
بدون شک بسیاری از افراد میتوانند آینده وسایلی که در آشپزخانهها استفاده خواهد شد را حس بزنند. با پیشرفت تکنولوژی، هیچ کسی از ساخته شدن یخچالهای هوشمند، اجاق گاز پیشرفته یا ظروفی با هوش مصنوعی تعجب نمیکند. اما در مورد غذای آینده انسان چه نظری دارید؟ شاید کمی این سوال را غیر منطقی بدانید، اما امروزه سبک زندگی تغییر کرده و بشر برای تغذیه از بسیاری از جانوران استفاده میکند.
این موضوع، سرفصل اصلی کنفرانسی با نام reThink Food بود که اواسط آبان ماه، در ناپا ولی نیویورک برگزار شد. در این رویداد متخخصین، کارشناسان و پزشکان تغذیه تلاش کردند تا با بررسی غذای آینده انسان در رستورانها و آشپزخانهها، نیاز بشر را بهشکلی متفاوت بررسی کنند.
در این کنفرانس، افرادی سرشناس در حوزه تغذیه با بیان آزادانه دیدگاه خود پیش روی یکی از مدیران موسسه آشپزی آمریکا، نیکی بریگز (Nikki Briggs)، موضوعاتی همچون غذای آینده بشر، پیشرفت در تکنولوژی مواد غذایی و گجت های مورد علاقه را به چالش کشیدند که نتایج آن بسیار جالب بود. بسیاری از کارشناسان تغذیه، حشرات را منبعی برای تامین غذا میدانند!
ویلیام روزنزویگ (William Rosenzweig) رییس مدرسه تجارت غذایی موسسه آشپزی آمریکا، با اشاره به تغییر سلیقهها و استفاده از موادی همچون حشرات در غذاهای غربی، از اهمیت آنها سخن گفت: “نباید فراموش کنیم که این مواد غذایی انتخاب بسیاری از افراد هستند. شبکه های اجتماعی و نیاز به پروتئینهای مختلف، به جهانی شدن این مواد کمک زیادی کرده و امروزه از آن در بسیاری از مناطق مختلف استفاده میشود.”
اگرچه حشرات را نمیتوان تنها غذای آینده انسان در نظر گرفت، ولی امروزه نزدیک به 2 میلیارد نفر در سراسر جهان برای تغذیه از مورچهها و لارو سوسک استفاده میکنند. هماکنون شرکتهای مختلفی در حال تولید شکلاتهای حاوی پروتئین جیرجیرک هستند که میتواند آینده غذایی بسیاری منجمله مردم کشور آمریکا را تغییر دهد.
در ادامه نیز علی بوذری نویسنده کتاب معرفی عناصر ضروری مواد غذایی (Unveiling the Essential Elements of Food) از اهمیت بالای حشرات در مواد غذایی سخن گفت: “بسیاری از ما، حشارت را با میکروبها میشناسیم. در حال حاضر 2 میلیارد نفر از حشرات تغذیه میکنند، اما بقیه ما عقبنشینی میکنیم. شاید منظور ما از سخن گفتن در مورد میکروبها، تخمیر و آلودگیهاییست که آنها میتوانند در مقیاس بالا ایجاد کنند.”
درواقع این نویسنده مشهور تلاش کرد تا از عدم آلوده بودن حشرات سخن بگوید. بسیاری از مردم دنیا با مصرف حشرات، نهتنها مریض نمیشوند بلکه از انرژی و منابع سرشار آنها نیز استفاده میکنند.
