بایگانی مطالب خواندنی  جالب..
بایگانی مطالب خواندنی  جالب..

بایگانی مطالب خواندنی جالب..

1-علائم حمله بدن به خودش و بیماری های حاصله از آن .2- راهکاری برای تقویت عملکرد مغز.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نمناک، بیماری خود ایمنی جز اختلالاتی است که به گونه های مختلفی بروز پیدا می کند و دیگر ارگان های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، پس بهتر است علائم آن را بشناسید.

علائم حمله بدن به خودش و بیماری های حاصله از آن

سیستم ایمنی بخشی از سیستم دفاعی بدن می باشد و وقتی که عفونت وارد آن می شود، همه تلاشِ خود را می کند تا فعالیت درستی نشان دهد و از بدن در برابر بیماری ها و مشکلات دفاع کند. علائمی وجود دارند که نشان می‌ دهد؛ بدن قصد دارد به خود حمله کند که در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک این علائم را معرفی خواهیم کرد.

درد مفصلی

وقتی که سیستم ایمنی به مفاصل حمله می کند، مشکلات دردناکی در بدن فرد اتفاق می‌ افتد. اول از همه؛ مفصل های کوچک‌تر آسیب می‌ بینند؛ سپس مفصل های بزرگتر درگیر می شوند. تقریباً 40 درصد این اتفاقات باعث ایجاد مشکلات در پوست می شوند و طیف وسیعی از مشکلات دیگر در ریه، قلب و رگ های خونی رخ می دهد.

التهاب

التهاب اولین علامت بیماری سیستم ایمنی است. التهاب باعث قرمزی، گرگرفتگی، درد یا ورم می شود. التهابات معمولاً به خاطر مشکلات خود ایمنی مانند بیماری هایی مثل لوپوس است و در کنارِ آن خستگی، تب، درد مفصلی، سفتی عضلات و ورم هم اتفاق می‌ افتد.

بی حسی و گزگز بدن

بیماری ام اس یک بیماری خود ایمنی است که باعث مشکلات سیستم ایمنی می شود و بدن به سلول‌ های سالم خود حمله می‌ کند و به آن ها آسیب وارد خواهد کرد و همین باعث می‌ شود که علائم نورولوژیک به وجود بیاید. بی حسی و گزگز کردن بدن یکی از این علائم است. در کنارش مشکلات بینایی به وجود می‌ آید و تعادل فرد به هم می خورد؛ حتی ممکن است موقع راه رفتن هم مشکل داشته باشد.

مشکلات شکمی

بیماری‌ های مختلف که به سیستم خود ایمنی مربوط است، باعث بیماری شکمی می شود؛ به طور مثال التهاب روده یکی از همین بیماری‌ ها است که در آن؛ سیستم گوارش درگیر شده و فرد دچار مشکلاتی مانند سوء تغذیه خواهد شد.

مشکلات پوستی

مشکلات رایج پوستی جزء علائم اختلالات سیستم ایمنی است که در آن؛ پوست قرمز می‌ شود و فرد دچار لکه یا ورم روی پوست خواهد شد.

قند خون بالا

دیابت نوع یک زمانی اتفاق می‌ افتد که سیستم ایمنی؛ سلول های موجود در لوزالمعده که مسئول تولید انسولین هستند را دچار مشکل می کند. انسولین هورمونی است که به بدن کمک می‌ کند تا قند و شکر موجود را تبدیل به انرژی کند. اگر این فرایند اتفاق بیفتد، قند خون بالا می‌ رود، به بدن آسیب وارد کرده و سیستم ایمنی دچار مشکل می‌ شود و مشکلاتی مانند سکته، افسردگی و نابینایی را در پی خواهد داشت.

کد خبر 911494

ورزش

در یافته‌ای جدید، محققان دریافتند که افراد میانسال و سالمندان حتی یک روز کامل پس از انجام فعالیت‌های بدنی متوسط تا شدید، در تست‌های حافظه بهتر عمل می‌کنند.

به گزارش مشرق، «میکائلا بلومبرگ»، محقق ارشد از دانشگاه کالیفرنیا، گفت: «فعالیت متوسط یا شدید به معنای هر چیزی است که ضربان قلب شما را بالا می‌برد که می‌تواند شامل راه رفتن سریع یا بالا رفتن از چند پله باشد. لازم نیست حتماً ورزش خاصی باشد.»

بلومبرگ گفت: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که فواید فعالیت بدنی در حافظه کوتاه‌مدت ممکن است بیشتر از آنچه قبلاً تصور می‌شد، احتمالاً تا روز بعد به جای چند ساعت پس از ورزش باقی بماند.»

افراد ۵۰ تا ۸۴ ساله نیز اگر روز قبل زمان کمتری را صرف نشستن کرده بودند یا شش ساعت یا بیشتر خوابیده بودند، در تست‌های حافظه بهتر عمل کردند.

محققان در یادداشت‌های پس‌زمینه توضیح دادند که ورزش با افزایش جریان خون در مغز و با تحریک آزادسازی مواد شیمیایی عصبی که از بسیاری از عملکردهای شناختی مختلف پشتیبانی می‌کنند، موجب تقویت کوتاه مدت مغز می‌شود.

مشخص شده است که این تغییرات شیمیایی مغز حداقل چند ساعت پس از ورزش ادامه می‌یابد، اما محققان گمان می‌کنند که این تغییرات ممکن است بیشتر طول بکشد زیرا سایر حالت‌های مغزی مرتبط با ورزش طولانی‌تر هستند.

به عنوان مثال، محققان خاطرنشان کردند که شواهد نشان می‌دهد که ورزش می‌تواند خلق و خوی فرد را تا ۲۴ ساعت بهبود بخشد.

و مطالعه قبلی افزایش فعالیت در هیپوکامپ- مرکز حافظه مغز- را به مدت ۴۸ ساعت پس از تمرین تناوبی با شدت بالا با دوچرخه ورزشی نشان داد.

برای مطالعه جدید، ۷۶ شرکت‌کننده به مدت هشت روز از ردیاب‌های فعالیت مچ‌بند استفاده کردند تا مدت زمانی را که برای بی‌تحرکی یا انجام فعالیت بدنی سپری می‌کنند، بررسی کنند. ردیاب‌ها مدت خواب افراد را هم زیر نظر داشتند.

محققان همچنین از شرکت‌کنندگان خواستند هر روز تست‌های شناختی انجام دهند تا ببینند چگونه فعالیت‌های روز قبل آنها ممکن است بر قدرت مغز آنها تأثیر بگذارد.

به نظر می‌رسد که فعالیت بدنی متوسط یا شدیدتر هم حافظه کاری کوتاه‌مدت آن‌ها را در روز بعد و هم حافظه دوره‌ای طولانی‌مدت رویدادها را بهبود می‌بخشد.

خواب بیشتر همچنین با عملکرد بهتر و حافظه دوره‌ای و همچنین سرعت روانی حرکتی آنها مرتبط بود که معیاری برای سنجش سرعت تشخیص و واکنش یک فرد به محیط خود است.

از سوی دیگر، زمان بیشتر نشستن به معنای بدتر شدن حافظه کاری روز بعد بود.

«اندرو استپتو»، محقق ارشد از دانشگاه کالج لندن، گفت: «این مطالعه شواهدی را ارائه می‌کند که نشان می‌دهد فواید شناختی فوری ورزش ممکن است بیشتر از آنچه فکر می‌کردیم دوام داشته باشد. همچنین نشان می‌دهد که کیفیت خواب خوب به طور جداگانه به عملکرد شناختی کمک می‌کند.

گزارش مشرق، علاوه بر راه‌هایی که برای تقویت حافظه و سلامت مغز توصیه می‌شود، تغذیه خوب و سالم می تواند باعث بهبود عملکرد مغزی شود. سلول های مغزی برای عملکرد خوب و کارا به انواع ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها برای محافظت در برابر آسیب‌ها و استرس اکسیداتیو نیاز دارند. در ادامه به تعدادی از مواد غذایی موثر در تقویت حافظه اشاره می کنیم:

نان‌های سبوس‌دار: غلات کامل مانند گندم، جو و ارزن کربوهیدرات سالم هستند که به خاطر هضم ساده و تبدیل آن به گلوکز جزو خوراکی ‌های مفید برای مغز محسوب می‌شود. غلات کامل سرشار از ویتامینB، سلنیوم و فیبر محلول است که فیبر محلول می‌تواند سطح کلسترول خون را تنظیم کرده و باعث جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، آسیب‌های مغزی و سکته‌ی مغزی می‌شود.

ماهی چرب: ماهی‌های چرب مانند قزل‌آلا، تن، شاه‌ ماهی و ساردین سرشار از اسیدهای چرب ضروری است. شاید مهم‌ترین آن‌ها که به ‌عنوان خوراکی ‌های مفید برای مغز شناخته ‌شده اسید چرب امگا ۳ باشد که برای عملکرد مغز و سیستم عصبی ضروری است. به‌علاوه اسید چرب امگا ۳ نقشی حیاتی در رفتار و شناخت دارد و کمبود آن با افسردگی، اختلال در تمرکز و خواندن همراه است.

توت ‌های غنی از آنتی‌اکسیدان: یکی از خوراکی ‌های مفید برای مغز بلوبری ها و انوان توت ها است که سرشار از آنتی‌اکسیدان بوده و رگ‌های خونی و مغز را از اکسیداتیو ایجاد شده در اثر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. یکی از این آنتی‌اکسیدان‌ها ویتامین E است که با مشکلات شناختی مربوط به بالا رفتن سن مبارزه می‌کند.

آجیل‌ها و دانه‌ها: بسیاری از آجیل ها منبع مناسبی از پروتئین، مواد معدنی، ویتامین E، اسید چرب امگا ۳ و مقداری آمینواسید ضروری است و به دلیل اینکه منابع خوبی از ویتامین B و فولیک اسید به شمار می رود، از خوراکی ‌های مفید برای مغز محسوب می‌شود. فولیک اسید برای حفظ حافظه و تمرکز برای مغز ضروری است.

ویتامین B-۱۲ با عملکرد بهتر مغز در ارتباط است و کمبود آن باعث بیماری‌هایی مانند آلزایمر می‌شود.

منبع:بهداشت نیور

گزارش بهداشت نیوز، ضرب‌المثل مشهور انگلیسی می‌گوید: «یک سیب در روز دکتر را دور نگه می‌دارد.» خوردن میوه فواید زیادی برای سلامتی دارد اما اکنون دانشمندان چینی این موضوع را دقیق‌تر بررسی کردند تا متوجه شوند واقعاً خوردن چه مقدار سیب و میوه در روز می‌تواند به سلامتی افراد کمک کند. به گفته آنها، مصرف سیب می‌تواند خطر مرگ زودهنگام را کاهش دهد.

به نقل از نیویورک پست، محققان بیمارستان یانگ تسه چین، طی ۱۰ سال ۲ هزار ۱۸۴ مرد و زن میانسال مبتلا به فشار خون بالا را ارزیابی کردند که در انتهای پژوهش ۶۵۸ نفر از آنها بر اثر عوامل مختلف جان خود را از دست دادند. محققان دریافتند احتمال مرگ افرادی که ۳ تا ۴ سیب در هفته می‌خورند، نسبت به کسانی که سیب مصرف نکرده‌اند یا کمتر از یک سیب در ماه می‌خورند، ۳۹ درصد کمتر است.

ارتباط خوردن سیب و میوه با سطح سلامتی

پیش‌ازاین، دکتر «ویل بولسیویچ» (Will Bulsiewicz)، متخصص گوارش و نویسنده کتاب پرفروش «کتاب‌ آشپزی سرشار از فیبر» در نیویورک تایمز، فواید سیب را برشمرده بود. او در کتابش می‌گوید یک سیب به‌صورت میانگین ​​حدود ۴.۴ گرم فیبر دارد. این میوه همچنین حاوی مقدار زیادی فیتوکمیکال‌ها (ترکیبات گیاهی) است که می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های مزمن کمک کند.

مطالعات قبلی نیز نشان داده بود سیب‌هایی که پوست قرمز یا تیره‌تری دارند، اغلب در مقایسه با سیب‌هایی که پوست روشن‌تری دارند، سطوح بالاتر آنتی‌اکسیدان دارند. همچنین زنانی که یک یا چند سیب در روز می‌خورند، در مقایسه با زنانی که هیچ سیبی نمی‌خورند، ۲۸ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.

دانشمندان در پژوهش جدیدی دریافتند مصرف ۳ تا ۴ سیب در هفته خطر مرگ زودرس را تا ۳۹ درصد کاهش می‌دهد. فقط سیب نیست که این فواید را دارد؛ محققان همچنین می‌گویند موز هم فواید تقریباً مشابه سیب دارد. مصرف ترکیبی موز و سیب ۳ تا ۶ بار در هفته کاهش قابل‌توجهی در مرگ‌ومیر ناشی از علت‌های مختلف نشان داد.

موز حاوی مقادیر مختلفی از ویتامین C، ریبوفلاوین (ویتامین ب۲)، پتاسیم و منیزیم است. درکل موز منبع عالی پتاسیم است که می‌تواند به کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به فشار خون کمک کند. موز همچنین کاتچین دارد که می‌تواند از حمله استرس اکسیداتیو که باعث پیری می‌شود، جلوگیری کند.

در مقابل، محققان می‌گویند هیچ ارتباط معنی‌داری بین مصرف سایر میوه‌ها ازجمله گلابی، آناناس و انگور با کاهش مرگ‌ومیر یافت نشد.

یافته‌های این پژوهش در Frontiers in Nutrition منتشر شده

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد