بایگانی مطالب خواندنی  جالب..
بایگانی مطالب خواندنی  جالب..

بایگانی مطالب خواندنی جالب..

به عقیده کارشناسان غذای آینده انسان حشرات خواهند بود!عجیب ترین و چندش آورترین غذاهای دنیا.

غذای آینده انسان

به عقیده کارشناسان غذای آینده انسان حشرات خواهند بود!

بدون شک بسیاری از افراد می‌توانند آینده وسایلی که در آشپزخانه‌ها استفاده خواهد شد را حس بزنند. با پیشرفت تکنولوژی، هیچ کسی از ساخته شدن یخچال‌های هوشمند، اجاق گاز پیشرفته یا ظروفی با هوش مصنوعی تعجب نمی‌کند. اما در مورد غذای آینده انسان چه نظری دارید؟ شاید کمی این سوال را غیر منطقی بدانید، اما امروزه سبک زندگی تغییر کرده و بشر برای تغذیه از بسیاری از جانوران استفاده می‌کند.

این موضوع، سرفصل اصلی کنفرانسی با نام reThink Food بود که اواسط آبان ماه، در ناپا ولی نیویورک برگزار شد. در این رویداد متخخصین، کارشناسان و پزشکان تغذیه تلاش کردند تا با بررسی غذای آینده انسان در رستوران‌ها و آشپزخانه‌ها، نیاز بشر را به‌شکلی متفاوت بررسی کنند.

هرچند حشرات غذای آینده انسان هستند، اما امروزه 2 میلیارد نفر از آنها تغذیه می‌کنند

در این کنفرانس، افرادی سرشناس در حوزه تغذیه با بیان آزادانه دیدگاه خود پیش روی یکی از مدیران موسسه آشپزی آمریکا، نیکی بریگز (Nikki Briggs)، موضوعاتی همچون غذای آینده بشر، پیشرفت در تکنولوژی مواد غذایی و گجت های مورد علاقه را به چالش کشیدند که نتایج آن بسیار جالب بود. بسیاری از کارشناسان تغذیه، حشرات را منبعی برای تامین غذا می‌دانند!

ویلیام روزنزویگ (William Rosenzweig) رییس مدرسه تجارت غذایی موسسه آشپزی آمریکا، با اشاره به تغییر سلیقه‌ها و استفاده از موادی همچون حشرات در غذاهای غربی، از اهمیت آنها سخن گفت: “نباید فراموش کنیم که این مواد غذایی انتخاب بسیاری از افراد هستند. شبکه های اجتماعی و نیاز به پروتئین‌های مختلف، به جهانی شدن این مواد کمک زیادی کرده و امروزه از آن در بسیاری از مناطق مختلف استفاده می‌شود.”

غذای آینده انسان

سخنرانی Mark Bomford در رویداد reThink Food

اگرچه حشرات را نمی‌توان تنها غذای آینده انسان در نظر گرفت، ولی امروزه نزدیک به 2 میلیارد نفر در سراسر جهان برای تغذیه از مورچه‌ها و لارو سوسک استفاده می‌کنند. هم‌اکنون شرکت‌های مختلفی در حال تولید شکلات‌های حاوی پروتئین جیرجیرک هستند که می‌تواند آینده غذایی بسیاری من‌جمله مردم کشور آمریکا را تغییر دهد.

در ادامه نیز علی بوذری نویسنده کتاب معرفی عناصر ضروری مواد غذایی (Unveiling the Essential Elements of Food) از اهمیت بالای حشرات در مواد غذایی سخن گفت: “بسیاری از ما، حشارت را با میکروب‌ها می‌شناسیم. در حال حاضر 2 میلیارد نفر از حشرات تغذیه می‌کنند، اما بقیه ما عقب‌نشینی می‌کنیم. شاید منظور ما از سخن گفتن در مورد میکروب‌ها، تخمیر و آلودگی‌هایی‌ست که آنها می‌توانند در مقیاس بالا ایجاد کنند.”

