بایگانی مطالب خواندنی جالب..

مهندسی بی‌نهایت: کشتی کروز «نماد دریاها»، شهری روی آب

یک‌شنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
مطالعه 29 دقیقه
بزر‌گ‌ترین و مجلل‌ترین کشتی مسافربری Icon of the Seas پنج برابر کشتی تایتانیک است و از آن به‌عنوان شهری روی آب یاد می‌شود.

جالب ودیدنی با نام      از سایت گوگل         مهندسی بی نهایت:کشتی کروز را ببینید

1-بی حوصلگی نشانه یک خطر در بدن است! 2-مهم‌ترین عاملی که عمر را کوتاه می کند.

کد خبر: 267700
00
بی حوصلگی نشانه یک خطر در بدن است!

بی‌حوصلگی نشانه‌ای برای شماست که اوضاع زندگیتان خوب پیش نمی‌رود و وقت آن رسیده تغییراتی ایجاد کنید.

به گزارش بهداشت نیوز به نقل از واشینگتن پست، در یک آزمایش از مردم خواسته شد که به مدت ۱۵ دقیقه در اتاقی ساکت بنشینند و به افکار خود بپردازند. آن‌ها این امکان را داشتند که یک دکمه را بزنند و به خود شوک الکتریکی وارد کنند.

شوک فیزیکی ناخوشایند است، اما بسیاری از مردم آن را به ناراحتی عاطفی ناشی از کسالت و بی حوصلگی ترجیح دادند. از میان ۴۲ شرکت‌کننده، تقریباً نیمی از آن‌ها حداقل یک‌بار دکمه را فشار دهند، با این وجود که در اوایل مطالعه شوک را تجربه کرده بودند و گزارش دادند که برای جلوگیری از تجربه مجدد آن، حاضرند پول پرداخت کنند. یکی از شرکت کننده‌ها در طول آزمایش ۱۹۰ بار به خودش شوک الکتریکی وارد کرد!

بی حوصلگی احساسی ناخوشایند است که همه ما تجربه می‌کنیم. بی حوصلگی به این معناست که مغز نیاز دارد درگیر کار مهمی باشد و درست مانند احساس درد نشانه مهمی از سوی مغز به بدن است که به فرد می‌گوید در خطر است. بی‌حوصلگی همچنین نشانه‌ای برای شماست که اوضاع زندگیتان خوب پیش نمی‌رود. محققان می‌گویند تجربه این حس فرصتی برای ایجاد تغییری مثبت در زندگی است و نباید به دنبال راه فرار از آن باشید.

ارین وست گیت، روانشناس اجتماعی در دانشگاه فلوریدا که در مورد بی‌حوصلگی پژوهش می‌کند و یکی از نویسندگان آزمایش شوک الکتریکی است، می‌گوید: «بی‌حوصلگی نوعی زنگ خطر برای بدن است. این احساس نشان می‌دهد فرد از زندگی خود راضی نیست و احساس موفقیت نمی‌کند. توجه به این احساس و قدم گذاشتن در راه درست ضروری است.»

بی‌حوصلگی و بداخلاقی
وست‌گیت و همکارانش در طی پژوهشی در سال ۲۰۲۱ دریافتند که کسالت و بی‌حوصلگی می‌توانند فرد را به سمت رفتار‌های آسیب زننده سوق می‌دهد. شرکت کنندگان مجبور به نگاه کردن یک ویدیو ۲۰ دقیقه‌ای خسته کننده بودند. در حین تماشای این ویدیو افراد مایل به انجام هر کاری برای سرگرم کردن خود بودند.

از میان ۶۷ شرکت کننده‌ای که این ویدیوی خسته کننده را تماشا کردند، ۱۲ نفر از آن‌ها (۱۸ درصد) انگل‌هایی که برایشان فراهم شده بود را در یک آسیاب قهوه انداختند. در مقایسه با گروه دیگری که در حال تماشای یک مستند جالب بودند، فقط یک نفر از ۶۲ شرکت کننده شروع به آسیاب کردن این انگل‌ها کرد.

