصاب شده و سرفه را شدید می کند. همچنین لازم است بدانید شورها و ترشی ها با تحریک ترشح آنزیم های گوارشی، غذا را بسرعت هضم می کنند و موجب افزایش تمایل افراد به مصرف مجدد مواد خوراکی می شوند و می توانند سبب اضافه وزن شوند.

این شورها و ترشی های بانمک

با توجه به این که در تخمیر، مزه ترش و اسیدی در شور و ترشی غالب می شود برخی افراد با این گمان که محصول ترش است و نمک کمی دارد بیش از حد آن را می خورند. اما باید بدانید شور و ترشی هر دو، حاوی میزان بالای نمک است و برای مبتلایان به نارسایی کلیوی، بیماران قلبی ـ عروقی و افراد با فشار خون بالا محدودیت مصرف دارد. از سوی دیگر، مصرف ترشی های بسیار شور و مملو از ادویه جات تند همراه غذاهای گوشتی از قدرت جذب پروتئین گوشت می کاهد. لازم است بدانید اگر ترشی را بدون نمک تهیه کنید تا مدت نسبتا زیادی ماندگاری دارد و طعم آن با ترشی های پرنمک برابری می کند.

سیر ترشی چند ساله درمانگر نیست

برخی خانواده ها بر این باورند که هرچه از زمان تهیه ترشی بگذرد کیفیت بهتری پیدا می کند و حتی معتقدند سیر ترشی چند ساله خاصیت درمانی دارد و التیام دهنده بیماری های قلبی است. اما حقیقت این است، اگرچه ترشی های جاافتاده، خوشمزه تر هستند، ولی باید دانست سرکه و نمک افزوده شده به ترشی با گذر زمان از خاصیت و میزان مواد مغذی ترکیبات ترشی می کاهد و آن را به محصولی بی ارزش تبدیل می کند. این را هم بدانید ماندگاری زیاد برخی از انواع ترشی موجب ایجاد فعل و انفعالات شیمیایی در آن شده و ماده ای مضر به نام نیترات تولید می شود که در طولانی مدت خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.

با ماست و ماهی ترشی بخوریم یا نخوریم؟

در طب سنتی برخی حکما مصرف همزمان ترشی با ماهی و ماست را به دلیل طبع سرد و اسیدی مضر می دانند و برخی افراد نیز از مصرف توامان این غذاها اجتناب می کنند، چرا که عقیده دارند به بیماری لک و پیس دچار می شوند. اما بسیاری از متخصصان طب مدرن بر این باورند که مصرف توام ماهی با ترشی یا چاشنی های اسیدی مثل آبلیمو و تمبرهندی در قالب غذاهای لذیذی چون قلیه ماهی در جنوب ایران که بسیار زیاد است، اشکال ندارد و تحقیقات نشان داده آمار بیماری لک و پیس در این مناطق بیش از سایر مناطق نیست. همچنین بسیاری از خانواده ها بدون آن که خود بدانند انواعی از سس های سفید که حاوی سرکه است را با ماست مخلوط و چاشنی سالاد می کنند. به گفته متخصصان اگر چه مصرف غذاهای سرد با ترشی به آستانه تحمل افراد بستگی دارد و ممکن است هضم غذا را ثقیل و سبب رخوت و پری شود، اما فرد را به بیماری های پوستی و برص مبتلا نمی کند و اگر کسی دریافت که بدن او با مصرف توامان این غذاها ناسازگاری دارد باید از مصرف آن پرهیز کند و این موضوع همگانی نیست.

توصیه های ترش و شور

برخی افراد برای جلوگیری از فساد زودهنگام ترشی، سرکه آن را از قبل می جوشانند. اما باید بدانید اسید سرکه درمجاورت حرارت ضعیف می شود و احتمال کپک زدگی ترشی افزایش می یابد. برای تهیه ترشی از سرکه سیب، خرما و انگور استفاده کنید. سرکه چند میوه احتمال کپک زدگی را بالا می برد.

