بایگانی مطالب خواندنی  جالب..
بایگانی مطالب خواندنی  جالب..

بایگانی مطالب خواندنی جالب..

اشـاره به چنـد اصـل تغـذیـه ای مهـم و پانـزده مـاده خـوراکی برای تسکیـن دردها...



اشـاره به چنـد اصـل تغـذیـه ای مهـم

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


برای داشتن تغذیه سالم باید باهوش باشید و با آگاهی انتخاب کنید. باید بدانید مواد غذایی مفید چه خواصی دارند و در کنارشان باید از چه مواد غذایی دیگری بپرهیزید. مثلاً برای دریافت کلسیم الزامی ندارد خودتان را مجبور به مصرف شیر کنید اگر دوست ندارید، همین کلسیم را می توانید با مصرف بادام، کلم یا حتی استخوان ماهی جبران کنید. در اینجا چند ترفند ساده داریم که بدون صرف وقت و هزینه زیاد به شما اصول تغذیه سالم را یاد می دهد. با ما همراه باشید.

مصرف کنسروها را محدودتر کنید

به خاطر اینکه کنسروها حاوی نمک و همچنین مواد افزودنی مثل مواد نگهدارنده زیادی هستند. از این گذشته مواد معطر و خوشبو کننده ای که به آنها اضافه می شود طعم مواد غذایی را از بین می برند. توصیه می کنیم تا جایی که می توانید از مصرف کنسروها بپرهیزید یا اینکه در شرایط خاص و موقتی از آنها استفاده کنید. تا جایی که امکان دارد از مواد غذایی نگهداری شده در شیشه استفاده کنید تا کنسروهای فلزی. به خاطر این که امکان دارد عناصر شیمیایی موجود در فلزات به محتویات کنسروها نیز نفوذ کنند. بعد از باز کردن کنسرو آن را بلافاصله مصرف کنید. مدت زمان نگهداری کنسرو باز شده نباید بیشتر از ۴۸ ساعت باشد.

مواد غذایی غنی شده از ویتامین

احتمالاً این روزها هم زیاد روی بسته بندی مواد غذایی مانند شیر و آبمیوه ها عبارت غنی شده از ویتامین را می خوانید. ادعای تولید کننده های این قبیل مواد غذایی این است محصولات شان می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و برای سلامتی بدن خوب هستند. اما شما گوشتان به این حرف ها بدهکار نباشد. می دانید چرا؟ به خاطر این که تاکنون جایی به اثبات نرسیده است که این محصولات تافته جدا بافته اند و خواص خارق العاده ای دارند. اینها فقط تبلیغات دهان پرکن برای فروش بیشتر محصولات غذایی هستند. سعی کنید تا جایی که می شود محصولات غذایی طبیعی خریداری و مصرف کنید.

مصرف نان، در هر وعده غذایی

به خاطر این که نان سرشار از ویتامین ها به خصوص ویتامین های گروه B، فیبر، پروتئین های گیاهی (۸ گرم پروتئین در هر ۱۰۰ گرم نان) بوده و چربی کمی دارد. برای همین هم نان لیاقت آن را دارد که هر روز و در هر وعده غذایی سر سفره هایتان بیاید. توصیه می کنیم از نان های کامل یا همان سبوس دار استفاده کنید. نان هایی که از آرد سفید و تصفیه شده تهیه می شوند فاقد مواد مغذی لازم بوده و میزان قند خون را نیز بالا می برند. تا جایی که می توانید مصرف بیسکوییت ها، نان شیرمال و انواع نان های صنعتی دیگر را محدود کنید به خاطر این که در مقایسه با نان های سنتی حاوی چربی، نمک، مواد افزودنی و مواد نگهدارنده زیادی هستند. نان تهیه شده از غلات کامل مواد مغذی زیادی (مانند فیبر) به بدنتان می رساند. در واقع نان گندم کامل بهترین و ساده ترین نوع نان است.

ادویه ها را دریابید

ادویه ها فقط برای خوش عطر و خوش طعم کردن غذاها نیستند. این دنیای رنگارنگ حاوی خواص زیادی است که بدن ما را در برابر بسیاری از بیماری ها بیمه می کند؛ به عنوان مثال: دارچین و زیره برای رفع مشکلات گوارشی مانند نفخ و غیره، کاری و زردچوبه برای کاهش میزان کلسترول خون و پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و سرطان، جوزهندی برای مقابله با باکتری ها، زعفران برای شادابی و تسکین دردهای روحی روانی، چوب میخک برای مقابله با التهاب های بدن، زنجبیل برای مقابله با حالت تهوع، میگرن و احتمالاً سرطان. توصیه می کنیم تا جایی که می توانید در تهیه غذاهایتان از ادویه های مختلف استفاده کنید تا هم عطر و طعم آنها بهتر شود و هم اینکه از خواص شان بیشتر استفاده کنید.

استخوان ماهی ساردین بخورید

ماهی ساردین از جمله ماهی های ریز جثه ای است که کنسرو آنها در بیشتر مغازه ها به فروش می رسد اما حاوی ارزش غذایی بالایی حتی بیشتر از بعضی از ماهی های بزرگ جثه می باشد. ماهی ساردین سرشار از امگا ۳ ها می باشد که برای سلامت قلب و عروق بسیار مفیدند. مساله ای که شاید کمتر به آن آگاهی داشته باشید این است که استخوان این ماهی سرشار از کلسیم است. این ماده معدنی باعث تقویت و محافظت از استخوان ها می شود و از ابتلا به بیماری پوکی استخوان پیشگیری می کند. باید بدانید که هر ۱۰۰ گرم ماهی ساردین حاوی ۸۵ میلی گرم کلسیم می باشد. نیاز روزانه ما به این ماده معدنی بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم تخمین زده شده است. این ماهی جزو ماهی هایی است که به همراه استخوان مصرف می شود برای همین یک منبع مطمئن برای تأمین کلسیم و فسفر محسوب می شود.

امان از بسته بندی های پلاستیکی

بین این همه مواد غذایی که خریداری و مصرف می کنید چند نمونه را می شناسید که فاقد بسته بندی پلاستیکی باشد؟ تقریباً هیچ! باید بدانید که همیشه تبادلاتی بین ظرف و محتویات صورت می گیرد. متأسفانه پلاستیک حاوی عناصری مانند فتالات، بیسفنول A و غیره می باشد که امکان دارد وارد محتویات غذایی شود که چندان خوشایند نیست. این مساله می تواند باعث برهم زدن تعادل هورمون ها شده و احتمال ابتلا به نازایی، سرطان و دیابت را هم بالا ببرد. تا جایی که می توانید بلافاصله مواد غذایی را از بسته بندی پلاستیکی خارج کنید. از استفاده چند باره از بطری های پلاستیکی بپرهیزید. از مصرف مواد غذایی به خصوص مواد غذایی چرب که به مدت طولانی در بسته بندی های پلاستیکی بوده اند بپرهیزید.

خانواده کلم ها را دریابید

بروکلی، کلم سفید، گل کلم و غیره. کلم خانواده بزرگی دارد که توصیه می کنیم از همه انواع آن استفاده کنید. این سبزیجات مفید سرشار از فیبر، ویتامینC، آنتی اکسیدان، اسیدفولیک، بتاکاروتن و کمی کالری می باشند که شما را در برابر برخی از سرطان ها مانند سرطان کولون و بیماری های قلبی عروقی بیمه می کنند و حتی شما را از پیری پوست نیز دور نگه می دارند. کلم را به سالادهایتان اضافه کنید. آنها را بخارپز کرده یا کمی تفت دهید و از خواص آن نهایت بهره را ببرید.


نوشته فاطمه مهدی پور در روزنامه آرمان




پانـزده مـاده خـوراکی برای تسکیـن دردها

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


احساس درد جدای اینکه می تواند نشانه بیماری و اختلال در عملکرد سیستم های داخلی بدن باشد، حس ناخوشایندی است که حتی بعضی مواقع باعث مختل شدن فعالیت های طبیعی و روزانه فرد می شود. در این ایمیل بعضی از مواد غذایی که برای تسکین دردهای مختلف به کار می روند را برای شما دوستان یادآوری می کنیم:


1. گرفتگی عضله پا > آب گوجه فرنگی:
نتایج تحقیقات نشان می دهد از هر ۵ نفر حداقل یک نفر به طور دائم دچار گرفتگی عضله پا می شود. علت این ناراحتی کمبود پتاسیم و کلسیم است. با مصرف روزی حدود یک پیمانه آب گوجه فرنگی که سرشار از پتاسیم است، خطر بروز گرفتگی های دردناک عضله در عرض ۱۰ روز کاهش می یابد.

2. درد سینه > دانه کتان:
نتایج بررسی های اخیر نشان می دهد، افزودن ۳ قاشق غذاخوری دانه کتان آسیاب شده به غذای روزانه، در عرض ۱۲ هفته درد سینه زنان را کاهش می دهد. محققان معتقدند، فیتواستروژن موجود در دانه کتان مانع از بالا رفتن میزان استروژن که درد سینه را ایجاد می کند، می شود.

3. آفت یا زخم دهان > عسل:
روزی ۴ بار کمی عسل طبیعی را روی آفت یا زخم ها بمالید تا از بین برود. استفاده از عسل روند درمان آفت را ۴۳ درصد سرعت می بخشد. محققان می گویند: آنزیم های طبیعی موجود در عسل طبیعی، التهاب را از بین می برد؛ با ویروس های مهاجم مقابله می کند و التیام بافت های آسیب دیده را سرعت می بخشد.

4. سینوزیت > ترب کوهی:
سینوزیت که بسیار شایع است علاوه بر گرفتگی بینی و درد پیشانی و صورت باعث می شود بیمار احساس درد وسیع تر و بیشتری داشته باشد. به گفته محققان آلمانی، ترب کوهی جریان خون به حفره های سینوزیت ها را تقویت می کند، سینوزیت های گرفته را باز می کند و عفونت های سینوزیت را نسبت به اسپری های رفع احتقان سریع تر درمان می کند.

5. دردمفصل > آب:
درد پا، زانو، شانه و... را با مصرف روزی ۸ لیوان آب در عرض یک هفته برطرف کنید. به گفته محققان آب عنصر سازنده غضروف است که از قسمت انتهای استخوان و مفصل ها محافظت می کند، مایعات موجود در بدن و دیسک های نرم در ستون فقرات را نرم و روان می کند.

6. کمردرد > انگور:
نتایج بررسی های اخیر نشان می دهد مصرف روزی یک پیمانه انگور جریان خون به بافت های آسیب دیده کمر را بهبود می بخشد. بنابراین مصرف این میوه برای بهبود جریان خون و درمان بافت های آسیب دیده کمر لازم است.

7. درد عضله > نعناع:
۳ بار در هفته، در وان آب حاوی ۱۰ قطره روغن نعناع قرار بگیرید. آب ولرم باعث شل شدن عضله و روغن نعناع به طور طبیعی عصب را آرام خواهد کرد. تاثیر ترکیب آب ولرم و روغن نعناع در کاهش درد ۲۵ درصد بیشتر از داروهای شیمیایی است.

8. ناراحتی گوارشی > آناناس:
مصرف روزی یک پیمانه آناناس تازه، نفخ های دردناک را در عرض ۷۲ ساعت کاهش می دهد. آناناس سرشار از آنزیمی است که با کمک به سیستم گوارشی پروتئین های دردزا در معده و روده کوچک را سریع تر می شکند.

9. دردو عفونت پا > نمک:
برای رفع درد ناخن های فرورفته در گوشت انگشت، به طور منظم پا را در آب ولرم حاوی نمک خیس کنید تا عفونت و درد در عرض ۴ روز برطرف شود. به گفته محققان دانشگاه نمک به طور طبیعی التهاب را از بین می برد، خاصیت ضدباکتریایی آن نیز به سرعت میکروب هایی را که باعث ورم می شود از بین می رود. کافی است در هر یک لیوان آب ولرم، یک قاشق مرباخوری نمک اضافه کنید و روزی ۲ بار به مدت ۲۰ دقیقه پا را خیس کنید تا عفونت از بین برود.

10. درد مزمن > زردچوبه:
نتایج بررسی ها نشان می دهد، زردچوبه نسبت به آسپرین یا ایبوپروفن در تسکین درد ۳ برابر موثرتر است. زردچوبه ۵۰ درصد از درد بیماران آرتریت را کاهش می دهد. کورکومین، ماده فعال موجود در این ادویه، آنزیم تولیدکننده هورمون های دردزا را متوقف می کند. کافی است روزی یک چهارم قاشق مرباخوری از این ادویه مصرف کنید.

11. علایم قاعدگی > ماست:
۸۰ درصد زنان به علایم ناراحت کننده قاعدگی مبتلا می شوند، زیرا سیستم عصبی به بالا و پایین رفتن استروژن و پروژسترون که به طور طبیعی هر ماه رخ می دهد، حساس است. اما با مصرف روزی ۲ پیمانه ماست این علایم ۴۸ درصد کاهش پیدا می کند. به گفته محققان ماست غنی از کلسیم است که به طور طبیعی سیستم عصبی را آرام می کند و مانع از بروز علایم دردناک می شود.

12. ناراحتی معده > ماهی:
سوءهاضمه، سندروم روده تحریک پذیر و بیماری التهاب روده را با خوردن هفته ای نیم کیلوگرم ماهی برطرف کنید. نتایج بررسی ها نشان می دهد اسیدهای چرب موجود در ماهی به نام های "DHA" و "EPA"، به طور چشمگیری التهاب روده، گرفتگی عضله و درد معده را برطرف می کند. در برخی موارد همانند داروها به فرد تسکین می بخشد. "DHA" و "EPA"ضد التهابی قوی، طبیعی و بدون عارضه است که به طور موثر عملکرد سیستم گوارشی را بهبود می بخشد.

13. گوش درد > روغن سیر:
محققان معتقدند، مواد فعال در سیر به طور طبیعی باکتری های دردزا را از بین می برد. برای تهیه روغن سیر، ۳ حبه سیر را در نصف پیمانه روغن زیتون به مدت ۲ دقیقه به آرامی بپزید، صاف کنید. این روغن به مدت ۲ هفته قابل نگه داری در یخچال است.

14. درد مفصل و سردرد > گیلاس:
نتایج بررسی ها نشان می دهد از هر ۴ زن حداقل یک نفر به درد آرتریت، نقرس و سردردهای مزمن مبتلاست. آنتوسیانین ترکیبی که رنگ قرمز به گیلاس می دهد خاصیت ضدالتهابی دارد و ۱۰ برابر از آسپرین قوی تر است. آنتوسیانین، آنزیم های ایجادکننده التهاب در بافت ها را متوقف می کند و در نتیجه مانع از بروز دردهای متفاوت می شود. مصرف روزی ۲۰ دانه گیلاس(تازه، یخ زده یا خشک) تا برطرف شدن درد، توصیه می شود.

15. درد عضله > زنجبیل:
ماده ضد درد موجود در زنجبیل درد عضله، مفصل، سفت شدن و ورم عضله را در عرض ۲ ماه تا ۶۳ درصد کاهش می دهد. مصرف روزی حداقل یک قاشق مرباخوری خشک یا ۲ قاشق مرباخوری زنجبیل تازه برای افراد مبتلا به درد عضله توصیه می شود.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد