بایگانی مطالب خواندنی  جالب..
بایگانی مطالب خواندنی  جالب..

بایگانی مطالب خواندنی جالب..

وظایف زن در زندگی مشترک از دید اسلام .

وظایف زن در زندگی مشترک از دید اسلام


صد انلاین | احترام متقابل میان زن و شوهر یکی از پایه‌های اساسی برای دوام و پایداری زندگی زناشویی است. برای شناخت بیشتر وظایف زن در زندگی مشترک و نقشی که می‌تواند در این مسیر ایفا کند، همراه ما باشید.
کد خبر : ۱۲۵۸۹۱

به گزارش صد آنلاین، بی‌شک شنیده‌اید که «پشت هر مرد موفق، یک زن موفق ایستاده است.» نقش زن در زندگی زناشویی بسیار حساس و حیاتی است و زنان امروزی مسئولیت‌های سنگینی را در این مسیر بر عهده دارند. در اینجا به برخی از وظایف کلیدی زن در زندگی مشترک اشاره می‌کنیم.


 وظایف زن در زندگی مشترک

  1. ابراز محبت به همسر محبت، یکی از ارزشمندترین گوهرهایی است که خداوند در نهاد زن و مرد قرار داده است. در تعاملات روزانه، زن با ابراز محبت و روی خوش می‌تواند خستگی و سختی‌های روزانه همسرش را تسکین دهد. به فرموده‌ی امام رضا علیه‌السلام، زنانی که به شوهرشان محبت می‌کنند و عاشق او هستند، همچون گنجینه‌های ارزشمند محسوب می‌شوند. از سوی دیگر، امام علی علیه‌السلام نقل می‌کند که نگاه به چهره‌ی حضرت زهرا سلام‌الله علیها همه غم‌های ایشان را می‌زدود و سبب آرامششان می‌شد.

1 احترام به همسر احترام واقعی، یکی از عناصر اصلی در تقویت پیوند زناشویی است. توجه به همسر، گوش دادن به سخنان او، و همراهی با او در لحظات خوش و ناخوش از جمله اعمالی هستند که می‌توانند زندگی را مستحکم‌تر کنند. حضرت امام صادق علیه‌السلام درباره اهمیت احترام زن به همسر می‌فرمایند: «سعادت از آنِ زنی است که شوهرش را بزرگ بداند و به او آزار نرساند.»


  1. کسب رضایت همسر اطاعت از شوهر تنها در موارد محدود واجب است، اما در سایر زمینه‌ها، همراهی و تلاش برای جلب رضایت او می‌تواند نقش بسزایی در تقویت رابطه زناشویی ایفا کند. رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله فرمودند که اگر می‌توانستم به کسی اجازه سجده به دیگری دهم، به زن دستور می‌دادم تا به شوهرش سجده کند؛ که این تاکید نشان‌دهنده اهمیت احترام و رضایت در زندگی مشترک است.

 

  1. آراستگی و توجه به ظاهر نظافت و آراستگی از دیگر وظایف مهم زن در برابر همسر است. ظاهر آراسته و توجه به نظافت شخصی، از اصولی است که باعث تقویت محبت و علاقه‌ی همسر می‌شود و مانع از کشش او به افراد خارج از خانواده می‌گردد. پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله در این خصوص می‌فرمایند که بر زن واجب است خود را با بهترین عطرها خوشبو کرده و بهترین لباس‌ها را برای همسرش بپوشد. همچنین مردان نیز باید به آراستگی و زیبایی خود توجه کنند، زیرا زنان نیز تمایل دارند همسرشان را زیبا و آراسته ببینند.

 

رعایت این اصول می‌تواند به تقویت رابطه زناشویی و حفظ عفت و احترام متقابل کمک کند.

نبرد در زیر زمین؛ کانالی که سرنوشت جنگ را تغییر داد .

نبرد در زیر زمین؛ کانالی که سرنوشت جنگ را تغییر داد .


نبرد در زیر زمین؛ کانالی که سرنوشت جنگ را تغییر داد

  • ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۵
نبرد در زیر زمین؛ کانالی که سرنوشت جنگ را تغییر داد

کتاب "معبد زیرزمینی" در کنار روایت ماجرای الیاس، به عملیات فتح‌المبین و حفر کانال ۴۶۰ متری زیر زمین اشاره می‌کند که سرنوشت جنگ را تغییر داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب "معبد زیرزمینی" از جمله آثار تازه‌تقریظ شده توسط رهبر انقلاب است. این اثر که به قلم معصومه میرابوطالبی نوشته شده، یکی از وقایع کمتر بازگو شده درباره جنگ تحمیلی را در قالب داستان به مخاطب نوجوان و جوان خود معرفی می‌کند. 

با وجود گذشت بیش از جهار دهه از جنگ تحمیلی، این واقعه همچنان ظرفیت لازم را برای خلق داستانی جدید و ایده‌پردازی در این حوزه دارد. اگرچه جنگ‌ها ذاتاً کمر به نابودی می‌بندند، اما همواره آغازی برای خلق آثار هنری بوده‌اند. در ادبیات جهان، ماندگارترین آثار از دل درگیری‌ها و کشمکش‌ها و جدال انسان برای بقا خلق شده‌اند.

از این منظر، هرچند جنگ تحمیلی در دل خود سوژه‌های متنوعی از وقایع و مسائل اجتماعی دارد، اما کمتر مجال آن را یافته تا در سوژه‌ای نو با نگاهی هنرمندانه‌تر در قامت داستان تجلی کند. آثار نوشته شده در زمینه ادبیات داستانی جنگ متعدد و متکثر است، اما آنچه بر آن بتوان عنوان کتاب متفاوت نهاد، چندان پرشمار نیست. 

از این منظر، کتاب "معبد زیرزمینی" به لحاظ سوژه کتاب متفاوتی است. جدالی درونی و بیرونی را روایت می‌کند. 

کتاب , تقریظ , داستان , ادبیات جنگ ,

کتاب حاضر که چاپ چهارم آن از سوی نشر جمکران در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته، ماجرای پسری با نام الیاس را روایت می‌کند. الیاس که در یزد از مقنیان جوان است، در جریان جنگ تحمیلی در کنار مقنیان پیشکسوت، تلاش دارد تا با باز کردن معبری، به روند پیشروی نیروهای ایرانی کمک کند.

این کانال توسط گروهی از مقنّیان روستای رکن‌آباد و مهرآباد شهرستان میبدِ استان یزد، در اواخر سال 60 حفر شده و در راس همه مقنّی‌ها، شهید غلامحسین رعیت رکن‌آبادی در حفر این کانال نقش داشته است. این کانال زیر نظر ارتش حفر و وجودش باعث شد که منطقه وسیعی از ایران در عملیات فتح‌المبین بدون دادن شهدای بسیاری به تصرف نیروهای ایرانی دربیاید.

بیشتر بخوانید

اما حفر این کانال، پایان کار الیاس نیست. او شخصیتی است که پیش از جنگ در حفر قنات، پیوسته مورد انتقاد دایی‌اش قرار می‌گیرد و همین موضوع سبب می‌شود تا اعتماد به نفس کافی برای حضور در تیم مقنیان جنگ را نداشته باشد. با این حال، قرار گرفتن در کانالی زیر زمین و کند و کاو درون، در نهایت راه را به او نشان می‌دهد تا جایی که شخصیت اصلی کتاب به این نتیجه می‌رسد به جای اثبات خود به دیگران، ابتدا باید خود را به خودش ثابت کند. 

قرار گرفتن در چاه و یا غار، از کهن‌الگوهای مهم در ادب فارسی است. نمونه‌هایی از آن را می‌توان در داستان بیژن و منیژه، شغاد و رستم یا فرامرزنامه دید که سویه‌های منفی و مثبت این کهن‌الگو را به تصویر می‌کشد. چاه، غار، گودال و ... فضای رازآمیزی دارند که در جهت مثبت، به نوزایی و تولد دوباره می‌انجامند. در "معبد زیرزمینی" نیز الیاس با خویشتن خویش روبرو می‌شود و این کانال، برای او حکم معبدی دارد که در نهایت به تولد دوباره او ختم می‌شود. 

میرابوطالبی در این کتاب، یک واقعه مهم در تاریخ جنگ تحمیلی را با شخصیتی خیالی همراه کرده است. او برای نگارش این اثر ضمن مصاحبه با برخی از شاهدان ماجرا و مقنیان، از اسناد و منابع مکتوب نیز بهره برده است. 

