سوسیـس و کالبـاس نـخورید، لطفا ...
لطفا موارد مندرج در این
ایمیل را جدی بگیرید
و بچه ها هم را مطلع کنید
چراکه بچه ها بطور ناخواسته طرفدار پروپاقرص
سوسیس، کالباس، همبرگر، پیتزا و از این دست فست فودها هستند
از مرغ فروش می خواهید که مرغ را پاک کند و تمام پوست و آشغال و
چربی و دل و روده آنرا بگیرد.
او هم این کار را می کند و زواید را در پاتیلی میریزد و مرغ پاک
کرده را به بیش از دو برابر قیمت به شما می فروشد.
چند روز بعد برای فرزندان دلبندتان با قیمت های گزاف پیتزا یا
ساندویچ کالباس و سوسیس سفارش می دهید.
و چه بسا خودتان هم با چه لذتی ناخنکی به آن می زنید و کلی خوشحال
می شوید که چه غذای دلچسبی برای فرزندانتان خریده اید!
غافل از اینکه همان پوست و دل و روده و پی و چربی های مملو از
هورمون را که چند روز قبل به قیمت مرغ کامل و پاک نکرده خریده و
سپس دور ریخته بودید؛ دوباره خریده اید و با لذت شاهد خورده شدن
آنها توسط فرزندان عزیز و دلبندتان هستید. گذشته از اینکه اکثر
مواد موجود در آن اصلا ارزش غذایی نداشته، بعد هم غصه می خورید که
چرا سینه پسر هشت نه ساله دلبندتان مانند سینه های یک دختر سیزده
چهارده ساله شده و کم کم دارد نیاز به سینه بند پیدا می کند و
دلخراش تر آنکه همین فرزندی که او را از جان خود عزیزتر می دارید
به سی سالگی نرسیده به دلیل چاقی و اختلالات هورمونی و گرفتگی عروق
باید از این مطب به آن مطب و از این بیمارستان به آن بیمارستان
ببرید و بر بخت بد او و بخت بد خودتان نفرین کنید ...
...
..
.
در رابطه با
ضررهای بیشمار سوسیس و کالباس
موارد زیر در تارنماهای خبری آمده که خواندنش خالی از لطف نیست :
- تولید سوسیس و کالباس از خمیر احشای
زائد مرغ!
فارس نیوز : رئیس سازمان غذا و دارو
با اعلام تولید سوسیس و کالباس زیر پلهای و استفاده از خمیر مرغ
(که حاوی همه امحا و احشای زائد مرغ هم هست) در تولید این محصولات
گفت: حتی اگر جلوی چشمم از بهترین جای گوشت هم در تولید این
فرآوردهها استفاده کنند لب به سوسیس و کالباس نمیزنم.
احمد شیبانی درباره وضعیت تولید فرآوردههای پروتئینی در کشور
افزود: وقتی ما حدود ۲ سال پیش مسئولیت غذا و دارو را پذیرفتیم
برخی تولید کنندگان سوسیس و کالباس از خمیر مرغ که حاوی همه امحا و
احشا و آشغال مرغ بود استفاده میکردند. وی ادامه داد: ما نامه
نوشتیم که جلوی این کار را بگیریم، بگذریم که چقدر اذیت شدیم و
چقدر مقاومت کردند اما این یک واقعیت است که میگفتند اگر ما از
این مواد استفاده نکنیم ضرر میکنیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: برخی کارخانههای بزرگ و معروف آمدند که
این دستورالعمل را رعایت کنند اما بعد معلوم شد که یکسری تولید
کنندگان زیر پلهای و قاچاق در بازار هستند که این کارها را
میکنند و محصولات با قیمت ارزان وارد بازار میکنند و در اختیار
ساندویچیها قرار میدهند. وی افزود: کارخانههای بزرگ و معروف
سوسیس و کالباس که از وزارت بهداشت پروانه دارند، مشکلات کمتری
دارند اما همه سوسیس و کالباسهای که در بازار هستند که از برندهای
معروف نیستند، شما میروی در ساندویجی یک کالباس یا سوسیسی را لای
نان میگذارد و به شما میدهد از کجا میدانید که چیست.
رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: تازه سوسیس و کالباس فله هم در
بازار هست، ما وظیفه داشتیم این برخورد را داشته باشیم و محکم هم
پای آن ایستادیم و گفتیم خلاف است بعد هم آیین نامه آن را به
دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ کردیم و گفتیم پیگیری میکنیم. وی
گفت: البته اگر محصولات قاچاق وارد بازار شود باید مسئولان معاونت
بهداشتی وزارت بهداشت و بهداشت محیط با آن برخورد کنند و مأموران
بهداشتی که در محل عرضه مرغ در مغازهها حاضر میشوند و جلوی آنها
مرغ را پوست میکنند و اشغالش را در یک ظرف میاندازند باید مراقبت
کنند که این آشغالها وارد سیستم نشود.
- غیر استاندارد بودن نود درصد سوسیس و
کالباس ها
تابناک: اداره کل استاندارد استان
تهران اقدام به نمونه برداری 26 نمونه سوسیس و کالباس و همبرگر از
مراکز عرضه و فروشگاه های زنجیره ای نموده و این نمونه ها از نظر
منشاء بافت گوشتی مورد آزمون قرار گرفت که از بیست نمونه سوسیس و
کالباس متأسفانه 18 مورد نامنطبق بوده اند ...
موارد مردودی نشان می دهد که تولیدکنندگان از چربی صفاقی(چربی
موجود در دستگاه گوارش و لابه لای روده ها) غضروف شفاف مربوط به
دستگاه تنفسی و ریه، عروق، رگ و اعصاب و بافت پیوندی (پوست رگ و پی
و چربی ضایعات گوشتی) یعنی بافت هایی خاص که عضله نیستند و
تولیدکنندگان طبق استاندارد ملی مجاز به استفاده از این بخش از
لاشه دام در تولید فرآورده های گوشتی نیستند استفاده شده است.
بنا به گزارش روابط عمومی اداره کل
استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تهران، اسامی تولیدکنندگانی که
تولید با استفاده از بافت های غیر مجاز داشته اند به شرح زیر است:
1. کالباس خشک تیکه ای 60 درصد شام شام
2. کالباس خشک 60 درصد آندره
3. کالباس خشک 60 درصد مروارید سفید گلبرگ
4. کالباس خشک دانمارکی 62 درصد سولیکو(کاله تهران)
5. کالباس خشک 60 درصد آرکا
6. کالباس خشک مارتادلا 50 درصدآرشاک (کیلا)
7. کالباس خشک 60 درصد صنوبر
8. کالباس لیوز 55 درصد دارا (راجی)
9. سوسیس آلمانی 40 درصد شوکا طعام
10. کوکتل گوشت سولیکو 55 درصد کاله تهران
11. سوسیس کوکتل 55 درصد شام شام
12. سوسیس آلمانی 40 درصد گوشتیران
13. کوکتل 55 درصد مروارید سفید گلبرگ
14. کوکتل 60 درصد آرشاک (کیلا)
15. سوسیس آلمانی 40 درصد ماسیس
16. سوسیس آلمانی 40 درصد آدلی
17. سوسیس آلمانی 40 درصد صنوبر
18. همبرگر معمولی 60 درصد کابی آمل
- پنج خطر سوسیس و کالباس برای بدن
ایسنا: سوسیس و کالباس، یکی از
نمونههای مواد غذایی است که به راحتی آماده مصرف میشود و در عین
حال بسیار خوشمزه است و به همین دلیل طرفداران زیادی در میان مردم
دارد. اما افزایش استقبال مصرف کنندگان از انواع سوسیس و کالباس،
در شرایطی مشاهده میشود که بسیاری از متخصصان تغذیه، به مضرات
مصرف این نوع مواد غذایی اشاره میکنند. این در حالی است که مصرف
نوشابهها، سوسیس و کالباس نیز همپای این مواد هر روز افزایش
مییابد به همین علت اغلب کودکان و نوجوانان با مشکل کمبود آهن،
روی و انواع ویتامینها مواجه هستند و رشد آنها به طور کامل انجام
نمیشود.
سیدضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه در این رابطه میگوید: دو مسأله
اصلی در موضوع استفاده از سوسیس و کالباس وجود دارد که سوسیس و
کالباس از چه موادی تهیه میشود و در تهیه این فرآورده آیا از
استانداردهای تعیین شده، تبعیت میکنند. تمام محصولات موجود در
بازار در کارخانههای نامآور تولید نمیشود، مشخص نیست سوسیس و
کالباسهای فلهای موجود در بازار با چه مواد اولیهای و در چه
اماکنی تولید میشود و نباید میزان مصرف مواد نگهدارنده نیترات و
نیتریت در این مواد از میزان استاندارد بیشتر باشد و مدت
نگهدارندگی آنها نیز نباید افزایش یابد. این مواد توان دفاعی بدن
را تحت فشار قرار میدهد و موجب هجوم اسیدهای چرب اشباع شده،
میشود و عوارض آن به صورت بیماریهای قلبی، عروقی و سرطانها بروز
میکند. مصرف استاندارد مواد نگهدارنده مسئلهای ایجاد نمیکند
اما بیش از آن خطرناک است.
1. سوسیس، فشار خون را بالا میبرد
کارشناسان تغذیه در انگلیس هشدار دادند مقدار نمک موجود در اکثر
سوسیسها بیشتر از نمکی است که در یک پاکت چیپس وجود دارد. گروهی
از متخصصان تغذیه به مطالعه روی محتوای نمک موجود در گوشت تازه،
گوشت منجمد و سوسیسها پرداختند و متوجه شدند از بین 246 محصول
مختلف سوسیس که در این کشور توزیع میشود مقدار نمک موجود در آنها
بیشتر از نمک یک پاکت چیپس است.
2. سوسیس و کالباس؛ مضر برای پوست
در سالهای اخیر استفاده از فرآوردههایی چون سوسیس و کالباس به
صورت چشمگیری افزایش یافته است. این در حالی است که این مواد در
کنار طعم جذب کنندهی خود، مضرات فراوانی خواهند داشت.
دکتر فرید صفر، پژوهشگر بیماریهای پوستی گفت: مصرف زیاد سوسیس و
کالباس ممکن است در مواردی کهیر ایجاد کند اما در بیشتر موارد
تشدید کنندهی برخی بیماریهای پوستی از جمله خارش و یا بیماریهای
حاد پوستی است. بیشترین عامل تحریک کنندگی این مواد، فلفل، ادویه و
مواد رنگی و افزودنی است که در آن به میزان زیاد وجود دارد
بنابراین به افرادی که سابقه بیماریهای پوستی، خارش یا کهیر
دارند، توصیه میشود مصرف این قبیل فرآوردهها را به حداقل برسانند
و ترجیحاً از مصرف آنها خودداری کنند. ضمناً در بسیاری از موارد
اطمینانی از سلامت گوشت مصرفی در این فرآوردهها نیز وجود ندارد.
3. خطر بروز سرطان مثانه با مصرف سوسیس و کالباس
مصرف سوسیس و کالباس خطر بروز سرطان مثانه را 30 درصد افزایش
میدهد. محققان تاکید کردند: مواد افزودنی که در گوشتهای فرآوری
شده شامل سوسیس و کالباس استفاده میشوند، خطر ابتلا به این سرطان
را تشدید میکنند. محققان در تشریح این اثرگذاری، متذکر شدند که
نمکهایی مثل نیتریت سدیم و نیترات سدیم در این غذاها میتوانند با
اسید معده واکنش انجام داده و در طول فرآیند هضم و جذب غذا، مواد
سرطانی را تشکیل دهند. در این پژوهش دانشمندان انستیتو ملی سرطان
در راکویل آمریکا، رابطه بین مصرف افزودنیهای گوشتی و خطر بروز
سرطان مثانه را مورد ارزیابی قرار دادند.
4. مصرف سوسیس و کالباس و ابتلا به بیماریهای ژنتیکی
محمد تقی اکبری، رئیس انجمن ژنتیک ایران میگوید: مصرف سوسیس و
کالباس قطعاً در ابتلا به بیماریهای ژنتیکی اثر دارد، البته این
ابتلا به مرور اتفاق میافتد. میزان بیماریهای ژنتیک در ایران
نظیر سایر کشورهاست و در مواردی به دلیل ازدواج خویشاوندی بیشتر از
سایر کشورها میباشد. امکانات موجود برای تشخیص و شناسایی
بیماریهای ژنتیکی به این صورت است که سازمان بهزیستی مراکز مشاوره
ژنتیک برای بیماریهای ژنتیک طی دهه گذشته در استانهای مختلف
ایجاد کرده است و مراکز بهداشت سراسر کشور نیز به بیماریهای ژنتیک
پرداختهاند.
در حال حاضر حداقل 13 تا 16 هزار بیماری ژنتیکی وجود دارد که برخی
از آنها شیوع بالا دارد و شیوع برخی خیلی پایین است. متأسفانه
آمار دقیقی از همه مبتلایان به بیماریهای ژنتیکی نداریم؛ اما در
مورد بیماریهای غربالگری شده مانند تالاسمی میتوان آمار داد.
بیماریهای ژنتیکی 2 دسته هستند: این بیماریها یا ارثی هستند و از
پدر و مادر به ارث میرسند یا بر اثر جهش جدید در ژن فرد به وجود
میآید. به عنوان مثال آکندروپلازی که کوتاهی قد را موجب میشود،
دوسوم به علت جهش جدید در ژن ایجاد میشود. یکسوم افرادی که به
هموفیلی مبتلا میشوند بر اثر جهش جدید است و قبلاً پدر و مادر فرد
به آن مبتلا نبودهاند.
5. دشمنی سوسیس و کالباس با قلب
برای کاهش خطر حملات قلبی و دیابت افراد باید از مصرف زیاد
گوشتهای فرآیند شده اجتناب کنند. به عنوان مثال نباید زیاد در
وعدههای غذایی خود هاتداگ، سوسیس و یا کالباس بخورند. مصرف این
غذاها نباید بیش از یک بار در هفته باشد. طبق تحقیقات دانشمندان
دانشگاه هاروارد روی یک میلیون و دویست هزار نفر که نتایج آن در
کنفرانس انجمن قلب آمریکا مطرح شد، مشخص شد 23 هزار و هشتصد نفر از
این افراد دچار بیماریهای قلبی بوده و 2 هزار و دویست نفر هم به
سکته مبتلا شده و 10 هزار نفر دیابت داشتند.
مصرف بیش از حد مواد افزودنی در سوسیس و کالباس خطرناک است و
رادیکالهای آزاد که بر اثر استفاده از این مواد به وجود میآید،
میتواند اطلاعات DNA را تغییر دهد و یک سلول سالم را به سمت
سرطانی شدن سوق دهد. محققان در این بررسی دریافتند که افرادی که
گوشت قرمز فراوری نشده مصرف میکردند به طور قابل توجهی کمتر در
معرض خطر بیماریهای قلبی و دیابت قرار داشتند. اما در هر حال
خوردن گوشتهای فرآیند شده با افزایش خطر ابتلا به این دو بیماری
ارتباط داشت. در واقع برای هر 50 گرم گوشت فراوری شده در هر وعده
خطر بیماریهای قلبی تا 42 درصد افزایش مییابد و خطر دیابت نیز تا
19 درصد بالاتر میرود. به گفته محققان وجود نمک، مواد شیمیایی
نگهدارنده و چربی دلیل ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت است.
اما برای تنوع هم شده تصاویری از
سوسیس های غول پیکر را ببینید :
البته در مورد خوب یا بد بودن مواد اولیه
این نوع سوسیس ها، که هیچ ارتباطی به شرکت های ایرانی نداره بحثی
نداریم.
فقط خیلی تازه دامادها بخوانند !
ازدواج برای هر مرد مجردی یک تصویر قشنگ است؛ یک آرزو که
سالها منتظرش مینشیند و در موردش رویابافی میکند. اما
درست از همان لحظهای که میخواهید با صدای بلند تصمیمتان
به ازدواج را اعلام کنید، نگرانیها شروع میشود؛ نگرانیهایی
که پیش از این حتی فکر نمیکردید سد راه ازدواج شما شوند.
وقتی روزبهروز به تعداد این دردسرها اضافه شده یا شدتشان
بیشتر شود، ممکن است ناامید شوید و شما هم مثل خیلیهای
دیگر از ازدواج کردن فراری شوید اما فراموش نکنید، خیلی
راحت میتوانید راه دیگری را در پیش بگیرید و از ازدواج
همان رویایی را که میخواستید بسازید؛ یک رویای پر دردسر
که توانایی حل کردن مشکلاتش را دارید.
دردسر اول: هماهنگیهای خانوادگی
وارد شدن به یک خانواده جدید، کنار آمدن با آرزوها، آداب و
رسوم و انتظارات ساده نیست. شما از همان روزهای اول ممکن
است نگرانیهایی را تجربه کنید که در دوره مجردی هیچکدامشان
را نداشتهاید. نحوه خواستگاری کردن، نوع جشنی که میخواهید
بگیرید و خیلی تصمیمگیریهای سختتر و مهمتر همگی میتوانند
برای شما به یک چالش تبدیل شوند.
راهحل: سعی کنید قبل از
مذاکره با خانواده همسرتان باهم سنگهایتان را وابکنید.
خود شما دوست دارید چطور ازدواج کنید و به چه چیزهایی
بیشتر اهمیت میدهید؟ تصمیمی مشترک با همسر آیندهتان
بگیرید و بعد مفصل در مورد حساسیتهای خانواده یکدیگر و
آدابورسومشان گفتوگو کنید. حالا سعی کنید تصمیماتتان
را در قالب خانوادگیتان پیاده کنید. اگر در مورد بعضی
موارد باید مقاومت کنید یا بجنگید، هرگز همسرتان را به جنگ
خانوادهتان نفرستید بلکه خودتان با آنها مذاکره کنید و
تصمیمات مشترکتان را بهعنوان عقاید شخصی خودتان با
خانواده در میان بگذارید. وقتی هر دوی شما در جبهه خودتان
جنگیدید و کمی از حساسیتها را کم کردید، میتوانید
خانوادهها را دور هم جمع کنید و یک تصمیم تعدیل شده و
خانوادگی در مورد آیندهتان بگیرید.
دردسر دوم: حساب و کتابهای مالی
نگرانی در مورد مسائل مالی و خرج و مخارج یک خانواده، یکی
از نخستین نگرانیهایی است که قرار است تجربهاش کنید. اگر
شما یک آدم معمولی باشید و بخواهید روی پای خودتان بایستید
این نگرانی میتواند به یک استرس تبدیل شود. پرداختن قبضها،
خرج خورد و خوراک، پوشاک، اجاره خانه، مهمانیها و مسافرتها
حتی در سادهترین شرایط هم میتواند کمی بحرانساز باشد.
بهخصوص در ماههای اول که هنوز برآورد دقیقی از این هزینهها
ندارید.
راهحل: قبل از اینکه پایههای
زندگیتان را بسازید، با همسرتان در مورد موضوعات مالی به
توافق برسید. این توافق خیلی هم دقیق و غیرقابل تغییر
نخواهد بود اما باز هم به شما در کم کردن تنشها کمک خواهد
کرد. هرگز روی آخرین قطره مانده در جیبتان برنامهریزی
نکنید. در مورد سطح اولیهای که برای زندگیتان میخواهید
بسازید با هم به توافق برسید. محله و ماشینی که قرار است
داشته باشید، مکانی که برای ماه عسل قرار است بروید و سهمی
که هر کدام از شما در مورد هزینهها قرار است داشته باشید
را معین کنید تا بعد از ازدواج با تنش کمتری روبهرو شوید.
دردسر سوم: عادتهای عجیبوغریب
همسرتان
هر آدمی را هم که برای ازدواج انتخاب کنید و هرچهقدر هم
که در موردش تحقیق کرده باشید، باز هم نمیتوانید کاملا
بشناسیدش. هر کدام از شما با عادتهای متفاوتی وارد این
خانه مشترک خواهید شد و ماهها زمان لازم دارید که بتوانید
با این عادتها سازگار شوید و قلق یکدیگر دستتان بیاید.
راه حل: مهمترین کاری که میتوانید
برای کمکردن تنشهای ماههای اول انجام دهید، این است که
قبل از زندگی زیر یک سقف به تمام ویژگیهای شخصیتی و
رفتاری طرف مقابلتان حسابی فکر کنید. شاید در اول راه فکر
کنید که چطور میتوانید با این همه تفاوتها کنار هم زندگی
کنید اما به زندگیتان زمان بدهید و چند ماه بعد میبینید
که این تفاوتها چقدر کوچک و ناچیز است و در زندگی روزانه
وجودشان اصلا عجیبوغریب نیست.
دردسر چهارم: انتظارهای متفاوت
شما 2 آدم متفاوت هستید، در 2 خانه متفاوت رشد کرده اید و
قطعا نگاه شما در مورد وظایفی که قرار است بهعهده داشته
باشید تفاوت دارد. شاید در آغاز راه زیاد شدن حجم وظایفتان
و دغدغههایی که زندگی مشترک به شما تحمیل کند بیشتر از
ظرفیتتان باشد اما اگر قدرت مدیریت زندگیتان را داشته
باشید خیلی زود توانایی شما هم به اندازه مسئولیتتان رشد
خواهد کرد.
راهحل: انتظاراتتان را با
شرایطتان تطبیق دهید. کار خانه و کار بیرونتان را هماهنگ
کنید و هر کدامتان سهمی از آن را بر عهده بگیرید. مهارت
شما در انجام برخی کارها، علاقهتان به بعضیهای دیگر و
فرصتتان برای انجام بعضی کارها میتواند دلیل قانعکنندهای
باشد که بدون بحث و جنجال زحمتشان را بر عهده بگیرید و
مرزبندیهایی مثل کارهای زنانه و کارهای مردانه را بدون
جانبداری کنار بگذارید.
دردسر پنجم:تعقیب و گریز
خب... شما قرار نیست مدام روبهروی هم باشید و از همه
کارها و احساسات دیگری خبر داشته باشید. مدتی که بگذرد و
شناختتان از هم بیشتر شود، راحتتر میتوانید از احساست
طرف مقابل با خبر شوید و به او اعتماد کنید اما در ماههای
اول اگر بخواهید زیادهازحد سر از کار همسرتان در بیاورید
و او را تحت فشار بگذارید همه چیز خیلی زود به هم خواهد
ریخت.
راهحل: بهخاطر با خبر شدن
از کارها و احساسات همسرتان تعقیب و گریز راه نیندازید.
بگذارید مثل قبل زندگیاش را به شکلی طبیعی ادامه دهد و
احساس نکند که همیشه زیر ذرهبین قرار دارد. وقتی سر کار
است یا مشغولیت دیگری دارد ثانیهبهثانیه به او زنگ نزنید.
شما با این کارها نمیتوانید جلوی خیانت را بگیرید پس
بیهوده آرامش زندگیتان را مختل نکنید.
دردسر ششم: تفاوتها
آدمهای مختلف عقاید مختلف دارند و موضوعات مهم و حساس
ممکن است از نگاه شما با نگاه همسرتان متفاوت باشد. بخشی
از این تفاوتها را قبل از ازدواج درک خواهید کرد اما بعد
از ازدواج هم روزبهروز به تعداد آنها اضافه خواهد شد.
راهحل: نخستین و مهمترین
کاری که میتوانید بکنید انتخاب آدمی است که حساسیتهایش
برای شما قابل پذیرش باشد و بهخاطر عقایدی که دارد آزرده
نشوید، اما باز همچنین انتخابی نمیتواند همه مشکلات را
حل کند. شما باید سعی کنید که بعد از زندگی مشترک به ارزشها،
عقاید و حساسیتهای طرف مقابلتان احترام بگذارید و
نخواهید که شخصیت او را زیر و رو کنید و از طرف دیگر،
نباید بگذارید که در جریان زندگی به عقاید شما حمله شود یا
اینکه کسی باورهایی که یک عمر در شما بوده را به چالش
بکشد.
این 8 تا ما را برای طلاق گرفتن گول می زنند !!
1) ازدواج دوم
باور نادرست: از آنجایی که افراد از تجربیات بدشان
عبرت میگیرند، ازدواج دوم موفقتر از ازدواج اول
خواهد بود.
حقیقت: گرچه بسیاری از افرادی که طلاق گرفتهاند،
ازدواجهای دوم موفقیتآمیزی خواهند داشت، میزان طلاق
در میان افرادی که ازدواج مجدد کردهاند بالاتر از
افراد در اولین ازدواجشان است.
2) طلاق و کودکان
باور نادرست: طلاق ممکن است مشکلاتی برای بچههای
خانواده ایجاد کند، اما در مجموع این مشکلات طولانیمدت
نخواهد بود و بچهها به سرعت با موقعیت جدید خو میگیرند.
حقیقت: طلاق خطر مشکلات در ارتباطات میانفردی را در
کودکان میافزاید. شواهد به دست آمده از بررسیهای
گوناگون حاکی از آن است که این مشکلات درازمدت هستند.
در واقع مشکلات این کودکان در بزرگسالی ممکن است بدتر
شود.
3) بچهدار شدن
باور نادرست: بچه دار شدن زوجی که دچار اختلاف هستند،
رضایت آنها از ازدواجشان را خواهد افزود و مانع طلاق
خواهد شد.
حقیقت: بسیاری از بررسیها نشان دادهاند که پر استرس
ترین زمان یک ازدواج پس از تولد بچه اول است. در زوجهایی
که بچه دارند، در مقایسه با زوجهای بدون بچه، اندکی
خطر طلاق کاهش پیدا میکند، اما این کاهش خطر آنقدر
نیست که باعث شود والدینی که مشکلات زناشویی دارند "بخاطر
بچههایشان" با احتمال بیشتری در کنار هم باقی بمانند.
4) مشکلات فرزندپروری
باور نادرست: هنگامی که والدین دچار اختلاف هستند، بچهها
در صورت جدا شدن آنها وضعیت بهتری خواهند داشت تا
اینکه آنها در کنار هم باقی بمانند.
حقیقت: یک بررسی گسترده اخیر عکس این باور را ثابت میکند.
این بررسی نشان داد با وجود اینکه اختلاف والدین و
ناراضی بودنشان از ازدواج تاثیر گسترده منفی بر
تقریبا هر جنبهای بهزیستی کودکانشان میگذارد، تاثیر
جدا شدن والدین بر کودکان نیز بسیار منفی است. این
بررسی نشان داد تنها بچههای زوجهایی که اختلافات و
مشاجرات بسیار شدیدی دارند، کودکان ممکن است از رهایی
از این مشاجرات با طلاق والدین سود ببرند.
در ازدواجهایی که شدت اختلافات خیلی بالا نیست- و این
بررسی نشان داد که دو سوم طلاقها مربوط به این موارد
میشود- وضعیت بچهها به دنبال طلاق بدتر میشود.
بنابراین بر اساس یافتههای این بررسی میتوان گفت، به
جز در اقلیتی از ازدواجهای همراه با اختلافات بسیار
شدید، برای کودکان بهتر است که والدینشان در کنار هم
بمانند و سعی کنند اختلافاتشان را حل کنند، نه اینکه
طلاق بگیرند.
5) اثرات درازمدت طلاق
باور نادرست: کودکان زوج های طلاق گرفته، از آنجایی که
احتیاط بیشتری در ازدواج کردن میکنند و عزم قوی برای
اجتناب از دچار شدن به سرنوشت والدینشان دارند،
ازدواجهای موفقتری نسبت به افرادی دارند که والدینشان
طلاق نگرفتهاند.
حقیقت: در واقع ازدواج فرزندان زوج های طلاق گرفته با
میزان بسیار بالاتری نسبت به کودکان زوج های طلاق
نگرفته، با احتمال بسیار بیشتری ممکن است به طلاق
منتهی شود.
یک بررسی اخیر نشان داده است که دلیل عمده این وضعیت
این است که کودکان با مشاهده والدینشان تعهد و پایبندی
زناشویی را میآموزند. در کودکان طلاق این حس تعهد به
زندگی مشترک برای همه عمر، متزلزل شده است.
6) ناپدریها و نامادریها
باور نادرست: کودکانی که به دنبال طلاق والدین در
خانوادههای شامل ناپدری یا نامادری زندگی میکنند،
وضعیت بهتری نسبت به خانوادههای تکوالدی (پدر و
فرزند یا مادر و فرزند) دارند.
حقیقت: شواهد بیانگر آن است ک&# اشتباه در
برقراری رابطه
اشتباه بزرگ در ارتباطات
اسـرار بـرقـراری یک رابـطـه مـؤثـر چـیـست؟ چـگونـه یک زن آنچیزی را که
میخواهد بدست می آورد در حالیـکه شـریـک زنـدگیش را نیز به خواسته اش
میرساند؟ بگذارید نگاهـی داشته باشیم به سه مشکل اصلی که اکثر زوج هـا بـا
آن دست به گریبان میباشند و ببینید چگونه میتوان آنها را حل نمود.
اشتباه 1: ایجاد ارتباط برای زیر نفوذ خود
قرار دادن و زرنگی
گاهی اوقات ما یک رابطه را برای بدست آورن خواسته هایمان آغاز می کنیم خواه
طرف مـقابـل تـوانایی برآوردن آن را داشته باشد و خواه نداشته باشد. قـهـر
مـی کنـیم، اخــم می کنیم، تهدید میـکنیم، چاپلوسی میکنیم و آنچه در تـوان
داریم برای ایجاد احساس ناراحتی در طرف مقابلمان انجام می دهیم. این نـوع
رفـتـار، گـرچـه مـمـکن اسـت بطور موقتی مؤثر باشد، اثر بسیار ناگواری در
طولانی مدت بر سلامـت رابـطه خـواهـد گذارد. آن را رها کنید، برای خواسته و
پیشنهادات نفر دیگر احترام قائل گردید. اگر او نمی تـواند خواسته شما را
برآورده کند، ببینید میتوانید خودتان آن را به خود بدهید.
اشتباه 2: ایجاد ارتباط برای فریب دادن
با اینکه نیازی به گفتن ندارد، این یکی از خطرناکترین انواع رفتـار اسـت
کـه بـسیـاری از رابطه ها را نابود می کنـد. دروغ هـا، گـزافه گـویـی ها،
بازی دادن ها و نیرنگهای متداول همگی باعث پریشانی و رنجش میــگردند. آنها
بنیان رابطه را به لرزه درآورده و در نهایت شکافی عمیق در اعتماد بوجود می
آورند. نسبت بـه خـطر آن هـوشیـار بـوده و پیش از اینکه آغاز شود متوقفش
سازید. اگر این چیزی است که برای شما آشنا بنظر میـرسـد، ابتدا آنرا در
رفتارهای خودتان مورد سنجش قرار دهید. اگر صادق و رک باشید، دیگر مایل به
پذیرش فریب دیگران نخواهید بود. در روابط خود راستی و درستی را پیشه کنید.
اشتباه 3: ایجاد ارتباط با پیغامهای متناقض
پـیـامـهای متناقض -- چیزی را گفتن و چیز دیگری را انجام دادن -- یک فـرم
بـسیـار رایــج فریب و نیرنگ می بـاشد. همچنـین ایـن مـی تواند بـصورت قـول
دادن لفـضی یـا عـملی و انجام ندادن آن دربیاید. پیغامهای متناقض باعث
پریشانی بسیار میگردند. همیشه به اعمال فرد توجه نمایید. معـمولا اعمال
نـسبت بـه گـفتـار هـمتـرازی بیـشتری با حقیقت دارنـد. اگـر گـفتـارشـان
بـا اعـمالـشان در تناقض بود، آنچه که گفته می شـود را نـادیـده پـنـداریـد.
درک کنید که شخص دارای تعارض بـوده و اجازه ندهـیـد شـمـا را نـیـز دچــار
آن احساس نماید.
راه حل های دو مشکل اصلی در روابط
هیچ رابطه ای بدون برقراری ارتباطات مؤثر دوام زیادی نخـواهـد آورد. مـا در
سـراســر روز صحبت میکنیم (و گوش می دهیم )، اما تنها بخش کوچکی از ارتباط
ما بصورت گفتاری رخ میدهد. بیشتر اوقات تصور می کنـیم کـه دیـگران گفته های
ما را گوش داده و متوجه می شوند، اما عمدتا این موضوع صــحت ندارد. اغلب
شخص دیگر در حال اندیشیدن به آنچیزی ایست که میخواهد در جواب صحبتهای شما
بگوید، و نوعی خیالپردازی که هیچ ارتباطی به موضوع مورد بحث ندارد را در
ذهن خود می پروراند. هنگامیکه نزاع میکنیم، می خـواهـیـم بیـش از پـیش
فـهمیده شویم و واژگان همانند تیر به جلو و عقب به پرواز درمی آیند. در این
شرایط، تجزیه و تحلیل مسئله میتواند دور از ذهن گردد.
بنابراین اسرار ارتباط مؤثر چیست؟ بـه دو مشکل اساسی در ارتـباطـات و نحوه
حل آنها توجه نمایید. بعد از این مرحله خواهید توانست پایه های بهتـرین
نـوع رابـطـه ای کـه تــا بحال تصورش را میکردید را بنیان نهید.
مشکل اول: می خـواهید حـق را بـخود داده و
ثـابت کنید که دیگری در اشتباه است
پیش از آنکه بتوانید یک ارتباط مؤثر را آغاز کنید، باید نگاهی موشکافانه
بـه قصد و غرض خـود بـیندازید. آیا برای اینکه توسط دیگران فهمیده شوید
ارتباط برقرار می کـنـیـد، بـرای بدست آوردن خواسته ها، یا هدف دیگری را
فرا سوی سخـنـانـی کـه در حـال بـیـان آنها هستید دنبال میکنید؟ بسیاری از
زوج ها به مرحله ای میرسند که فقط میخواهند ثابت کننده حق با آنها بوده و
نـفــر دیـگر در اشـتـباه است (و همیشه اینطور بوده است). این نـوع رابطه
همانند نبرد می ماند. این سخنان مملو از خشـم و سـرزنش بـوده و سـبــب
میگردند نفر دیگر احساس کوچکی نـمـایـد. حرف های رد و بدل شده در چنین
رابطه ای هرگز گوش داده نمیشوند. هرچند که آنچه با صدای واضح و بلند خوانده
میشود خشم و عدالت موجود در فراسوی مراودات است. جهت رفع این مشـکل، تصمیم
بگیرید همدیگر را سرزنش نکنید و به صحبتهای یکدیـگر بـا خـلوص نـیـت گـوش
دهید. تصمیم بگیرید که درصدد ثابت کردن چیزی برنیامده و در عوض راهی برای
ایجاد یک پـل بـرای درک مـتـقابل پیدا نمایید. این تصمیمات در موفقیت یک
رابطه بسیار مفید واقع خواهند شد.
مشکل دوم: قادر نیستید به حرفهای طرف مقابل
گوش دهید
بیاد داشته باشید که یک ارتباط فقط از صحبت کردن تشکیل نشده بلکه شـامل
شنیدن و گوش دادن به آنچه که در حال بیان است نیز میباشد. ما میتوانیم
کارهای زیـادی برای آموختن هنر گوش دادن انجام دهیم، امـا بـرای آغـاز،
بـسیار مـهـم اســت که بدانیم اگر فـردی بخـواهـد نـقطه نـظرات خـود را
کــنار گذاشته و حقیقتا آماده دانستن درون و افکار دیگران گردد، آنگاه از
روی صداقت آنچه کـه در حال گفتن است را فقط باید "بشنود." این کار خیلی هم
آسان نیست. بسیاری از ما آنچه که میشنویم را بسرعت تعبیر و تفسیر کرده و
آنرا در یک شکاف آماده قرار می دهیم. برخی صحبتها را تحریف می کـنند. برخی
تظاهر به گوش دادن میکنند درحالیکه سرگرم افکار خود هستند. یک راه حل
بــرای ایــن مشکل آن است که برداشت خود را از صحبتهای دیگران بــرای آنـها
تکرار نمایید. بگذارید بدانند که ارتباطات آنها چگونه درون ذهن شما تفسیر
می گـردند. اجـازه دهـیـد دیــگران پـیغامـهای خــود را با استنباط شما
منـطق سازند. و در نهایت، راغب حقیقی شنـیـدن منظور آنها باشید.
رازهای
سلامتـی از زبـان دانشمنـدان ژاپنـی
اگر به سلامت زیستی اهمیت می دهید و دوست ندارید به این
زودیها گوهر ارزشمند سلامتی را از دست بدهید، فقط کافیست به آخرین
دستاوردهای متخصصین مرکز ملی هدایت (ارتقاء) سلامت و رفتار شناسی
توکیو توجه کنید!
آنها می
گویند :
1. هرگز سیگار نکشید و اگر میکشید،
نیمه آخر آن را به هیچ وجه نکشید.
2. در حمام هیچگاه مستقیما زیر دوش
آب گرم نفس نکشید. کلر یک قاتل تدریجی است.
3. هنگام شارژ موبایل ابتدا شارژر را به گوشی وصل کنید و سپس آن را
به برق وصل کنید. بهتر است موبایل خاموش باشد.
4. چای بیشتر از یک روز مانده را اصلا ننوشید.
5. هنگام روشن کردن کولر اتومبیل خود ابتدا به مدت حداقل 5 دقیقه
پنجره ها را باز بگذارید و در پمپ بنزین ها هم کولر را خاموش
نمایید.
6. غذای خود را بیشتر از یکبار در مایکروفر گرم نکنید و بعد از آن
در صورت عدم استفاده دور بریزید.
7. با حیوانات خانگی تعامل مثبت داشته باشید. آنها ممکن است از
خیلی از انسانها سالمتر و تمیزتر باشند. عوامل مشترک زیاد آنها با
انسانها میتواند به شکل واکسن در بدن عمل کند.
8. هنگام غذا بین هر لقمه حداقل 1 دقیقه فاصله بگذارید و دو ساعت
قبل و بعد از غذا و هنگام آن نوشیدنی ننوشید.
9. هنگام حرکت اتومبیل، پنجره ها را تماما باز نکنید تا هوا بصورت
باد وارد مجاری تنفسی نگردد.
10. لوازم آرایشی را بیشتر از 5 ساعت بر روی پوست خود باقی
نگذارید. سلولهای پوستی نیاز به تعرق و تنفس دارند. در منزل نیز تا
حد امکان از لباسهای گشاد، راحت و باز استفاده نمایید.
11. در صورتیکه هر روز استحمام نمی کنید، موهای خود را بیش از
یکبار در شبانه روز شانه نکنید. مراقب ورود شوره سر (حتی بصورت
نامرئی) به چشمها و مجرای تنفسی خود باشید.
12. هنگام دویدن و راه رفتن سر خود را بالا نگهدارید. هنگام نشستن
و خوابیدن برعکس سر خود را پایین نگهدارید.
13. توجه بیش از حد به وزن، سودمند نیست. بدن انسان قادر است بصورت
خودکار میزان ورودی، جذب و میزان دفع را تنظیم نماید و اشتهای
طبیعی نیز متناسب با آن میباشد. هرچه قدر دوست دارید بخورید.
14. اگر نیاز مالی ندارید، لازم نیست روزی 8 ساعت کار کنید. بهترین
تعداد ساعات کاری بین 5 الی 6 ساعت میباشد.
15. هرگز پشت مانیتورهای قدیمی که روشن هستند قرار نگیرید. ضرر
آنها از خیلی از دستگاههای عکسبرداری بیشتر است.
16. ورزش و تحرک در ابتدای صبح نه تنها سودمند نیست بلکه خطرناک
نیز هست. سعی کنید آن را در حداقل 3 ساعت بعد از بیداری و یا عصر
انجام دهید.
17. توجه بیش از حد به امور سیاسی، ورزشی و اقتصادی برای سلامت
روان مضر بوده و در دراز مدت به علت عدم امکان تسلط بر کنترل آنها،
باعث اختلالات روانی میگردد.
18. معجزه جواهر آلات برای خانمها را فراموش نکنید. حتی اگر صرفا
به دیدن آنها باشد.
19. هیچگاه به پهلو نخوابید. سعی کنید در جهت عمود بر محور
مغناطیسی زمین بخوابید.
20. از خوردن غذاهایی که مشکوک به استفاده از فراورده های گوشتی
هورمونی هستند در حد امکان پرهیز کنید.