درواقع این نویسنده مشهور تلاش کرد تا از عدم آلوده بودن حشرات سخن بگوید. بسیاری از مردم دنیا با مصرف حشرات، نه‌تنها مریض نمی‌شوند بلکه از انرژی و منابع سرشار آنها نیز استفاده می‌کنند.

غذای آینده انسان

با اینکه روزینزویگ و بوذری توپ را به میدان حشرات و منبع سرشار پروتئین آنها انداختند، اما مایک لی (Mike Lee)، موسس مرکز The Future Market and Studio Industries دیدگاه متفاوتی داشت. لی با اشاره به اهمیت بسیار بالای این مواد، معتقد است پروتئین‌های سنتی می‌توانند ارزش بالاتری نسبت به پروتئین‌های موجود در حشرات داشته باشند. پیشرفت بسیار سریع تکنولوژی، امکان پالایش و دستکاری پروتئین‌های غذاهای دریایی، گوشت و لبنیات را فراهم کرده و در آینده این مواد می‌توانند بهترین انتخاب باشند. علاوه بر این، وی اعتقاد دارد که قیمت پلاستیک‌های زیستی در سال‌های آینده به شکل قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد. حتی در آینده، استفاده از مواد قابل تجزیه و خوراکی برای بسته‌بندی مواد غذایی دور از انتظار نخواهد بود.

تغییر غذای آینده انسان به پیشرفت تکنولوژی و توانایی صنعت در بالا بردن تنوع زیستی مواد بستگی دارد. براساس گزارشات رسمی فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد)، 75 درصد غذای فعلی جهان از 12 گیاه و 5 گونه حیوانی مختلف به دست می‌آید. با این‌وضع، نه‌تنها بلایای طبیعی سیستم غذایی ما را در معرض خطر قرار می‌دهند، بلکه برای ادامه تولید مواد غذایی باید از آفت‌کش‌ها و کودها استفاده کرد. ما باید توان تولید غذای مورد نیاز انسان به کمک مواد متنوع را داشته باشیم.

غذای آینده انسان

روزینزویگ نیز با تایید صحبت‌های مایک لی، از تلاش محققین مرکز موسسه فناوری ماساچوست (MIT) برای توسعه زمین‌های کشاورزی پیشرفته خبر داد. درواقع دانشمندان می‌خواهند شرایطی را مهیا کنند که مردم بتوانند غذای مورد نیازشان را خود تولید کنند.

اگرچه برخی کارشناسان با تکیه بر علم و پیشرفت تکنولوژی عقیده دارند حشرات جایگزین غذای آینده بشر خواهند بود، ولی باز هم نمی‌توان آینده را پیش‌بینی کرد. درواقع فضای پیش‌بینی و گفتگو در مورد آینده به بحث و جدل میان کارشناسان تبدیل شده است. اما آیا شما هم با کارشناسان هم‌عقیده هستید و در آینده از حشرات تغذیه خواهید کرد؟

چندش آورترین غذاهای دنیا

عجیب ترین و چندش آورترین غذاهای دنیا

باوجود تفاوت میان فرهنگ‌ها و ملل مختلف، معمولا انتظار ما از مواد غذایی در محدوده یک سری مواد شناخته شده و متعارف قرار دارد. از این رو هنگامی که روانه سفر می‌شویم خود را برای تست انواع مزه‌ها و ماجراجویی غذایی آماده می‌کنیم اما قطعا انتظار نداریم چیزهای عجیبی مانند کرم و عنکبوت را به عنوان یک وعده غذایی مصرف کنیم! حقیقت آن است که در برخی نقاط سفارش غذاهای نامتعارف و بشقاب‌های مخوف! بسیار پرطرفدار است و حتی گاهی اوقات به عنوان یک جاذبه گردشگری مطرح می‌شود.  در ادامه با چندش آورترین غذاهای دنیا آشنا خواهید شد.

تخم‌ مرغ‌های صد ساله

تخم‌ مرغ‌های صد ساله

چینی‌ها بیشتر از هر چیز دیگری، تخم‌مرغ‌های صد ساله می‌خورند. نگران نباشید واقعا صد سال نمانده‌اند. فقط ظاهرشان جوری است که این‌طور فکر خواهید کرد. بله ما همه یاد گرفته‌ایم که غذای مانده را دور بیاندازیم، اما در چین، چنین چیزی، مثل یک گنج محسوب می‌شود. این تخم‌مرغ‌ها، چند ماهی نگه‌داشته می‌شوند و درونشان سیاه، سبز و قهوه‌ای است.

عنکبوت‌های سرخ شده 

چندش آورترین غذاهای دنیا

بیشتر ما می‌دانیم چه چیزهایی در سبد غذایی‌مان پروتئین دارند. اما ظاهرا در کشور‌های دیگر، مردم از حیوانات اهلی مزارع فرا‌تر رفته‌اند. در کلمبیا، عنکبوت‌های طرد، منبعی غنی‌ از پروتئین هستند. هم طرد هستند و هم آن‌قدر خوشمزه که نباید از دستش بدهید. بهترین رستوران‌های کلمبیا در طول هفته، صدها بشقاب عنکبوت سرخ شده سرو می‌کنند. در این عکس، یک فروشنده‌ی دوره گرد، عنکبوت‌ها را در یک سینی برای فروش گذاشته است.چندش آورترین غذاهای دنیا

سس ماهی 

چندش آورترین غذاهای دنیا

آن زمان هنوز هاینز (Heinz) دستور درست کردن سس را ارائه نکرده بود (و در اروپا نیز گوجه وجود نداشت تا زمانی که گونه بومی آمریکایی آن کشف شد). بنابراین رومی‌ها همه نوع سس‌های ماهی وحشتناک را تهیه کردند که garum نامیده می‌شدند. تعداد کمی از این سس‌ها شبیه همان چیزی است که شما در بسته‌بندی‌های امروزی خریداری می‌کنید. این سس‌ها فقط برای ماهی نبودند بلکه از ماهی تولید شده بودند و سپس در دیگر غذاها از جمله دسرهای رومی استفاده شدند. چندش آورترین غذاهای دنیا

کرم حشره

غذاهای عجیب

دلتان می‌خواهد بدانید چطور دقیقا مثل یک استرالیایی غذا بخورید؟ خب استرالیایی‌ها اصلا خجالت نمی‌کشند که به جای عصرانه، کرم حشره‌های سفید و چاقی که اتفاقا لارو هستند را بخورند. تنها کاری که باید بکنید این است که این کرم‌ها را روی درخت‌ها در حالی که حسابی مشغول غذا خوردن هستند، شکار کنید و بخورید. استرالیایی‌ها فکر می‌کنند که این خیلی هم غذای خوشمزه‌ای است. آنها به صورت سنتی، این کرم‌ها را یا خام خام می‌خورند یا می‌گذارند تا کمی در خاکستر داغ، پخته شود. این غذا البته معمولا در رستوران‌ها سرو نمی‌شود اما اگر برای گشت و گذار به خارج شهر رفته باشید، مانند یک میان وعده شما را سیر خواهد کرد. چندش آورترین غذاهای دنیا

شیوکارای ژاپنی

عجیب ترین غذاها

اگر به ژاپن سفر می‌کنید، حتما بگویید یک بشقاب شیوکارا برای شما بیاورند. این غذا معمولا از ماهی مرکب و دیگر جانوران آبزی درست می‌شود. بعد می‌گذارند تا در سس‌اش، حسابی جا بیافتد. معمولا به صورت سنتی این غذا را خیلی به سرعت باید خورد و به دنبال آن سریعا مقداری نوشیدنی میل کرد.چندش آورترین غذاهای دنیا

اختاپوس کره‌ای

اختاپوس تازه ی کره‌ای

غذای واقعا تازه می‌خواهید؟ پس هر وقت به کره رفتید، حتما ساناکجی را امتحان کنید. ساناکجی یک غذای درست شده از اختاپوس تازه است به این صورت که اختاپوس را تکه تکه می‌کنند و زمانی که هنوز دارد دست و پاهایش را تکان می‌دهد، آن را سرو می‌کنند. مراقب باشید، تکان‌های شدید این پاهای قطع شده ممکن است موقع غذا خوردن، شما را به وحشت بیاندازد. چندش آورترین غذاهای دنیا