با اینکه روزینزویگ و بوذری توپ را به میدان حشرات و منبع سرشار پروتئین آنها انداختند، اما مایک لی (Mike Lee)، موسس مرکز The Future Market and Studio Industries دیدگاه متفاوتی داشت. لی با اشاره به اهمیت بسیار بالای این مواد، معتقد است پروتئینهای سنتی میتوانند ارزش بالاتری نسبت به پروتئینهای موجود در حشرات داشته باشند. پیشرفت بسیار سریع تکنولوژی، امکان پالایش و دستکاری پروتئینهای غذاهای دریایی، گوشت و لبنیات را فراهم کرده و در آینده این مواد میتوانند بهترین انتخاب باشند. علاوه بر این، وی اعتقاد دارد که قیمت پلاستیکهای زیستی در سالهای آینده به شکل قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد. حتی در آینده، استفاده از مواد قابل تجزیه و خوراکی برای بستهبندی مواد غذایی دور از انتظار نخواهد بود.
تغییر غذای آینده انسان به پیشرفت تکنولوژی و توانایی صنعت در بالا بردن تنوع زیستی مواد بستگی دارد. براساس گزارشات رسمی فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد)، 75 درصد غذای فعلی جهان از 12 گیاه و 5 گونه حیوانی مختلف به دست میآید. با اینوضع، نهتنها بلایای طبیعی سیستم غذایی ما را در معرض خطر قرار میدهند، بلکه برای ادامه تولید مواد غذایی باید از آفتکشها و کودها استفاده کرد. ما باید توان تولید غذای مورد نیاز انسان به کمک مواد متنوع را داشته باشیم.
روزینزویگ نیز با تایید صحبتهای مایک لی، از تلاش محققین مرکز موسسه فناوری ماساچوست (MIT) برای توسعه زمینهای کشاورزی پیشرفته خبر داد. درواقع دانشمندان میخواهند شرایطی را مهیا کنند که مردم بتوانند غذای مورد نیازشان را خود تولید کنند.
اگرچه برخی کارشناسان با تکیه بر علم و پیشرفت تکنولوژی عقیده دارند حشرات جایگزین غذای آینده بشر خواهند بود، ولی باز هم نمیتوان آینده را پیشبینی کرد. درواقع فضای پیشبینی و گفتگو در مورد آینده به بحث و جدل میان کارشناسان تبدیل شده است. اما آیا شما هم با کارشناسان همعقیده هستید و در آینده از حشرات تغذیه خواهید کرد؟
باوجود تفاوت میان فرهنگها و ملل مختلف، معمولا انتظار ما از مواد غذایی در محدوده یک سری مواد شناخته شده و متعارف قرار دارد. از این رو هنگامی که روانه سفر میشویم خود را برای تست انواع مزهها و ماجراجویی غذایی آماده میکنیم اما قطعا انتظار نداریم چیزهای عجیبی مانند کرم و عنکبوت را به عنوان یک وعده غذایی مصرف کنیم! حقیقت آن است که در برخی نقاط سفارش غذاهای نامتعارف و بشقابهای مخوف! بسیار پرطرفدار است و حتی گاهی اوقات به عنوان یک جاذبه گردشگری مطرح میشود. در ادامه با چندش آورترین غذاهای دنیا آشنا خواهید شد.
چینیها بیشتر از هر چیز دیگری، تخممرغهای صد ساله میخورند. نگران نباشید واقعا صد سال نماندهاند. فقط ظاهرشان جوری است که اینطور فکر خواهید کرد. بله ما همه یاد گرفتهایم که غذای مانده را دور بیاندازیم، اما در چین، چنین چیزی، مثل یک گنج محسوب میشود. این تخممرغها، چند ماهی نگهداشته میشوند و درونشان سیاه، سبز و قهوهای است.