اما حاج حسین رعیت که بود و چه کار مهمی در جنگ انجام داد؟  یکی از فرماندهان جنگ کار بزرگ رعیت را اینطور شرح می‌دهد: قبل از عملیات فتح‌المبین در جلسه فرماندهان عالی ارتش، مشکل جبهه کرخه مطرح شد، در این جبهه به علت وجود میادین گسترده مین، برتری دید دشمن، وجود رودخانه و باتلاقی بودن بخشی از زمین‌ها، امکان به کارگیری گسترده نیروها و انجام عملیات وسیع ممکن نبود و برای این منطقه، طرح راه زیر زمینی مطرح شد و من مأمور پیگیری موضوع شدم و بلافاصله از جبهه به یزد آمدم و موضوع را با آیت‌الله صدوقی در میان گذاشتم و به واسطه یکی از ائمه محترم جمعه شهید حاج غلامحسین رعیت که استادکار مقنی‌های رکن‌آباد و مهرآباد میبد بود، معرفی شد.

کتاب , تقریظ , داستان , ادبیات جنگ ,

آن ایام مقارن با عاشورای حسینی بود، یکی از روحانیون در رکن‌آباد به منبر رفت و خطابه‌ای پرشور و رسا در مورد شهادت یاران امام حسین (ع)، ضرورت یاری امام حسین (ع) و حضور در جبهه‌ها خواندند و در همان شب بیش از 100 نفر برای جانفشانی و حضور در جبهه ثبت‌نام نمودند. گروهی دیگر در استان فارس مشغول کار بودند که از آن‌ها دعوت کردیم، ولی برای شروع کار یک گروه 30 نفری به سرپرستی حاج غلامحسین رعیت انتخاب شدند و به جبهه آمدند.

پس از ارزیابی از منطقه و انجام بررسی‌های لازم شروع به کارکردند و در فاصله چند روز 20 متر کانال حفر شد، گرمای زیاد و شرجی بودن هوا موجب شد که بعد از هر 30 متر یک هواکش، به قطر حدود 25 سانتی‌متر به سمت بالا کنده شود. هوای کانال به قدری شرجی بود که شب‌ها مثل دود قطار از آن بخار خارج می‌شد و برای جلوگیری از لو رفتن کانال هر شب سوراخ‌های آن را می‌گرفتیم تا موضوع که در دید دشمن و در نزدیکی خط آن‌ها بود لو نرود.

کارها به خوبی پیش می‌رفت، این حرکت چند ماه ادامه داشت و در آن فاصله شهید حاج غلامحسین چند دفعه به یزد آمد و نیروهای تازه‌نفسی همراه خود آورد و کار را ادامه داد تا این کانال برای عملیات فتح‌المبین آماده شد. نیروهای مقنی از صبح تا شب در دو شیفت کاری، با عشق و علاقه تمام کار می‌کردند و دراین مدت حدود 460 متر کانال حفر کردند و در طول مسیر چندین پیچ قرار دادند تا اگر درگیری در کانال پیش آمد جان نیروها محفوظ‌تر باشد و چندین سنگر بزرگ برای اورژانس، تجمع نیرو و فرماندهی ساخته شد و در مجموع یک دژ استوار و محکم در زیر زمین حفر شد که تا پشت جبهه دشمن ادامه داشت.

در شب عملیات حاج غلامحسین رعیت آخرین کلنگ کانال را زد و نیروهای کماندویی ویژه به سرعت از کانال بیرون آمده و در پشت دشمن به سوی دشمن آتش گشودند.

گفته می‌شود حاج غلامحسین رعیت برای حفر کانال پولی دریافت نکرد. حتی هدیه‌ای را که پس از پیروزی در عملیات فتح‌المبین به او اهدا شده بود، نپذیرفت.

سبک زندگی او در جبهه نیز خود درس‌های قابل تاملی دارد. شاید خواندن کتاب "خانه عمو حسین"، نوشته مصطفی زمانی‌فر، بتواند در کنار "معبد زیرزمینی" به مخاطب علاقه‌مند اطلاعات بیشتری درباره این واقعه و دست‌اندرکاران آن بدهد. 

انتهای پیام

تهدیدی جدی برای سلامت مردان .

د خبر 1659558

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۰
سموم کشاورزی؛ تهدیدی جدی برای سلامت مردان

پژوهشی جدید به بررسی رابطه‌ بین استفاده از برخی سموم کشاورزی و افزایش شیوع و مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پروستات پرداخته است.

به گزارش مشرق، سرطان پروستات یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در میان مردان است که به‌ویژه در سنین بالا خود را نشان می‌دهد. از آنجا که عوامل محیطی از مهم‌ترین دلایل افزایش ریسک ابتلا به سرطان‌ها هستند، اهمیت پژوهش درباره تأثیر سموم شیمیایی بر سلامت انسان و نقش احتمالی آن‌ها در افزایش سرطان پروستات نیز به شدت احساس می‌شود. در واقع، سال‌هاست که محققان در پی شناسایی عواملی هستند که می‌توانند به‌عنوان عوامل خطرزا شناخته شوند و با بررسی این عوامل، می‌توان به پیشگیری و کاهش آمار مبتلایان به این سرطان دست یافت.

بررسی ارتباط سموم کشاورزی و سرطان‌ها، به‌ویژه سرطان پروستات، به این دلیل اهمیت دارد که این سموم به‌طور گسترده در بخش‌های مختلفی از جهان استفاده می‌شوند و با محیط زیست، آب و خاک، و همچنین محصولات غذایی تماس مستقیم دارند. برخی از سموم شیمیایی در بدن تجمع پیدا می‌کنند و ممکن است سال‌ها بعد اثرات خود را نشان دهند. از این رو، درک بهتر از نقش سموم مختلف بر سلامت افراد می‌تواند نقشی کلیدی در سیاست‌گذاری‌های سلامت و کشاورزی ایفا کند.

در همین راستا، محققان دانشگاه استنفورد آمریکا، مطالعه‌ای را با هدف بررسی ارتباط میان استفاده از سموم شیمیایی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات انجام داده اند. در این پژوهش به تحلیل جامع داده‌های ملی در آمریکا پرداخته شد تا سموم خاصی که احتمال ارتباط با سرطان پروستات را دارند شناسایی کنند.

این تحقیق با بهره‌گیری از داده‌های مربوط به سموم کشاورزی در دوره‌های زمانی ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ و مقایسه آن‌ها با آمار سرطان پروستات در سال‌های بعد (۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰) صورت گرفت. محققان با در نظر گرفتن تأخیر زمانی بین مصرف سموم و بروز سرطان، توانستند تأثیر احتمالی این سموم را بر میزان شیوع و مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پروستات بررسی کنند.

در این تحقیق، ارتباط ۲۲ سم شیمیایی با افزایش موارد ابتلا به سرطان پروستات مشخص شد که از میان آن‌ها چهار سم علاوه بر ارتباط با ابتلا، به افزایش مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری نیز مرتبط بودند.

یکی از این سموم، «تریفلورالین»، توسط سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده به عنوان «احتمالاً سرطان‌زا برای انسان» طبقه‌بندی شده است. با این حال، سه سم دیگر که شامل کلورانسولام‌متیل، دیفلوزنفوپیر و تیامِتوکسام می‌شوند، از نظر سازمان مذکور در گروه مواد غیر سرطان‌زا قرار دارند.

این یافته‌ها نشان می‌دهند که ممکن است برخی از سموم کشاورزی تأثیرات پیش‌بینی نشده‌ای بر سلامت مردان داشته باشند و پژوهشگران معتقدند که باید مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود تا بتوانند رابطه دقیق‌تر و علمی‌تری میان این سموم و سرطان پروستات پیدا کنند. از سوی دیگر، این تحقیق می‌تواند به طراحی راهبردهایی برای کاهش استفاده از سموم خاص و جایگزینی آن‌ها با مواد کم‌خطرتر کمک کند.

این یافته های علمی پژوهشی که توسط جامعه سرطان آمریکا پشتیبانی شده و در نشریه معتبر Cancer منتشر گردیده، گامی مؤثر در شناسایی عوامل محیطی و شیمیایی مرتبط با سرطان پروستات برداشته و می‌تواند به درک بهتر از تأثیر عوامل زیست‌محیطی بر سلامت افراد و کمک به پیشگیری از این بیماری کمک کند.

منبع: ایسن