برای تغییر رنگ بهتر ترشی آن را درون ظرفی شیشه ای بریزید و یک تا دو روز در معرض آفتاب قرار دهید. البته این را بدانید تابش بیش از حد آفتاب موجب بدبو و بدطعم شدن ترشی می شود. ادویه ای که در بیشتر ترشی ها به کار می رود ترکیب ساییده ای از فلفل سیاه، گلپر، سیاه دانه، تخم گشنیز، زنجبیل، رازیانه، هل، میخک و دانه خردل است. اگر قصد استفاده از دانه کامل ادویه را دارید آن را کمی در تابه حرارت دهید تا عطر و بوی آن ظاهر شود.

اگر سطح آب نمک شورهای باز و فله ای، کدر و شیری رنگ شده باشد مشکوک به کپک و باکتری بوده و احتمال فساد زودهنگام و انتقال میکروب های بیماریزا زیاد است. در اغلب شورهای صنعتی بخصوص خیارشور از سبزیجات معطری چون ترخون، شوید، مرزه، سیر و فلفل استفاده می شود. بد نیست بدانید سیر موجود در خیارشور طی فرآیند تخمیر اکثر میکروب های خیار یا شکوفه آن را به خود جذب می کند و غیرقابل مصرف می شود.


نوشته فاخره بهبهانی در روزنامه جام جم




کاهش وزن با این 6 غذای چربی سوز
 


کاهش وزن با این 6 غذای چربی سوز

 

تا کی برای کاهش وزن بگوییم فلان غذا را نخورید، کم بخورید، دیر به دیر بخورید، آرام بخورید؟؟؟ واقعاً رژیم گرفتن چه لذتی دارد اگر فقط به نبایدها توجه کنیم؟ واقعاً آدم‌هایی که در کاهش وزن بدون عذاب موفق بوده‌اند چه کارهایی انجام دادند؟ چقدر خوب است که بتوان با غذا خوردن هم لاغر شد! آیا این اصلاً ممکن است؟ حتماً شما هم آرزو می‌کنید حقیقت داشته باشد. در این مقاله به بررسی غذاهایی که به کاهش وزن کمک می‌کند می‌پردازیم. به نظر خوب می‌رسد! خب. برای پی بردن به معنی این همه مقدمه فقط کافی است این مقاله را بخوانید.
 
1 - گوشت‌های خالص
گوشت چاق می‌کند. درست. اما چه گوشتی و چرا؟ گوشتی چاق می‌کند که سرشار از چربی اشباع باشد. مثل گوشت قرمز. اما گوشت مرغ و ماکیان، البته قسمت‌های بدون چربی و بدون پوست آن از بهترین غذاهای یک رژیم کاهش وزن‌اند. چرا؟ چون دارای مقادیر بالای پروتئین و مقادیر اندکی از چربی است. همان طور که می‌دانید پروتئین اگر به میزان متعادل و مناسب مصرف شود، صرف ایجاد توده عضلانی می‌گردد. به علاوه آنکه با عضلانی شدن بدن، مصرف انرژی توسط فرد افزایش یافته و سرعت سوخت و ساز و متابولیسم بالا می‌رود. اما شاید دوست داشته باشید یک راز دیگر را هم بدانید. انرژی که بدن شما برای هضم و جذب و ذخیره پروتئین مصرفی صرف می‌کند، بسیار بیشتر از انرژی لازم برای چربی و قند است. پس هرچه بیشتر پروتئین ناب و خالص بخورید، بدن شما کالری بیشتری می‌سوزاند.

گوشت ماهی همچنین ماده غذایی مناسبی برای کاهش وزن سریع است. ماهی نظیر ماهی سالمون و ماهی تن حاوی مقادیر بالایی از روغن امگا 3 است. این روغن‌ها در دسته روغن‌های خوب یا غیراشباع قرار می‌گیرند. اصلاً چرا چربی‌های بد چاق می‌کنند؟ تجمع چربی در بدن به دلیل فعالیت هورمون خاصی به نام لپتین است که چربی را در بدن ذخیره می‌کند. چربی‌های امگا 3 باعث کاهش عملکرد این هورمون می‌شوند در نتیجه شما سریع‌تر و با شکم سیر وزن کم می‌کنید. پس هر دو نوع گوشت مرغ و ماهی برای کاهش وزن مفید هستند. البته فراموش نکنید که پوست و چربی آن جدا شود. اما از گوشت قرمز دوری کنید و مصرف آن را به حداقل برسانید.
 