خاویار حشره‌ای 

خاویار حشره‌ای مکزیکی

اگر به مکزیک سفر کردید حتما خاویار حشره‌ای را که به اسکامول مشهور است، امتحان کنید. لارو‌های مورچه‌ی مورد نیاز برای این غذا از ریشه‌های آگاوه‌ آبی در زمان درو به دست می‌آیند. این گیاه قبل‌تر برای ساختن تکیلا استفاده می‌شد. چندش آورترین غذاهای دنیا

پنیر بازار سیاه 

پنیر بازار سیاه ایتالیایی

به منطقه‌ ساردینیا در ایتالیا بروید و سراغ کاسو مارزو یا پنیر فاسد را بگیرید. پنیر سازان ایتالیایی، پنیر پکورینو را بیرون در هوای آزاد نگه می‌دارند تا مگس‌های پنیر بخصوصی بیایند و با آرامش تمام روی آن بنشینند و تخم ریزی کنند. لارو‌ها از پنیر تغذیه می‌کنند و در فرایند تخمیر آن، نقش پر رنگی را برعهده دارند. قبل‌تر، این پنیر را فقط در بازار سیاه می‌شد پیدا کرد اما حالا به عنوان یک پنیر سنتی، با تعداد بالا تهیه و تولید می‌شود. چطور ممکن است بتوانید امتحان کردن یک برش از این پنیر سابقا غیر قانونی را از دست بدهید؟

ماهی ترشیده فاسد 

غذاهای عجیب

قوطی‌های سورسترومینگ را در سوئد می‌توانید از مغازه‌ها بخرید. محتوی این قوطی‌ها، شاه ماهی ترش و فاسد است که آن قدر بد بو است که معمولا آن را در هوای آزاد می‌خورند تا از بوی آن در امان بمانند.

گاو هم صدف دارد؟!

گاو هم صدف دارد؟!

نیاز نیست به جای خیلی عجیب و غریبی بروید تا غذایی حیرت آور جلوی‌تان بگذارند. کافی است به کلورادو بروید تا صدف‌های کوهستان راکی را که در فستیوال‌ها ارائه می‌شود، برای‌ شما سرو کنند. حقیقت این است که این صدف‌ها را از اعماق اقیانوس‌ها برای ما نمی‌آورند، بلکه صدف‌های کوهستان راکی، در واقع بیضه‌های گاو نر‌ هستند که حسابی در روغن سرخ شده باشند. چندش آورترین غذاهای دنیا

خاویار شرق 

خاویار شرق

برخی غذاهای چینی توسط سایر مردم دنیا شناخته شده هستند. اما خیلی بعید است که بشود سوپ لانه‌ی پرنده را جایی بیرون از چین پیدا کرد. از لانه‌ی بادخورک برای درست کردن یک سوپ خوشمزه استفاده می‌شده است که معمولا به آن «خاویار شرق» گفته می‌شده است. بادخورک‌ها لانه‌هایشان را از مریم گلی می‌سازند که این ماده به سوپ‌ها لعاب و یک خاصیت ژلاتینی می‌دهد. این سوپ به قدری خوشمزه است که هر کاسه‌اش از ۳۰ تا ۱۰۰ دلار برایتان تمام خواهد شد. چندش آورترین غذاهای دنیا

لوتفکس با طعم قلیاب

لوتفکس با طعم قلیاب

شما می‌توانید به کشورهای اسکاندیناویایی بروید و درست مانند یک وایکینگ، لوتفکس بخورید. این غذا که به سختی و با حوصله باید پخته شود، از ماهی روغن و قلیاب تشکیل شده است. اول ماهی را چند روزی در قلیاب فرو می‌کنند و بعد به مدت یک هفته آن را در وانی از آب سرد می‌اندازند تا زهر زدایی شود. این غذا، غذایی سنتی است و واقعا هم وایکینگ‌ها قرن‌ها پیش، از آن می‌خوردند.

 منبع :    allday


DigitalTrends

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد