به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، سیستمهای تهویه مطبوع و خنک کننده بسیار پرمصرف هستند و از همین رو پژوهشگران نمونه اولیه یک سیستم هیبریدی را ابداع کردهاند که بدون نیاز به مصرف برق نه تنها ساختمانها را خنک میکند، بلکه با بهرهمندی از انرژی خورشیدی میتواند آب را هم گرم کند.
این سیستم خنک کننده مبتنی بر جذب انرژی خورشید از درون اتاقها یا ساختمانها میتواند اشعههای جذب شده را در قالب امواج مادون قرمز در محیط اطراف متصاعد کند. دستگاه یادشده همچنین دارای صفحاتی برای جذب و انتشار گرما در محیط اطراف است.
دستگاه یادشده در دو جهت خود دارای صفحات خورشیدی برای جذب انرژی خورشید و سپس انتشار مجدد آن است. ساطع کننده حرارتی این دستگاه به صورت عمودی و در دو جهت نصب شده و امواج مادون قرمز را به سمت آسمان منعکس میکند. نتیجه این فرایند تشدید توان این دستگاه برای خنک کردن محیط اطراف و تولید همزمان گرما در درون آن برای گرم کردن آب است.
برای افزایش کیفیت کار این دستگاه در درون آن از دو آینه هم استفاده شده که دارای ده لایه نازک از دی اکسید نقره و سیلیکون هستند. آینههای یادشده به گونهای طراحی شدهاند که قادر به کنترل طول موجهای مختلف بوده و امواج مرئی و نزدیک مادون قرمز از نور خورشید را جذب میکنند. این باعث میشود که گرمای خورشید اثر خنک کننده را خنثی نکند.
از این دستگاه میتوان برای کاهش دمای محیط اطراف تا بیش از ۱۲ درجه سانتیگراد در صورت تابش مستقیم نور خورشید و برای کاهش ۱۴ درجهای دمای محیط در شب استفاده کرد. همچنین با این دستگاه میتوان آب را تا ۶۰ درجه سانتیگراد گرم کرد.
صفحه خورشیدی کاملاً تاشو و مقاوم در برابر فشار تولید شد

محققان کرهای موفق به تولید نوع جدیدی از صفحات خورشیدی شدهاند که کاملاً تاشو هستند و حتی در صورت تازده شدن از وسط نمیشکنند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، صفحات خورشیدی معمولی به شکل تخته مربعهای جامد بوده و در برابر فشار و ضربه مقاومت بالایی ندارند. اما مهندسان دانشگاه ملی پوسان کره جنوبی نمونه اولیه صفحات خورشیدی را تولید کردهاند که کاملاً تاشو هستند.
تولید این صفحات خورشیدی منعطف هم حمل و نقل آنها را ساده میکند و هم نصب آنها را بر روی وسایل نقلیه، گوشیهای هوشمند، لوازم قابل استفاده در درون منازل و حتی بر روی البسه تسهیل میکند. در ساخت این صفحات خورشیدی از لایههای رسانای دارای نانوتیوب های کربنی استفاده شده است. این لایهها بر روی یک بستر از جنس پلی امید جاسازی شدهاند و سپس اکسید مولیبدن به آنها اضافه شده تا رسانایی محصول نهایی بهبود یابد.
ضخامت صفحه خورشیدی نهایی ۷ میکرومتر است و در برابر بیش از ده هزار بار تا زدن مقاوم بوده و نمیشکند. این صفحات خورشیدی میتوانند ۱۵.۲ درصد از انرژی خورشید را به برق تبدیل کنند و میزان شفافیت آنها ۸۰ درصد است.