گندم ، نان و ماکارونی از عوامل نفخ روده بزرگ هستند
اکثر افراد تجربه نفخ را به خاطر تغییرات رژیم غذایی، عدم تحمل مواد غذایی، دشواری هضم یا برخی مشکلات پزشکی تجربه میکنند.
حتی
ممکن است برخی مواد غذایی مفید مانند غذاهای پرفیبر منجر به بروز نفخ شوند
بنابراین مصرف آنها باید محدود و به آرامی باشد. در صورت تجربه نفخ شدید،
مصرف گروه های غذایی زیر را می توانید محدود کنید:
سبزی ها: حاوی
قندی هستند که منجر به بروز نفخ می شود. در این میان سبزیجات خانواده پیاز
فروکتوز دارند و خانواده کلم و مارچوبه حاوی قندی به نام رافینوز هستند.
این قندها بعد از فعل و انفعال در دستگاه گوارش منجر به نفخ می شوند. علاوه
بر این، سبزیجاتی مانند نخود فرنگی که فیبر آنها قابل حل است، موجب تولید
گاز در روده بزرگ می گردند. آن دسته از سبزیجات که فیبر موجود در آنها حل
نمی شود، منجر به بروز نفخ نخواهند شد.
میوه ها:
برخی از میوه ها حاوی قندی به نام سوربیتول هستند. این قند، باعث گازهای
گوارشی می شود و در میوه هایی آلو سیاه، سیب، هلو و گلابی وجود دارد.
همچنین آدامس های بدون شکر و مواد غذایی که برای شیرین کردن آنها از همین
قند استفاده می شود نیز دارای این خاصیت هستند.
غذاهای نشاسته دار:
نشاسته حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات است. قرار گرفتن کربوهیدرات در
دستگاه گوارشی و طی شدن فرآیند هضم آن، منجر به ایجاد گاز در روده بزرگ
خواهد شد. در این میان، گندم و به طبع آن، نان و ماکارونی از عوامل نفخ
روده بزرگ هستند. همچنین سیب زمینی و ذرت هم در تولید گازهای روده بزرگ
موثر هستند.
لبنیات: حاوی قندی به نام لاکتوز هستند و این قند در فرآیند گوارشی منجر به تولید گاز خواهد شد. حتی دستگاه گوارشی شما در صورتی که آنزیم لاکتاز را به اندازه کافی در اختیار نداشته باشد، با این دسته از موادغذایی مشکل خواهد داشت. شیر، بستنی و پنیر منجر به تولید گاز در روده بزرگ خواهد شد.
جوی دو سر: مقادیر زیادی فیبر کاهش دهنده کلسترول دارد اما به سبب اینکه این فیبر به راحتی حل شدنی است، خوردن آن منجر به تولید گازهای روده بزرگ می شود. در صورتی که می خواهید از فواید جو بهره ببرید، بهتر است که آن را کم کم به رژیم غذایی خودتان اضافه کنید.
لوبیا: لوبیا حاوی رافینوز، همان قند موجود در سبزیجات است و این قند در فرآیند گوارشی گاز زیادی را تولید می کند. علاوه بر این، لوبیا حاوی فیبری است که به راحتی حل می شود و این موضوع هم تولید گاز را دو چندان می کند. پس از این به بعد هنگام خوردن لوبیا کمی بیشتر دقت کنید و به جز میزان مصرف لوبیا، به دیگر موادغذایی تولید کننده گاز که به همراه آن مصرف می کنید نیز توجه کنید.
نوشیدنی های گازدار: فروکتوز موجود در نوشابه ها که برای شیرین کردن از آن استفاده می شود، موجب به تولید گاز در روده بزرگ نیز خواهد شد.
با غذاهای ارگانیک آشنا شویم
امروزه به دلیل افزایش جمعیت، مساله تامین غذا یکی از چالشهای مهم دولتمردان است و در حال حاضر در تمام دنیا برای پیشگیری از خطرات احتمالی ناشی از آفتزدگی و بیماری محصولات کشاورزی و دامی از انواع کودهای شیمیایی، سموم کلره و فسفره و آنتیبیوتیک استفاده میشود.
در برخی از موارد استفاده بیش از حد این مواد شیمیایی میتواند با عوارضی مانند اختلال در کارایی قلب و بروز اشکال در سیستم خونرسانی بدن، اختلال در هضم غذا و کارکرد دستگاه گوارش، ابتلا به پارکینسون و پوکی استخوان، بروز نقصهای ژنتیکی، تولد نوزادانی با وزن کم و افزایش سقط جنین و اختلالات هورمونی، سلامت افراد به ویژه کودکان و مادران باردار را با خطر مواجه کند.
گاهی استفاده از انواع سموم یا اصلاحات ژنتیکی تنها برای داشتن ظاهر زیبا و یا نگهداری برای مدت طولانی صورت میگیرد که این اقدامات نه تنها سودی برای مصرف کننده ندارد بلکه عوارض جبران ناپذیری را نیز سبب خواهد شد.
به همین دلیل است که محققان بر تولید گسترده محصولات غذایی ارگانیک و استفاده از این مواد غذایی تاکید دارند تا علاوه بر داشتن ارزش غذایی بالا، از هر گونه ماده شیمیایی مضر نیز عاری باشند.
در حال حاضر محصولات غذایی ارگانیک شامل انواع میوهها، سبزیها، غلات، حبوبات، گوشت گاو و گوسفند، شیر، گوشت مرغ و تخممرغ، عسل و دهها محصول کشاورزی و دامی در سراسر دنیا به شکل ارگانیک تولید میشود که البته این محصولات گرانتر از محصولات مشابه خود هستند.
چگونه در خانه محصولات ارگانیک (طبیعی) داشته باشیم
یکی
از توصیههای مهم و کاربردی کارشناسان استفاده از محصولات ارگانیکی است که
به راحتی و بدون افزایش بار مالی میتوان آنها را تهیه کرد. به عنوان مثال
سبزیکاری در مناطق شهری علاوه بر اینکه به زیبایی شهر و همچنین به تازه
شدن هوا کمک میکند میتواند سرگرمی خوبی برای کودکان باشد و حس
مسوولیتپذیری را نیز در آنها تقویت کند.
همچنین میتوان در فضاهای کوچک حتی در آپارتمان برخی از این محصولات را پرورش داده و برای مصرف خود و خانواده از آن استفاده کرد. تهیه یک گلدان کوچک که برخی سبزیها مانند جعفری، گشنیز، تره و یا هر سبزی که خود تمایل داشته باشید میتواند شما را به اهداف نهایی که دریافت محصول ارگانیک است، برساند.
در مناطق روستایی نیز استفاده از گوشت مرغ و همچنین تخممرغهای به دست آمده از مرغهایی که در فضای باز پرورش مییابند، میتواند از بهترین غذاهای طبیعی و ارگانیک باشد.
همچنین میتوان در مهدهای کودک و در مدارس فضای مناسبی را برای تهیه باغچههای سبزی کاری در نظر گرفت و از محصولات آن برای تغذیه در وعده اصلی و یا میان وعده و همچنین ترویج فرهنگ مصرف سبزی و استفاده از سبزی تازه بهره برد.
منبع:aftabir.com
آیا می دانید : کسانیکه روزانه آجیل مصرف می کنند 30 الی 50 درصد کمتر دچار سکته قلبی وبیماریهای قلبی می گردند؟
آیا می دانید: اگر از روغنهای امگا 3 استفاده کنید دیرتر به فراموشی مبتلا می شوید؟(مثل روغن کانولا یا روغن بزرگ)
آیا می دانید: بیشترین کلسترول در جگر، کلیه(قلوه) ، زرده تخم مرغ و کمترین کلسترول در گوشت و پنیر است.
آیا می دانید: مصرف روزانه میوه و سبزیجات کلسترول بد (LDL ) خون را 1% الی 10% کاهش میدهد؟
آیا می دانید: مصرف بادام در برابر بیماریهای قلبی و دیابت شما را محافظت می کند و مصرف آن 8% تا 12% میزان ( LDL ) را کم میکند.
آیا می دانید: کسانیکه منیزیم به
اندازه کافی دریافت میکنند کمتر دچار سکته قلبی و فشار خون بالا می
گردند.(منابع آن مثل آجیل ،بادام زمینی ،سبزیهای با برگهای تیره وسویا)
رژیم غذایی سالم و تغذیه مناسب
آیا می دانید :اگر ورزشکار حرفه ای هستید باید منیزیم بیشتری دریافت کنید .
آیا می دانید: کروم سبب افزایش اثر انسولین شده و حتی کمبود آن سبب شرایطی شبیه دیابت می گردد.(منابع آن مثل گوشت،جگر و غلات)
زیتون سیاه تقلبی عوارض بسیار وخیم و ناگواری برای سلامتی انسان به دنبال دارد یک کارشناس کشاورزی گفت:هم اکنون زیتونهای سیاه تقلبی وارد بازار کشور شده و به طور گسترده نیز در کشور توزیع شده است، اما مصرف این زیتونها عوارض بسیار وخیم و ناگواری برای سلامتی انسان به دنبال دارد.
در کل دنیا دو نوع زیتون سیاه وجود دارد. یکی زیتونهایی است که عمدتاً در کشورهای اسپانیا و ایتالیا تولید میشود البته هم اکنون این زیتونهای سیاه اصلی در کشور وجود ندارد و میتوان گفت تمامی زیتونهای سیاه موجود در بازار تقلبی هستند.
نوع دیگر این زیتونها،زیتون سیاهی است که کشورهایی مثل ترکیه و لبنان با خرید زیتون سبز معمولی، آنها را با استفاده از سولفات آهن، فرآوری کرده و در بازارهای کشور و دنیا توزیع میکنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه کشور ترکیه ازطرق مختلف این زیتونها را فرآوری میکند، عنوان کرد:این فرآوری باعث میشود که زیتون خام به زیتون سیاه تبدیل شود که استفاده از آن از لحاظ سلامتی خطرات عمدهای برای فرد به همراه دارد.
رییس ایستگاه تحقیقاتی زیتون طارم ادامه داد: فرآوری این زیتونها به گونهای انجام میشود
که مردم عادی قادر به تشخیص اصلی یا تقلبی بودن آنها نیستند و تنها افراد متخصص میتوانند با انجام آزمایشهای لازم به تقلبی بودن آنها پی ببرند.
این کارشناس به عوارض استفاده از این زیتونها اشاره کرد و گفت: مصرف این نوع زیتونهای تقلبی، عوارض فراوانی در مغز و معده ایجاد میکند.
همچنین به دلیل استفاده بیش از حد مواد شیمیایی،کلیه فرد به صورت کامل از کار میافتد و فرد در معرض خطرات بیشماری قرار میگیرد.
این مقام مسئول با بیان آنکه مردم تا از برندها و الصاقهای نصب شده بر روی ظروف مطمئن نشدهاند،نباید این کالا را خریداری کنند، توصیه کرد: از آنجا که انواع مواد شیمیایی که رنگ محصولات کشاورزی را تغییر میدهد، برای سلامتی انسان مضر است، از این محصولات استفاده نشود.