به گزارش ایسنا و به نقل از یورکآلرت ، محققان کرهی جنوبی موفق به طراحی حسگری پوشیدنی شدند که میتواند وجود داروهای غیرقانونی و مخدر را در عرق بدن به وسیلهی فناوری نانومواد تشخیص دهد. این فناوری سیگنال بصری ماده مخدر را تقویت کرده و به حسگری که روی بدن وصل شده منتقل میکند.
این تحقیقات توسط دکتر هوسنگجانگ(Ho Sang Jung) هدایت میشود و بخشی از موسسهی علوم مواد در کره جنوبی است، یک موسسهی تحقیقاتی با بودجه دولتی تحت نظر وزارت علوم و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات.
این فناوری تشخیص دقیق و سریع داروی ممنوعه را ممکن میسازد. برچسب برای مدتی به پوست وصل میشود و سپس توسط نور مورد آزمایش قرار میگیرد. این آزمایش تنها یک دقیقه بدون نیاز به مراحل اضافی زمان میبرد.
فرآیند قدیمی و سنتی تشخیص مواد مخدر روشی پیچیده است که در آن باید مادهی مشکوک از نمونههای بیولوژیکی مثل مو، خون و ادرار جدا شده و سپس به وسیلهی طیف سنجی جرمی کروماتوگرافی(سوانگاری) گازی یا به صورت مایع بررسی شود. این نوع آزمایش زمان طولانیتری میبرد و نیازمند فضایی بزرگ برای تجهیزات و حضور متخصصین ماهر است. اگرچه کیتهای سریع میتوانند وجود مخدر را در ادرار تشخیص دهند اما یک کیت تنها میتواند یک ترکیب را با دقتی پایین تشخیص دهد.
در مورد ورزشکاران نیز آزمایش دوپینگ به وسیلهی آزمایش خون و ادرار انجام میشود. از انجام آزمایش خون معمولا اجتناب میشود زیرا این نگرانی وجود دارد که بر عملکرد ورزشکار تاثیر بگذارد و آزمایش ادرار نیز از آن جهت که آزمایش گیرنده باید ادرار همهی ورزشکاران را بررسی کند مناسب نیست و میتواند به نوعی نقض حقوق بشر باشد. و در مسابقات ورزشی بزرگ مثل المپیک آزمایش همهی شرکتکنندگان دشوار است.
از این جهت محققان بر روی عرق تمرکز کردند که آزمایشی تهاجمی نیست و از نظر حقوق بشر نیز مشکلی ایجاد نمیکند اما حتی اگر موارد مصرفی مختلفی وجود داشته باشد، مقدار کمی از آنها در عرق نمایان میشود. بنابرین این حسگرها باید بسیار حساس و دقیق باشند.
سنجش بسیار دقیق این گروه با استفاده از فناوری اثر رامان(RAMAN) افزایش مییابد. از آنجا که این فناوری سیگنالهای مولکولی خاصی دارد تشخیص ماده هرچه که باشد امکانپذیر است.
محققان از پروتئین پیلهای که انعطافپذیر و قابل پوشیدن است استفاده کردند تا این حسگر را تولید کنند. یک فیبروئین ابریشمی که پروتئینی طبیعی است از پیلهی ابریشم خارج شد تا یک فیلم با قطر ۱۶۰ نانومتر تولید شود. این فیلم با نانوسیمی از جنس نقره با ضخامت ۲۵۰ نانومتر پوشانده شد و به چسب پزشکی وصل شد تا به پوست متصل شود.
هنگامی که این حسگر عرق را جذب میکند مادهی موجود در عرق به حسگر نفوذ کرده و به نانوسیم نقره میرسد. با تابش لیزر رامان میتوان بدون جدا کردن حسگر مواد موجود را تشخیص داد.
این فناوری میتواند به جلوگیری از سو مصرف مواد در افراد مشهور، معاملات مواد مخدر در باشگاهها و دوپینگ ورزشکاران کمک کند. از آنجا که هزینهی تولید آن کمتر از ۵۰ سنت برای هر عدد است میتوان از آن برای رویدادهای ورزشی بزرگ مثل المپیک استفاده کرد.
دکتر هو سانگجانگ رئیس این واحد تحقیقاتی میگوید: همانطور که جرایم مربوط به موادمخدر نشان میدهد کشور کره دیگر عاری از مواد مخدر نیست فناوریهای جدید میتواند بر محدودیتهای شناسایی مواد مخدر غلبه کند و امکان شناسایی مواد مخدر بدون استفاده از روشهای تهاجمی یا غیراخلاقی را بدهد.
انتهای پیام
داروی جدید ایدز تولید شد/ حمله به ویروسهای مخفی شده در سلول

یکی از مشکلات مقابله با ویروس اچ آی وی مخفی شدن این ویروس در درون سلولهای بدن است. محققان برای غلبه بر این چالش دارویی ویژه تولید کردهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، داروی جدید به درون سلولهایی که ویروس اچ آی وی در آنها مخفی شده منتقل میشود و به سیستم ایمنی بدن برای پاکسازی ویروس یادشده هشدار میدهد. در واقع این دارو مانند سیستم هشیار کننده برای سیستم ایمنی بدن عمل میکند.
استفاده از این دارو جلوی تکثیر ویروس اچ آی وی را میگیرد و لذا به افزایش طول عمر بیماران مبتلا به آن کمک میکند. محققان دانشگاه واشنگتن میگویند داروی یادشده یک سیستم هشدار در سلولهای ایمنی بدن به نام CARD۸ را فعال میکند که قادر به شناسایی پروتئینی در ویروس اچ آی وی است. شناسایی این پروتئین به سلولهای ایمنی کمک میکند تا ویروس اچ آی وی را نابود کنند.
در حالت عادی ویروس اچ آی وی با ساکت کردن پروتئین یادشده جلوی شناسایی خود را توسط سیستم ایمنی بدن میگیرد و تنها در زمانی این پروتئین را فعال میکند که ویروس از تیررس سلولهای ایمنی دور شده باشد. انتظار میرود با انجام آزمایشهای بیشتر بر روی این داروی جدید زمینه برای آزمایش و استفاده از آن در آیندهای نه چندان دور فراهم شود.
جلوگیری از زخم بستر با باند هوشمند

ایسنا/خراسان رضوی زخمهای مزمن پوستی مانند زخمهای فشاری (زخم بستر) در صورت عدم درمان بسیار خطرناک و حتی منجر به قطع عضو میشوند؛ «باند هوشمند» جدید میتواند با تغییر رنگ از ایجاد چنین زخمهایی جلوگیری کند.
به نقل از زیپرنت، این باند در دانشگاه علم و صنعت میسوری ایالاتمتحده، توسط گروهی به سرپرستی دکتر چانگ سو کیم، از یک ماده قابلانعطاف و یکبار مصرف تشکیلشده که روی آن پچی از جوهر حساس به اکسیژن چاپشده است.
این باند در نواحی از بدن که تحتفشار بیشازحد هستند مانند مچ پا یا مفصل ران بیمارانی که مدت طولانی در تخت قرار دارند، استفاده میشود. اگر گردش خون در پوست ناحیه زیرین (علت زخمهای فشاری) محدود شود، جوهر در پاسخ به کاهش سطح اکسیژن پوست، تغییر رنگ نشان میدهد.
همچنین میتوان این ارزیابی بصری را با استفاده از یک برنامه تجزیه و تحلیل عینی «شدت تابناکی باند» در تصاویر گوشیهای هوشمند انجام داد. اگر این برنامه مشخص کند که گردش خون بهطور خطرناکی کاهشیافته است، هشداردهنده مبنی بر نیاز به اقدامات پیشگیرانه فعال میشود.
این برنامه اطلاعات را به پزشکانی که از راه دور از طریق اینترنت بیماران را تحت نظر دارند نیز ارسال میشود.
امید است هنگامیکه این فناوری درنهایت تجاری شد، هر باند را کمتر از یک دلار آمریکا تهیه کرد.
انتهای پیام