2 - روغن زیتون
روغن مصرفی‌تان را با روغن زیتون عوض کنید. روغن زیتون کاملا عاری از روغن‌های بد و اشباع است و مقادیر بالایی از چربی‌های غیراشباع را به بدن ارائه می‌دهد. این چربی‌های غیراشباع نه تنها اشتهای ما را کاهش می‌دهد بلکه با افزایش کلسترول هم مبارزه می‌کند. کلاً مصرف روغن زیتون سطح کلسترول و چربی بدن را پایین نگه می‌دارد.

3 - توت‌ها
توت‌ها میوه‌های خوبی برای وزن کم کردن‌ هستند. توت سفید، سیاه، قرمز، فرنگی و خلاصه هر توتی که دم دست دارید بخورید تا لاغر شوید. زغال‌اخته نیز از این قاعده مستثنا نیست. چگونگی تأثیر این توت‌ها در کاهش وزن ممکن است متفاوت باشد. در میان همه‌ی این توت‌ها، توت‌فرنگی بیش‌ترین تأثیر را در کاهش وزن دارد. توت‌فرنگی نه تنها خیلی خوشمزه است بلکه مصرف آن باعث کاهش وزن نیز می‌شود.
 
4 - حبوبات
درباره مزیت پروتئین در رژیم غذایی که صحبت کردیم، مزایای فیبر و غذاهای پر فیبر در کاهش وزن و کاهش اشتها را هم که بارها گفته‌ایم. حالا فکرش را بکنید هر دوی این مواد با هم در یک ماده غذایی باشد: حبوبات. نخود، لوبیاها، مخصوصاً سویا، عدس و ... بهترین منابع برای پروتئین گیاهی‌اند که نه تنها درصدی چربی اشباع ندارد بلکه سرشار از فیبر هستند.

5 - تخم‌مرغ
تخم‌مرغ منبع بسیار خوب پروتئین است که می‌تواند باعث تسریع سوخت و ساز شود. تعجب کرده‌اید؟ حتماً بارها خطرات تخم‌مرغ برای سلامتی را شنیده‌اید. مثلاً اینکه کلسترول را افزایش می‌دهد. اولا، کاملا درست است که تخم‌مرغ حاوی کلسترول نسبتا بالایی است. اما این کلسترول در قسمت زرده است و سفیده تخم‌مرغ سرشار از پروتئین. دوما، مطالعات اخیر نشان داده‌اند خود کلسترول رژیم غذایی به تنهایی کمترین اثر را بر کلسترول خون دارد. در افزایش کلسترول خون محتوی کل چربی رژیم غذایی متهم اصلی است. اما اگر باز هم نگران کلسترول خون خود هستید از سفیده تخم‌مرغ استفاده کنید. تا به حال ساندویچ سفیده تخم‌مرغ را برای صبحانه امتحان کرده‌اید؟
این را هم بگوییم که تخم‌مرغ منبع غنی ویتامین B12 است. ویتامینی که در شکستن و فروپاشی سلول‌های چربی مهارت دارد.

6. لبنیات کم چرب
بر اساس نتیجه چندین مطالعه در زمینه چاقی، زنانی که محصولات لبنی کم چرب نظیر ماست کم چرب و شیر کم چرب را به طور دائم در رژیم غذایی خود مصرف می‌کردند، 70 درصد بیشتر از گروهی که در رژیم غذایی خود لبنیات نداشتند چربی سوزانده و وزن کم کردند. مزایای لبنیات کم چرب در کاهش وزن علاوه بر کمتر بودن چربی آن، به میزان بالای کلسیم لبنیات نیز نسبت داده شده است. اگر شما به مصرف لبنیات علاقه دارید این بسیار عالی است. اما حالا زمان آن رسیده که برای بهره‌مند شدن از تمام مزایای لبنیات انواع کم چرب و حتی بدون چربی آن را انتخاب کنید لوبیای سویا، جوی دو سر، غلات کامل و نان‌های سبوس‌دار، ذرت کامل، و قطعاً میوه‌ها و سبزی‌ها از دیگر مواد غذایی کاهنده اشتهایند که اهمیت و اثر آن‌ها در کاهش وزن بر هیچ کس پوشیده نیست.

پس : اشتهای کمتر= غذا خوردن کمتر= وزن کمتر!
 همان طور که می‌بینید، تمایل و قصد کاهش وزن به معنی گرسنگی و عذاب نیست. امروزه رژیم‌های غذایی متفاوت و البته عجیب غریبی برای کاهش وزن توصیه می‌شود. اما با اطمینان می‌گوییم که هیچ‌کدام از آن‌ها نمی‌تواند "رژیم وزن کم کردن با خوردن" را زمین بزند. مطمئن باشید اگر شما درست غذا بخورید، نه تنها وزن کم می‌کنید بلکه سالم خواهید بود. رژیم‌های غذایی سخت و البته خیلی وقت‌ها موفق در کاهش وزن، معمولاً مشکلاتی برای سلامتی نیز ایجاد می‌کند. ریزش مو، خشکی پوست، لاغری صورت و افتادگی پوست و ... . اما غذاهایی که اینجا به آن‌ها اشاره شده، با تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی و نیز آنتی‌اکسیدان‌ها، از این‌گونه عوارض پیشگیری خواهد کرد.

 

منبع : آکا ایران

چه کسانی نباید ترشی بخورند؟

۸ بهمن ۱۳۹۲

 چه کسانی نباید ترشی بخورند؟

یکی از متداول‌ترین توصیه‌ها برای پیشگیری و درمان بیماری‌های گوارشی، مصرف موادغذایی مفید و اجتناب از خوردن خوراکی‌های مضر است زیرا تغذیه در بروز بسیاری از بیماری‌ها، به‌خصوص بیماری‌های گوارشی، نقش دارد…

در این میان، برخی افراد هم اصلا نباید ترشی بخورند؛ مثلا کسانی که اسید معده‌شان زیاد است و افراد مبتلا به التهاب مری که معمولا در اثر برگشت اسید معده به مری ایجاد می‌شود. بیماران دچار ریفلاکس معده که معمولا احساس ترش‌کردن و سوزش سر دل دارند، به غیر از ترشی، باید از مصرف هرگونه موادترش مانند مرکبات، لواشک و… هم پرهیز کنند زیرا مصرف این خوراکی‌ها باعث تشدید علایم بیماری‌شان می‌شود.

گروه دیگری که بهتر است ترشی نخورند، افراد مبتلا به زخم‌معده و اثنی‌عشر هستند. معمولا این بیماران در اثر زخم‌معده و زخم اثنی‌عشر دردهای شدیدی دارند. در مبتلایان به زخم‌معده، مصرف غذا باعث شدت بیماری می‌شود درحالی که در بیماران دچار زخم اثنی‌عشر، غذاخوردن از شدت ناراحتی‌ می‌کاهد. داروهای تجویزشده برای این بیماران، میزان ترشح اسید را کم می‌کند تا زخم ترمیم شود و بهبود یابد اما مصرف خوراکی‌های اسیدی و ترش‌ مانند انواع ترشی، نه‌تنها بهبود زخم را به تاخیر می‌اندازد بلکه بر شدت و علایم بیماری می‌افزاید.

بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) نیز باید از ترشی خوردن اجتناب کنند به این دلیل که بر شدت مشکل آنها می‌افزاید. در مبتلایان به سوءهاضمه هم اگرچه زخمی در معده وجود ندارد، اما در معده احساس ناراحتی می‌کنند باید برای تشدید نشدن مشکلات گوارشی از مصرف ترشی پرهیز کنند.

در ضمن، مصرف فلفل هم که در تهیه ترشی به کار می‌رود، برای بیماران مبتلا به ناراحتی‌های گوارشی می‌تواند تحریک‌کننده و تشدیدکننده علایم بیماری باشد بنابراین افراد مبتلا به هیچ‌وجه نباید ترشی تند مصرف کنند. از سوی دیگر، نتایج تحقیق‌ها نشان می‌دهد اگر ترشی، مانده و کهنه باشد، وجود قارچ‌های درون آن نه‌تنها برای سلامت مضر است، بلکه می‌تواند سرطان‌زا هم باشد بنابراین باید از خوردن ترشی‌های چند ساله پرهیز کرد زیرا هرچه از زمان تولید آنها بگذرد، میزان نیتراتشان افزایش پیدا می‌کند. لازم است یادآور شوم که بررسی‌ها نشان داده‌اند در مناطقی که میزان مصرف ترشی بالاست، ابتلا به سرطان مری و معده بیشتر گزارش شده است.

 
 
 

رموز حرفه ای شدن در خرید عطر

perfum

خیلی از ما علاقه داریم در آستانه سال جدید، بدنبال خرید عطر برویم، همیشه هم دوست داشتیم در هنگام خرید عطر یک حرفه ای تمام عیار باشیم. فکر نکنیم که برای خرید یک عطر عالی فقط نیاز است تا هر اندازه که می خواهیم پول در اختیار داشته باشیم و یا به فلان مغازه معروف مراجعه کنیم، بهتر است حرفه ای باشیم. خواندنی ها رموز حرفه ای شدن در خرید عطر را برای شما آماده کرده تا بتوانید به یک حرفه ای تمام عیار تبدیل شوید. باید بدانیم عطرها از 78 الی 95 درصد الکل طبیعی به علاوه اسانس های روغنی ساخته می شوند. اینکه در هر عطری میزان اسانس روغنی به کار رفته چقدر باشد، اسامی مختلفی به عطرها می دهد که خوب است شما هم با آنها آشنا شوید تا موقع خرید انتخاب دقیق تری داشته باشید.

انواع عطر

پرفیوم ها: پرفیوم ها بهترین و با دوام ترین نوع رایح ها با 22 درصد اسانس روغنی هستند.

ادو پرفیوم ها: بعد از پرفیوم ها، اتدوپرفیوم ها قرار می گیرند. این گروه با داشتن 15 الی 22 درصد روغن معطر رتبه دوم را به دست می آورند.

ادو تویلت ها: این دسته 8 تا 15 درصد اسانس روغنی دارند.

ادکلن ها: که برای مردان استفاده می شود تنها حدود 4 درصد روغن دارند.

ادوفرش ها: اما رقیق ترین عطرها اصطلاحا ادوفرش نامیده می شوند که 3 درصد اسانس روغنی دارند و به کار آنهایی می آیند که دلشان می خواهد عطرشان بسیار ضعیف و ملایم باشد. هر چقدر میزان اسانس روغنی یک عطر بیشتر باشد قیمتش هم بیشتر و ماندگاری اش زیادتر خواهد بود. برای همین با توجچه به استفاده ای که از عطرتان می کنید یکی از دسته های بالا را انتخاب کنید. معمولا برای مهمانی ها دسته اول و دوم گزینه های بسیار مناسبی هستند، به خصوص آنهایی که دوست ندارند عطرشان را به همراه شان ببرند و مجددا تجدیدش کنند. برای استفاده های روزمره و محیط های کاری، از ادوتویلت ها و ادوفرش ها استفاده کنید که رایحه های رقیق و ملایمی دارند. امروزه ادوپرفیوم ها و ادوتویلت ها، بیشترین تولید خودشان را دارند. چون آدم های امروزی بیشتر از هر چیزی خواستار ماندگاری هستند و هر دو این موارد ماندگاری نسبتا بالایی دارند.

نگهداری عطر

بعد از استعمال عطر از محکم بسته شدن درش مطمئن شوید. شیشه عطرها را در جاهای گرم یا در معرض نور خوشید قرار ندهید. این کار باعث از بین رفتن بخش زیادی از بوی عطر و در عین حال تیره شدنش می شود. به همین خاطر است که خیلی از تولیدکنندگان عطرها شیشه های تیره یا مات را برای عطرشان انتخاب می کنند.

سعی کنید عطری را انتخاب کنید که انگار برای شما ساخته شده است، عطری که با آن احساس راحتی کنید. به اینکه این عطر روی بدن فلان دوست یا آشنا خوش بوست اکتفا نکنید. عطرها را حتما باید روی بدن خودتان امتحان کنید. پوست هر کسی، میزان خشک یا چرب بودنش و حتی رایحه شخصی هر فردی با دیگران متفاوت است . وقتی برای خرید عطر به فروشگاهی می روید، آن عطر را روی بدنتان اسپری کنید و بگذارید 10 دقیقه بماند. معمولا بعد از 10 دقیقه عطرها خودشان را نشان می دهند و می توانید تشخیص بدهید برای شما مناسب هستند یا نه اما هستند عطرهایی که در یک ساعت اول چندان دوست داشتنی به نظر نمی رسند و تازه بعد از گذشت یک ساعت خودی نشان می دهند. سعی کنید برای خرید عطر اصلا و ابدا عجله نکنید. باور کنید آدم لباسی با پارچه زیر را راحت تر از عطر نامناسب تحمل می کند!

رایحه های اصلی

عطرها با اینکه خیلی متفاوت هستند اما در ساخت شان معمولا از یکسری رایحه های اصلی استفاده می شود، رایحه هایی مثل عطر گل ها، رایحه های شرقی، ترکیب گل و رایحه های شرقی، چوب صندل و میوه ها جزو اصلی ترین ها هستند. همچنین گیاهانی مثل بادیان رومی، گل سرخ، ترنج، هل، چوب سدار، اکالیپتوس، کندر، یاسمن، شمعدانی، زنبق، اسطوخودوس، لیمو، یاس بنفش، لی لی، ماگنولیا، خزه، بهار نارنج، پرتاقل، زنبق زرد، نعنا، کاج، تمشک، رز، گل مریم و وانیل جزو موارد بسیار محبوب و پرطرفدار به حساب می آیند. نوع عطر این گیاهان و میوه هاست که تعیین می کند عطر شما سرد است یا گرم.

شاید از خودتان بپرسید؛ چطور می شود عطری که ترکیبی از روغن های معطر و الکل است ماندگار شود؟ در حالی که الکل می پرد و روغن های معطر هم ممکن است زیاد با دوام نباشند. راز ماندگاری عطر با بخش دیگری از طبیعت تکمیل می شود: حیوانات! جالب است بدانیدعطر را با کمک گرفتن از بعضی از حیوانات ماندگار می کنند. حیواناتی مثل آهو، با ایجاد مشک به دوام عطرها کمک می کنند. یعنی معمولا سازندگان عطرهای خوشبو مقداری مشک و عنبر هم به عطرشان اضافه می کنند تا این عطرها مدت زمان بیشتری رایحه شان را حفظ کنند و روی بدن بمانند. معمولا میزان پرفیوم ها و ادوپرفیوم ها به همین خاطر بیشتر از سایر عطرهاست. بنابراین اگر میزان ماندگاری عطر برایتان مهم است به سراغ این دو دسته بروید.

تمام محصولات عطری

از تمام محصولات وابسته به عطرتان استفاده کنید. اگر دقت کرده باشید به خصوصعطرهایی که توسط کمپانی های معروف تولید می شوند معمولا داخل جعبه هایی هستند که سایر محصولات مثل لوسیون و ژل حمام یا دوش هم درونشان قرار گرفته است. برای اینکه همیشه بوی خوبتان به قوت نخستین لحظات استفاده از عطر باقی بماند می توانید موقع استحمام از ژل دوش یا حمام این محصولات استفاده کنید.

بعد از استحمام، لوسیون همان محصول یا اسپری را مورد استفاده قرار دهید. در نهایت هم ادوپرفیوم تان را روی بدن اسپری کنید و مطمئن باشید که این رایحه تا استحمام بعدی به خوبی روی بدنتان باقی خواهد ماند. به خاطر داشته باشید برای استفاده از لوسیون خوب است که از پاها شروع کنید. اینطوری عطر لوسیون رو به بالا می رود و خیلی خوب روی بدن می نشیند.

عطر ارزان قیمت هرگز!

دقت داشته باشید که هیچ گرانی بی حکمت نیست! مسلما یک عطر ارزان قیمت نه چندان معروف نمی تواند جای شرکت های معتبر سازنده عطر را بگیرد. در مورد عطرهای نامرغوب باید بدانید که ممکن است پس از استفاده بد بو شوند برای همین اگر از این نوع عطرها دارید آنها را به هیچ وجه وی لباستان اسپری نکنید. این کار باعث می شود بوی بد به خورد لباس برود و به سختی بتوانید از دستش خلاص شوید اما اگر روی مچ دست هایتان اسپری شده باشد با شست و شو به راحتی از بین خواهد رفت.

عطر را معمولا روی لباس اسپری نمی کنند، به خصوص پرفیوم ها و ادوپرفیوم ها، چون میزان روغن آنها بالاست و روی لباس لکه می اندازد ولی اگر خیلی دوست دارید لباستان هم بوی عطر بدهد، می توانید عطر را روی لباس های تیره و با فاصله اسپری کنید، آن هم در محل هایی که به چشم نمی آیند، مثل زیر تای یقه لباس.

عطر گرم، عطر سرد

معمولا بیشتر افراد تعریف ساده عطر گرم و سرد را می شناسند؛ می دانند عطرهایی که در آنها رایحه شکلات یا چوب صندل یا ادویه های شرقی به کار رفته باشد عطرهای گرم به حساب می آیند و عطرهایی که در آنها رایحه لیمو و نارنج یا هندوانه به کار رفته باشد عطرهای خنک هستند. برای فصل های سرد باید از رایحه های گرم استفاده کرد و برای فصل های گرم از رایحه های سرد.

حالا که کم کم به بهار نزدیک می شویم، بد نیست به فکر عوض کردن عطرتان بیفتید. برای این فصل از رایحه های خنک استفاده کنید. بهتر است برای این فصل 2 عطر تهیه کنید؛ یکی برای استفاده روزمره و دیگری برای مهمانی ها. عطرهای سنگین، مثل تولیدات شرکت دیور یا ورساچه را در مهمانی ها استفاده کنید؛ این عطرها معمولا به تلخی یا شیرینی می زنند.

از آنجایی که با ورود به فصل بهار روزهای گرم هم کم کم خودی نشان می دهند به سراغ عطرهایی با ماندگاری بالا بروید. بدن در فصول گرم سال، بیشتر عرق می کند و همین مسئله باعث از بین رفتن زود به زود بوی عطر می شود. برخلاف زمستان که عطرها برای خودشان حالا حالاها می مانند و جایی نمی روند!

نحوه درست استفاده کردن از عطر

خیلی ها فکر می کنند همین که عطر را روی بدن اسپری کنند، کار تمام است! اشتباه نکنید. عطر زدن آداب مخصوص به خودش را دارد، البته اگر دلتان می خواهد ماندگاری عطرتان بیشتر شود و مرتبا مجبور به استفاده مجدد نباشید؛ عطر را روی قسمت های نبض دار بدن اسپری کنید آن هم نه از فاصله خیلی نزدیک. عطری که از فاصله نزدیک اسپری شود. روی یک نقطه جمع می شود و احتمال اینکه بوی آن به تلخی بزند زیاد می شود مچ دست ها، گردن (در مواردی ممکن است باعث ایجاد حساسیت شود) و آرنج ها محل های اصلی اسپری شدن عطر هستند. دست تان را در فاصله 10 تا 15 سانتیمتری این نقاط بگیرید و به آرامی عطر را اسپری کنید. در مورد مچ دستان یک نکته را به خاطر داشته باشید؛ بعد از استفاده از عطر، مچ ها را به هم نسایید؛ این کار باعث خراب شدن بوی عطرتان می شود.

بعضی ها عطر را تنها روی گردن شان اسپری می کنند اما فقط به گردن اکتفا نکنید چون بخش زیادی از بوی عطرتان رو به بالا خواهد رفت و کمرنگ می شود. مچ دست ها برای تکمیل این پروژه عالی است! یک راه جالب دیگر هم برای اینکه بوی خوشتان بیشتر شود وجود دارد، مقدار کمی از عطرتان را در هوا اسپری کنید و به سمتش بروید، اینطوری عطر روی تمام بدنتان خواهد نشست. اگر عطرتان ماندگاری کمی دارد و برای مثال تا از خانه به مهمانی برسید پریده است یا کمرنگ شده، خوب است شیشه را به همراه تان داشته باشید و وقتی نزدیک مقصد مورد نظرتان شدید از عطرتان مجددا استفاده کنید. این کار عطر را تازه تر نگه می دارد.