آزمایش‌های دیگری نیز ارتباط میان بی‌حوصلگی و انواع مختلف رفتار‌های بد را مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که میان این احساس آزاردهنده و رفتار‌های غیراخلاقی مانند آزار کلامی یا خشونت فیزیکی و قلدری رابطه‌ای وجود دارد. البته بی‌حوصلگی لزوماً باعث بروز رفتار‌های بد نمی‌شود و تنها دعوتی برای انجام کاری متفاوت است؛ چه خوب و چه بد.

وست‌گیت و تیمش در مجموعه‌ای دیگر از آزمایش‌ها که نزدیک به ۲۰۰۰ نفر شرکت کننده داشت، از افراد خواستند یک ویدیوی پنج دقیقه‌ای از یک سنگ یا یک ویدیوی جالب‌تر را تماشا کنند. همه افراد حاضر در مطالعه این گزینه را داشتند که دستمزد سایر شرکت کنندگان در مطالعه را کاهش دهند، بدون اینکه هیچ سودی برای خودشان داشته باشند.

شرکت کنندگانی که مشغول به تماشای ویدیوی حوصله سر بر یک سنگ بودند به مراتب بیشتر از کسانی که ویدیوی جالب‌تری تماشا می‌کردند، دستمزد دیگران را کاهش دادند. با این حال زمانی که شرکت کنندگان بی حوصله دو گزینه پیش روی خود داشتند، یا دستمزد یک غریبه را کاهش دهند یا آن را افزایش دهند، اکثریت قریب به اتفاق تصمیم گرفتند دستمزد دیگران را افزایش دهند. به نظر می‌رسد بی‌حوصلگی در بیشتر افراد اشتیاق برای یک تجربه جدید را افزایش می‌دهد و لزوماً باعث ایجاد رفتار‌های بد نمی‌شود.

به طور خلاصه، کیفیت گزینه‌های پیش روی فرد بی‌حوصله بسیار مهم است؛ در صورت وجود یک گزینه بهتر که به موفقیت فرد یا دیگران کمک می‌کند، بی‌حوصلگی باعث بروز رفتار‌های غیراخلاقی نمی‌شود.

بی‌حوصلگی در مغز
بی حوصلگی نسبت به بیکاری هنگام استراحت متفاوت است. جیمز دانکرت، عصب‌شناس شناختی در دانشگاه واترلو و همکارانش، ۱۰ بزرگسال را در یک اسکنر مغز نشاندند و فعالیت مغز آن‌ها را در حین تماشای کلیپی از مستند طبیعت سیاره زمین و همچنین ویدیویی از دو مرد که لباس‌های شسته شده را آویزان می‌کردند، اندازه‌گیری کردند.

نشستن بی سر و صدا در داخل دستگاه یا تماشای ویدیوی خسته کننده لباس پهن کردن، هر دو مناطقی از مغز که مربوط به فکر کردن است را فعال و بخشی از مغز که مربوط به ضبط و بررسی اتفاقات مهم در اطراف فرد است را خاموش کرد. در این حالت فرد احساس سرگردانی و در نتیجه کلافگی خواهد کرد و بدن به دنبال راهی برای فرار از این احساسات خواهد بود.

چگونه بهتر با بی‌حوصلگی کنار بیاییم
به احتمال زیاد در محل کار یا مدرسه، به طور کل موقعیت‌هایی که استقلال کمتری به ما داده می‌شود، بی‌حوصله می‌شویم. مشکل اصلی بی‌حوصلگی این است: در حالی که به ما می‌گوید چیزی در زندگی ما اشتباه است، هیچ راه حلی پیش پای ما نمی‌گذارد.

هنگامی که احساس ناراحت کننده بی‌حوصلگی را تجربه می‌کنیم پناه بردن به نزدیک‌ترین چیزی که ما را سرگرم می‌کند، یعنی همان تلفن‌های همراه هوشمند، طبیعی است. با این حال دانکرت فاش کرد چنین واکنشی می‌تواند یک چرخه معیوب در زندگی فرد ایجاد کند. زمانی که به کاوش در فضای مجازی می‌پردازید نیز معنادار و با اهمیت نیست، در نتیجه بی‌حوصلگی شما بیشتر خواهد شد.

بجای واکنش سریع به بی‌حوصلگی و انتخاب راحت‌ترین راه فرار بهتر است این احساس را مانند فرصتی برای تنظیم مجدد برنامه زندگی و هدف‌هایتان ببینید. چه کار‌های معنادار دیگری می‌توانید انجام دهید؟ اهداف کوچک و بزرگ شما چیست؟ بی‌حوصلگی و جست و جو برای پیدا کردن راهی درست برای کنار گذاشتن این حس تجربه‌ای مهم در زندگی ما است و تنها سیگنالی مفید و ناخواسته است که به ما کمک می‌کند پیشرفت کنیم و به موفقیت‌های بیشتری برسیم.

منبع: فرارو

 
مهم‌ترین عاملی که عمر را کوتاه می کند

یک متخصص قلب و عروق می‌گوید: افرادی که قلب‌شان کندتر می‌زند، عمر طولانی‌تری نسبت به کسانی که قلب‌شان تندتر می‌زند، دارند.

به گزارش بهداشت نیوز، همه ما در طول روز استرس‌هایی را تحمل می‌کنیم که بخش زیادی از آنها اجتناب‌ناپذیرند و نمی‌توان از آنها دوری کرد؛ استرس شغلی، استرس آزمون‌های مهم مثل کنکور، پیدا کردن شغل، تغییر شغل، مشکلات مالی، درآمد اندک، ازدواج، طلاق و حتی استرس‌های کوچک‌تر و ریزترِ روزمره مثل پیدا نشدن تاکسی، دیر رسیدن به محل کار و ... که اغلب گریزی از آنها نیست.

درست است که در دنیای مدرن و زندگی شهری گریزی از استرس نیست، اما اگر استرس مدیریت نشود یا طولانی‌مدت ادامه پیدا کند، می‌تواند منجر به مشکلات و آسیب‌های جدی‌ برای سلامت جسم و روان ما شود. مشکلات و آسیب‌هایی که سخت بتوان از آنها خلاصی یافت. خیلی از اختلالات روانی مثل اضطراب، افسردگی و دمانس و خیلی از بیماری‌های جسمی مثل فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی، دیابت، سکته قلبی و سکته مغزی ممکن است با یک استرس شروع شوند و بعد بروز یابند و تشدید شوند و زندگی روزمره فرد را مختل کنند.

مهم‌ترین عامل کوتاه شدن عمر
مهم‌ترین علت کوتاهی عمر افراد / اگر تعداد ضربان قلب‌تان بیشتر از این عدد است به پزشک مراجعه کنید

دکتر منوچهر قارونی، متخصص قلب و عروق در این زمینه می‌گوید: استرس، عامل اصلی ظاهر شدن همه بیماری‌ها است و کسی که زمینه ارثی فشار خون یا سابقه سکته قلبی دارد، یا رگ‌های قلبش تنگ است، استرس باعث می‌شود که بیماری او ظاهر و تشدید شود.

دکتر قارونی می‌گوید: زندگی شهری، ترافیک هر روزه، خواندن اخبار بد و منفی، شنیدن اخبار بد دنیا و ... باعث می‌شود که استرس در فرد زیاد شود. گاهی استرس در ما تا حدی زیاد می‌شود که تیک پیدا می‌کنیم یا شب که می‌خوابیم صدای تاپ‌تاپ قلب‌مان را می‌شنویم. طبیعی است که استرس، فشار خون را بالا می‌برد و فشار خون بالا هم برخی بیماری‌ها را تشدید می‌کند.

این متخصص قلب و عروق با بیان این که استرس باعث می‌شود که قلب ما تند بزند، می‌گوید: یکی از دلایل و عوامل کوتاهی عمر افراد، افزایش تعداد ضربان قلب آنها در حالت عادی است. یعنی افرادی که قلب‌شان کندتر می‌زند، عمر طولانی‌تری نسبت به کسانی که قلب‌شان تندتر می‌زند، دارند.

استرس؛ بدترین پدیده در زندگی شهری
استرس، بدترین پدیده در زندگی شهری است. این را دکتر قارونی می‌گوید و ادامه می‌دهد: حالا می‌خواهد استرس شغلی و کاری باشد یا هر استرس دیگری. البته استرس در هر فردی فرق می‌کند و در همه افراد یکسان عمل نمی‌کند و یکسان واکنش نشان نمی‌دهد.

این متخصص قلب و عروق می‌گوید: معمولا افراد را در این زمینه به دو دسته تقسیم می‌کنند؛ افراد استرسی تیپ A و افراد استرسی تیپ B. دسته اول سخت‌کوش، منظم و منضبط هستند، همیشه کارها را با دقت و به‌موقع انجام می‌دهند، اگر جلسه یا قراری داشته باشند از نیم ساعت قبل آنجا حاضر می‌شوند.

اما افراد تیپ B کند و باری به هر جهت هستند و همیشه هم دیر به ساعت قرار یا جلسه یا هر کار دیگری می‌رسند. قاعدتا استرس در این دو دسته واحد و یکسان عمل نمی‌کند. تایپ A خیلی راحت استرس را مدیریت می‌کند و آن را رد می‌کند و درواقع به استرس پاسخ معمولی می‌دهد، اما تایپ B دچار تشدید استرس می‌شود و حالش بد می‌شود و به استرس پاسخ بد می‌دهد.

دکتر قارونی در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است استرس باعث نارسایی قلبی شود، می‌گوید: خیر استرس باعث نارسایی قلبی نمی‌شود اما اگر منجر به سکته در فرد شود، باعث می‌شود که آن فرد نارسایی قلبی هم پیدا کند.

این متخصص قلب و عروق با بیان این که استرس می‌تواند باعث سکته قلبی و مغزی هردو شود، می‌گوید: البته استرس با سکته قلبی و سکته مغزی و نارسایی قلبی ارتباط مستقیمی ندارد. چون استرس به تنهایی نمی‌تواند منجر به نارسایی قلبی و سکته‌ها شود، ولی اگر فشار خون فرد را بالا ببرد، یا باعث تنگ شدن رگ‌های قلب شود، نارسایی قلبی و سکته هم می‌دهد.

قلب ما در هر دقیقه چند بار باید بتپد؟
اما قلب ما در هر دقیقه چند بار باید بتپد تا مطمئن شویک که ضربا قلب نرمالی داریم؟ دکتر قارونی در این خصوص توضیح می‌دهد: قلب یک فرد سالم بزرگسال در حالت عادی یا در حالت استراحت باید در دقیقه ۷۰ بار بتپد. در هنگام ورزش هم ۲۲۰ بار. معمولا اگر عدد سن خود را از ۲۲۰ کم کنیم، تعداد ضربان قلب ما به دست می‌آید.

این متخصص قلب و عروق می‌گوید: نکته مهم این است که تعداد ضربان قلب از این عدد نباید بیشتر شود. افرادی که در حالت استراحت تعداد ضربان قلب‌شان ۱۰۰ تا ۱۱۰ تا است، حتما یا استرس دائمی دارند، یا مبتلا به بیماری تیروئید هستند، یا نارسایی قلبی دارند و لازم است که به پزشک مراجعه کنند.

منبع: همشهری آنلاین