بیشتر ما میدانیم چه چیزهایی در سبد غذاییمان پروتئین دارند. اما ظاهرا در کشورهای دیگر، مردم از حیوانات اهلی مزارع فراتر رفتهاند. در کلمبیا، عنکبوتهای طرد، منبعی غنی از پروتئین هستند. هم طرد هستند و هم آنقدر خوشمزه که نباید از دستش بدهید. بهترین رستورانهای کلمبیا در طول هفته، صدها بشقاب عنکبوت سرخ شده سرو میکنند. در این عکس، یک فروشندهی دوره گرد، عنکبوتها را در یک سینی برای فروش گذاشته است.چندش آورترین غذاهای دنیا
آن زمان هنوز هاینز (Heinz) دستور درست کردن سس را ارائه نکرده بود (و در اروپا نیز گوجه وجود نداشت تا زمانی که گونه بومی آمریکایی آن کشف شد). بنابراین رومیها همه نوع سسهای ماهی وحشتناک را تهیه کردند که garum نامیده میشدند. تعداد کمی از این سسها شبیه همان چیزی است که شما در بستهبندیهای امروزی خریداری میکنید. این سسها فقط برای ماهی نبودند بلکه از ماهی تولید شده بودند و سپس در دیگر غذاها از جمله دسرهای رومی استفاده شدند. چندش آورترین غذاهای دنیا
دلتان میخواهد بدانید چطور دقیقا مثل یک استرالیایی غذا بخورید؟ خب استرالیاییها اصلا خجالت نمیکشند که به جای عصرانه، کرم حشرههای سفید و چاقی که اتفاقا لارو هستند را بخورند. تنها کاری که باید بکنید این است که این کرمها را روی درختها در حالی که حسابی مشغول غذا خوردن هستند، شکار کنید و بخورید. استرالیاییها فکر میکنند که این خیلی هم غذای خوشمزهای است. آنها به صورت سنتی، این کرمها را یا خام خام میخورند یا میگذارند تا کمی در خاکستر داغ، پخته شود. این غذا البته معمولا در رستورانها سرو نمیشود اما اگر برای گشت و گذار به خارج شهر رفته باشید، مانند یک میان وعده شما را سیر خواهد کرد. چندش آورترین غذاهای دنیا
اگر به ژاپن سفر میکنید، حتما بگویید یک بشقاب شیوکارا برای شما بیاورند. این غذا معمولا از ماهی مرکب و دیگر جانوران آبزی درست میشود. بعد میگذارند تا در سساش، حسابی جا بیافتد. معمولا به صورت سنتی این غذا را خیلی به سرعت باید خورد و به دنبال آن سریعا مقداری نوشیدنی میل کرد.چندش آورترین غذاهای دنیا
غذای واقعا تازه میخواهید؟ پس هر وقت به کره رفتید، حتما ساناکجی را امتحان کنید. ساناکجی یک غذای درست شده از اختاپوس تازه است به این صورت که اختاپوس را تکه تکه میکنند و زمانی که هنوز دارد دست و پاهایش را تکان میدهد، آن را سرو میکنند. مراقب باشید، تکانهای شدید این پاهای قطع شده ممکن است موقع غذا خوردن، شما را به وحشت بیاندازد. چندش آورترین غذاهای دنیا
اگر به مکزیک سفر کردید حتما خاویار حشرهای را که به اسکامول مشهور است، امتحان کنید. لاروهای مورچهی مورد نیاز برای این غذا از ریشههای آگاوه آبی در زمان درو به دست میآیند. این گیاه قبلتر برای ساختن تکیلا استفاده میشد. چندش آورترین غذاهای دنیا
به منطقه ساردینیا در ایتالیا بروید و سراغ کاسو مارزو یا پنیر فاسد را بگیرید. پنیر سازان ایتالیایی، پنیر پکورینو را بیرون در هوای آزاد نگه میدارند تا مگسهای پنیر بخصوصی بیایند و با آرامش تمام روی آن بنشینند و تخم ریزی کنند. لاروها از پنیر تغذیه میکنند و در فرایند تخمیر آن، نقش پر رنگی را برعهده دارند. قبلتر، این پنیر را فقط در بازار سیاه میشد پیدا کرد اما حالا به عنوان یک پنیر سنتی، با تعداد بالا تهیه و تولید میشود. چطور ممکن است بتوانید امتحان کردن یک برش از این پنیر سابقا غیر قانونی را از دست بدهید؟
قوطیهای سورسترومینگ را در سوئد میتوانید از مغازهها بخرید. محتوی این قوطیها، شاه ماهی ترش و فاسد است که آن قدر بد بو است که معمولا آن را در هوای آزاد میخورند تا از بوی آن در امان بمانند.
نیاز نیست به جای خیلی عجیب و غریبی بروید تا غذایی حیرت آور جلویتان بگذارند. کافی است به کلورادو بروید تا صدفهای کوهستان راکی را که در فستیوالها ارائه میشود، برای شما سرو کنند. حقیقت این است که این صدفها را از اعماق اقیانوسها برای ما نمیآورند، بلکه صدفهای کوهستان راکی، در واقع بیضههای گاو نر هستند که حسابی در روغن سرخ شده باشند. چندش آورترین غذاهای دنیا
برخی غذاهای چینی توسط سایر مردم دنیا شناخته شده هستند. اما خیلی بعید است که بشود سوپ لانهی پرنده را جایی بیرون از چین پیدا کرد. از لانهی بادخورک برای درست کردن یک سوپ خوشمزه استفاده میشده است که معمولا به آن «خاویار شرق» گفته میشده است. بادخورکها لانههایشان را از مریم گلی میسازند که این ماده به سوپها لعاب و یک خاصیت ژلاتینی میدهد. این سوپ به قدری خوشمزه است که هر کاسهاش از ۳۰ تا ۱۰۰ دلار برایتان تمام خواهد شد. چندش آورترین غذاهای دنیا
شما میتوانید به کشورهای اسکاندیناویایی بروید و درست مانند یک وایکینگ، لوتفکس بخورید. این غذا که به سختی و با حوصله باید پخته شود، از ماهی روغن و قلیاب تشکیل شده است. اول ماهی را چند روزی در قلیاب فرو میکنند و بعد به مدت یک هفته آن را در وانی از آب سرد میاندازند تا زهر زدایی شود. این غذا، غذایی سنتی است و واقعا هم وایکینگها قرنها پیش، از آن میخوردند.
منبع : allday
مورفین یکی از پراستفادهترین داروهای مسکن در جهان است. اما آیا میدانستید یک مسکن طبیعی در بدن انسان وجود دارد که 6 برابر قدرتمندتر از مورفین عمل میکند؟ با گجت نیوز همراه باشید.
استفاده از مورفین به عنوان یک مسکن در همه جای جهان فراگیر شده است. اما این داروی شیمیایی و مخدر علاوه بر تسکین درد، تاثیرات مخربی نیز در پی دارد؛ تورم پلک، رنگپریدگی پوست، گرفتگی عضلات، کهیر، از دست دادن وزن، بیهوش شدن و غیره از عوارض مصرف مورفین هستند. اما یکی از مهمترین عوارض این دارو، اعتیاد است.
محققین دریافتند یک مسکن طبیعی جهت تسکین درد بدن وجود دارد که به راحتی میتواند جایگزین مورفین شده و حتی قادر است تا 6 برابر قویتر از آن عمل کند. این مسکن طبیعی ، بزاق ما انسانهاست. دانشمندان و داروسازان با استفاده از بزاق انسان، دارویی به نام اوپیورفین (Opiorphin) ساختهاند. این دارو در واقع قدرت دفاعی بدن را در برابر درد افزایش داده و حتی قویتر از مورفین عمل میکند.
وقتی درد به سراغ انسان میآید، مادهای شیمیایی به نام آنکفالین (Enkephalin) در مغز آزاد میشود که به عنوان یک مسکن طبیعی برای انسان وارد عمل شده و درد را تسکین میدهد. داروی اوپیورفین با ترکیب شدن با آنکفالین باعث طولانیتر شدن اثر این ماده شیمیایی در بدن میشود.
این دارو بر روی موشهای آزمایشگاهی تست شده و اثربخشی آن مورد تایید دانشمندان قرار گرفته است. پس از تزریق این دارو بر روی موشها، مقاومت آنها در برابر درد چندین برابر بیشتر از تاثیر مورفین بود. البته این تحقیقات به همین جا ختم نشده و در حال گسترش است. دانشمندان امیدوارند وضعیت به گونهای پیش برود که بتوان این داروی ساخته شده از بزاق دهان به طور گستردهای در اماکن درمانی مورد استفاده قرار گرفته و جایگزین داروی مخدر مورفین شود.
در طول تاریخ تمدنهای زیادی در اثر بلاهای طبیعی، جنگ و یا دخالت انسان از بین رفتهاند. ولی بعضی از این تمدن ها بدون دخالت بلایای طبیعی و انسان بهطور مرموزی گم شدهاند. شاید هرگز از علت نابودی این تمدنها آگاه نشویم، ولی بسیاری از کارشناسان و باستانشناسان معتقدند که این تمدن های گمشده توسط موجودات فضایی ربوده شدهاند. با گجت نیوز همراه شوید.
یکی از شرکای اصلی تجارت با امپراتوریهای روم و هند باستان، امپراتوری اکسومیت (Aksumite Empire) بود که با عنوان پادشاهی آکسوم «Aksum» یا Axum نیز شناخته میشود. گسترهی حکومت این امپراتوری در قرن ۴ پیش از میلاد از شمال شرقی آفریقا از جمله اتیوپی شروع میشد. امپراتوری اکسومیت که به گمان برخی، همان سرزمین ملکه سبا میباشد، احتمالا رشد و توسعهی تکامل آفریقای بومی بود که بعدها اریتره امروزی، شمال اتیوپی، یمن، جنوب عربستان و شمال سودان را دربر گرفت. این امپراتوری الفبای مخصوص خود را داشت و اهرام و ستونهای بزرگی را بنا نمود که هرم ابلیسک «Obelisk of Axum» از آن جمله است که همچنان پابرجاست. این اولین امپراتوری بزرگی بود که به مسیحیت گروید. از دلایل سقوط و انحطاط امپراتوری آکسوم میتوان به انزوای اقتصادی به دلیل گسترش حکومت و تمدن اسلامی، تهاجم یا تغییرات آب و هوایی که الگوی سیلاب در رود نیل را تغییر داد، اشاره کرد.
مینوانها 3000 تا 1000 قبل از میلاد در کرت امروزی منزل گزیدند و از اولین تمدن شناخته شده اروپا بودند. تمدن مینوان یکی از سازمانهای اجتماعی، هنر و تجارت بود و با زبانی که بر پایه زبانهای تصویری بود، صحبت میکردند. هیچ گونه شاهد و نشانهای از فرهنگ نظامی در محل زندگی آنها به چشم نمیخورد و در ظاهر چنین مینماید که قدرتشان تنها بر پایه اقتصاد بنیان نهاده شده بود. چنین حدس زده میشود که مینوانها به خاطر فوران آتشفشانی روی جزیره ترا که امروزه سانتورینی نامیده میشود از روی زمین محو شدند. همچنین گفته میشود آنها مغلوب تمدن Myceanean شدهاند.
تمدن های گمشده نباتیان باستان که جنوب اردن، کنعان و شمال عربستان را شامل میشد، در قرن ششم پیش از میلاد شروع شد. زمانی که نبطیهای کوچنشینی که به زبان آرامی صحبت میکردند، به تدریج مهاجرت خود را از عربستان آغاز کردند. مهارت آنها در مهندسی آب، مدیریت یک سیستم پیچیده از سدها، کانالها و مخازن که به آنها در گسترش و رشدشان در منطقه خشک کویری کمک کرد. قسمت کمی از فرهنگ آنها تاکنون شناخته شده ولی ادبیات نوشته شدهی زندهای از آنها وجود ندارد. در حدود قرن ۴ میلادی نبطیها به دلایل نامعلومی پترا را ترک کردند. اعتقاد بر این است که تمدن نبطیان پس از قرنها حکومت خارجی به گروههای مختلفی از دهقانان یونانی تقسیم شدند که در نهایت به دین مسیحیت گرویدند و سپس این مناطق توسط مهاجمان عرب فتح شد.
آنچه که در حال حاضر در زمینهای پست استوایی جنوب مرکزی مکزیک با نام وراکروز «Veracruz» و تاباسکو «Tabasco» قرار دارد، روزگاری یک تمدن کلمبیایی اولیه «Pre-Columbian» بود که مجسمههای باورنکردنی بسیار بزرگ از سرها میساختند، عادت به خونریزی و قربانی کردن انسانها داشتند، مفهوم عدد صفر را اختراع کردند و در اصل اساس دورهی فرهنگی آمریکای میانه «Mesoamericann» را بنیاد نهادند که بعدها تکامل یافت. تمدن اولمک شاید اولین تمدن در نیمکره غربی باشد که سیستم نوشتاری را توسعه داد و احتمالا قطبنما و تقویم آمریکای میانه را اختراع کرد.تمدن های گمشده اولمک که در حدود ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد وجود داشته، تا اواسط قرن 19 میلادی توسط مورخان کشف نشده بود. افول و زوال این تمدن گمشده میتواند به دلایلی همچون تغییرات زیست محیطی ناشی از فورانهای آتشفشانی، زلزله و فعالیتهای کشاورزی احتمالا مخرب باشد.
بزرگترین سکونتگاه در دوره نوسنگی اروپا توسط تمدن «Cucuteni-Trypillians» در اوکراین، رومانی و مولداوی امروزی بنا نهاده شد. این تمدن اسرارآمیز که بین 5500 سال و 2750 سال پیش از میلاد رونق گرفت، با سفالهای منحصربفرد با نقش و نگارهای خاص و عادت عجیب سوزاندن روستاهای خود بین هر 60 تا 800 سال مشخص و معرفی میشود. روستاها دوباره و دوباره بر روی خاکستر روستاهای قدیمی ساخته شدند. در حدود 3000 سایت (محوطه) باستان شناسی Cucuteni-Trypillian شناسایی شده از جمله سایتی که ممکن است قدیمیترین محل استخراج نمک در جهان باشد. همچون بسیاری از تمدن های گمشده دیگر، Cucuteni-Trypillians نیز ممکن است توسط تغییرات آب و هوایی از بین رفته باشد اما تئوریهای دیگر نشان میدهند که آنها به تدریج با گروههای دیگر مخلوط شدند تا زمانی که فرهنگ خود را از دست دادند.
یکی از مرموزترین تمدن های گمشده خمر است که زمانی یکی از بزرگترین امپراتوریهای جنوب شرق آسیا محسوب میشده و منطقهای شامل کامبوج امروزی تا لائوس، ویتنام، میانمار و مالزی را دربر میگرفته است. امروزه این امپراتوری را با نام پایتختش یعنی شهر آنکگور میشناسند. تاریخ امپراتوری خمر به سال 8022 پس از میلاد بازمیگردد و به جز تعدادی سنگ نبشته، هیچ اثر نوشتاری از آن به جای نمانده، به همین دلیل دانش ما از این تمدن از تحقیقات باستانشناسی، حجاریهای روی دیوارهای معابد و گزارش خارجیانی همچون چینیها برگرفته شده است. خمرها به آیین هندو و بودیسم معتقد بودند و معابد، برجها، ساختارهای پیچیدهی دیگری از جمله آنکگور وات را بهعنوان پیشکشی برای خدای ویشنو ساخته بودند. احتمال میرود حملات بیگانگان، مرگ در اثر طاعون، بحرانهای مدیریت آب که بر محصول برنج تاثیر میگذاشت و نزاع بر سر قدرت میان خانوادههای سلطنتی باعث از میان رفتن این امپراتوری و در نهایت تسلیم شدن آنان در برابر تایلندیان در سال 1431 پس از میلاد شده باشد.
یکی از تمدن های گمشده مربوط به مسینیان میباشد که حدود 1600 سال قبل از میلاد در جنوب یونان زندگی میکردند. مسینیان به تعداد زیادی از شهرهای مهم مثل، مسین، تیرینوس، پیلوس، آتن، تبس، اورچومنوس، لولکوس و نوسوس تاخ و تاز کردند. مسینیان اجناس زیادی را وارد میکردند و آنها را تبدیل به اجناس فروختنی میکردند و بنابراین تبدیل به صنعتگرانی چیره دست شدند. آنها مورد هجوم تمدنی از شمال مثل مردم «دوریان» یا مردم دریا قرار گرفتند.
شناخت کمی درباره فرهنگ کلوویس وجود دارد. مردمان سرخپوست – هندی «Paleo-Indian» که تصور میشد اولین ساکنان انسانی در آمریکای شمالی باشند. باستانشناسان بهطور آزمایشی مصنوعاتی را در نزدیکی کلویس در نیومکزیکو یافتهاند که با آزمایشات سنیابی کربنی به 13500 سال قبل بر میگردد. اما قدمت بیشتر از 10 هزار سال غیر قابل اعتماد در نظر گرفته میشود. مصنوعاتی همچون تیغههایی از جنس سنگ و استخوان، تنها سرنخهای ما از کلوویس میباشند که به عنوان فعالیتهای قدیمی انسان شناخته میشوند. اما کلوویس چگونه ناگهان ناپدید شده است؟ برخی بر این باورند که تمدن های گمشده کلوویس به خاطر شکار بیش از حد، منابع غذایی خود را از بین بردهاند و یا تغییرات آب و هوایی، بیماری علت آن بوده است.
تمدن دره ایندوس یا تمدن هاراپان از 3300 تا 1300 قبل از میلاد رشد کرد و آباد بود؛ اگرچه این منطقه از سال 7000 قبل از میلاد نیز مسکونی بود. آنها صدها شهر کوچک و روستا با نقشههای سازماندهی شده ساختند. آنها ستارهشناسانی ماهر بودند و در کشاورزی، تولید گندم، جو، صیفی جات، لوبیا، کنجد و کتان نیز مهارت داشتند. و اولین مردمی بودند که لباس کتانی را تولید کردند. برخی از مردم اعتقاد دارند که آریاییها 1500 قبل از میلاد بر آنها پیروز شدند. نظریه دیگری میگوید آنها به دلیل تغییرات محیطی نابود شدند، مثل کاهش آب رودخانه Ghaggar Hakra یا سردتر و خشکتر شدن آب و هوا.
آناسازی نام امروزی قوم باستانی پوئبلو «Pueblo Peoples» است که در منطقه «چهار گوش» در جنوب غربی آمریکا، یعنی محل تلاقی ایالتهای یوتا، آریزونا، نیومکزیکو و کلورادو، ساکن بودهاند. تمدن آنان حدود 12 قرن پیش از میلاد ظهور کرد و همچنان شهرت خود را به خاطر ساختمانهای ساخته شده از سنگ و خشت در طول دیوارههای صخرهای همچون کلیف پلس «Cliff Palace» در پارک ملی مساورد (Mesa Verde National Park)، ویرانههای کاخ سفید و پوئبلو بونیتو در حاشیه شمالی دره چاکو حفظ کرده است. این معماری به شکل اقامتگاههای چند طبقهی شگفتانگیز که تنها با طناب یا نردبان قابل دسترسی بودند تکامل یافته بود. حقیقت این است که قوم پوئبلو نابود نشدند، بلکه در قرون 12 و 13 میلادی محل زندگی خود را به دلایل نامعلومی ترک کردند. بسیاری از محققان و همچنین پوئبلوهای مدرن، که ادعا میکنند پوئبلوهای باستانی اجداد آنان بودهاند، بر این باورند که جنگلزدایی و خشکسالی باعث نزاعهای داخلی و جنگ، و در نهایت پراکنده شدن این قوم باستانی شده است.
منبعtoptenz
دیدگاه ۳۰ آذر ۹۵ ساعت