عطر اصل

نسبت به خرید عطر اصلف حساس باشید. عطرها مستقیما با سیستم تنفسی شما سروکار دارند. اگر عطر شما نامرغوب باشد احتمال اینکه به بدنتان و حتی به محیط زیست صدمه بزند زیاد است. این روزها زیاد دیده می شود که دستفروش ها عطرهایی را با شکلی شبیه عطرهای اصل می فروشند و متاسفانه عده ای هم این عطرها را می خرند. سری به سایت های فروش عطر مورد نظرتان بزنید. با یک جستجوی ساده متوجه خواهید شد که قیمت آن عطر حدود چقدر است. چطور ممکن است همان عطر را با یک دهم قیمت بفروشند و بگویند اصل هم هست؟ حتی اگر گفتند به خاطر نداشتن جعبه به قیمت پایین فروخته می شوند باور نکنید؛ این عطرها تقلبی هستند.

تشخیص عطر اصلی از تقلبی

چگونه عطر تقلبی را تشخیص دهید؟ عطرهای تقلبی معمولا شیشه های نامرغوب و کدری دارند. چاپ روی شیشه و جعبه معمولا کمرنگ و با نمونه اصل آن متفاوت است و محتویات شیشه به طرز عجیبی غیرعادی به نظر می آید (مثلا خیلی پررنگ هستند). اگر در اینترنت عکس نمونه های اصل را ببینید به راحتی می توانید با نمونه هایی که فروشنده ها به شما نشان می دهند مقایسه کنید و انتخاب درستی داشته باشید.

اگر عطر شما تقلبی باشد می تواند علاوه بر پوست به ریه ها نیز آسیب بزند. علائمی مثل خارش گلو و بینی، عطسه، آبریزش بینی و سرفه می تواند نشان دهنده مشکل دار بودن عطرتان باشد. از طرف دیگر افرادی که آلرژی دارند یا به بیماری ها و مشکلات تنفسی مثل آسم دچار هستند باید بسیار مراقب خودشان باشند.

1- عطر را در نقاط نبض دار بدن استفاده کنید نقاطی که جریان خون قوی و پوست گرم تر از دیگر نقاط می باشد مانند مچ دست، پشت گوش، قفسه سینه، گردن، پشت زانوها و داخل آرنج ها

2- عطر را بصورت چند لایه استفاده کنید تا ماندگاری آن افزایش یابد.

3- پس از 4-3 ساعت معمولا باید مجددا به خودتان عطر بزنید.

4- عطر را در هوای روبروی خود اسپری کرده و از آن عبور کنید. با این کار عطر بطور یکنواخت روی بدن شما می نشیند.

5- هیچگاه عطر را مستقیما روی لباس خود به کار نبرید زیرا ممکن است ایجاد لک کند.

6- هنگام خرید اجازه دهید حداقل عطر بمدت 10 دقیقه روی پوست شام باقی بماندو زمانی که بوی عطر با بوی طبیعی بدن شما آمیخته می گردد ایجادی بوی متفاوتی خواهد کرد. با این کار انتخاب بهتری خواهید کرد. همچنین بیش از 3 عطر را همزمان امتحان نکنید چون بینی شما دیگر قدرت تشخیص نخواهد داشت.

گاهی ممکن است یک عطر تقلبی مشابه اصل را با قیمت مناسب به شما عرضه کنند و ادعا شود که همان عطر اصلی است. مثلا طرف می گوید این را خودم وارد کرده ام و با قیمت مناسب تر می دهم ولی یادتان باشد نمی شود چک پول 50 تومانی را 25 تومان خرید. شما یک محصول دربسته می خرید و داخل آن را نمی بینید. تستر هم هست ولی گاهی ممکن است تستر اصل را به شما نشان بدهند و کالایی که می خرید تقلبی باشد.

در کل بهترین روش برای تشخیص عطر تقلبی و اصل این است که از کنار خیابان یا فروشگاه هایی که نمی شناسید خرید نکنید. وقتی شما فروشگاه را بشناسید با خیال راحت خرید می کنید و نیاز به تشخیص نیست. باید مغازه را بشناسید و مطمئن باشید فروشگاه معتبری است. نمی توانیم بگوییم از کجا می توانید بفهمید عطری که می خرید اصل است ولی می گوییم از کجا می توانید بخرید؛ فروشگاه های معتبر و قدیمی که سال ها در این کار بوده اند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد