بایگانی مطالب خواندنی  جالب..
بایگانی مطالب خواندنی  جالب..

بایگانی مطالب خواندنی جالب..

1-سورنا ۳، ربات انسان نمای ایرانی .2-هیچ بات، ربات کانادایی،3-ساخت ربات خزنده توسط دانشگاه کارنگی ملون

سورنا ۳، ربات انسان نمای ایرانی


یکی از کارشناسان پروژه با سورنا ۳ کار می کند. سورنا ۲ در سمت چپ تصویر دیده می شود.
یکی از کارشناسان پروژه با سورنا ۳ کار می کند. سورنا ۲ در سمت چپ تصویر دیده می شود.


خبرگزاری رویترز روز دوشنبه در گزارشی درباره ربات ایرانی سورنا-۳  نوشت این ربات انسان نما می تواند با آدم ها از طریق دوربین هایی که در چشمانش کار گذاشته شده، و همچنین از طریق سیستم تشخیص صدا و کلام، تعامل داشته باشد.

سورنا ۳ محصول دانشجویان و دانشمندان دانشگاه تهران و دیگر دانشگاه و شرکت ها است. سورنای ۳ مدل پیشرفته تر سورنا ۱ و سورنا ۲ است و از لحاظ کلامی و حرکتی، قابلیت های بیشتری دارد.

گفته می شود این ربات می تواند روی یک پا بایستد و خم شود، بدون آنکه تعادل خود را از دست بدهد. سورنا ۳ قادر است اجسام استوانه ای شکل را از روی زمین بلند کند.

خبر ساخت این ربات و پیشرفت ایران در زمینه تولید ربات در شبکه ها و رسانه های خارجی بازتاب یافته است.

به نوشته سایت دانشگاه تهران، عقیل یوسفی کما، مجری طرح ربات انسان‌نمای سورنا ۳ در دانشگاه تهران می گوید: "هوشمند بودن، ارتقا سرعت به هفت برابر ربات سورنا ۲ و افزایش درجات آزادی از جمله ویژگی سورنا ۳ است."

ربات سورنای ۳ در سمت راست تصویر کنار سورنای ۲ دیده می شود
ربات سورنای ۳ در سمت راست تصویر کنار سورنای ۲ دیده می شود

این ربات ۱۹۰ سانتی متر قد دارد و وزن آن حدود ۹۸ کیلوگرم است و می تواند روی سطوح شیب دار حرکت کند.

نهاد معتبر بین المللی "مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک" یا IEEE در نشریه اسپکتروم خود می گوید سورنا هنوز به اندازه ربات های انسان نمای دیگر از جمله ربات شرکت هوندا انعطاف ندارد که می تواند بدود و یا روی یک پا بپرد، اما سورنا به نوشته این نشریه، در هفت سال گذشته به طور پیوسته پیشرفته تر شده است.

سورنای سه نام ربات انسان نمایی است که روز دوشنبه در دانشکده مهندسی مکانیکی دانشگاه تهران از آن رونمایی شد.

این نسل سوم رباتی است که به "ربات ملی ایران" شهرت پیدا کرده. سورنا-سه ۱۹۰ سانتی‌متر قد و ۹۸ کیلوگرم وزن دارد و بنا بر گزارش ها قابلیت‌هایش مشابه ربات های پیشرفته دیگر کشورهاست.

از جمله قابلیت‌های این ربات می‌توان به تشخیص چهره، کنترل آنلاین، راه رفتن روی سطوح ناصاف، بالا و پائین رفتن از پله، دوازده درجه آزادی حرکت در پاها و شانزده درجه آزادی حرکت دست ها، سرعت گام برداری هفت دهم کیلومتر در ساعت، و بینایی و شنوایی اشاره کرد.

سرعت این ربات نسبت به نسل قبلی آن هفت برابر شده و قابلیت سخنگویی محدود هم به آن اضافه شده است.

این ربات انسان نما، محصول همکاری چند نهاد و دانشگاه تهران است که روز دوشنبه از آن در حضور سورنا ستاری، معاون علمی فناوری رئیس جمهور ایران رونمایی شد.

در این مراسم اعلام شد که پروژه سورنای نسل چهار هم آغاز شده است.


هیچ بات، ربات کانادایی، بدست خرابکاران از کار افتاد


هیچ بات، ربات کانادایی که با نشتن کنار خیابان مجانی سفر می کرد، در شهر فیلادلفیای آمریکا توسط خرابکاران از کار افتاد اما امکان تعمیر و به کار انداختن دوباره آن وجود دارد.

این ربات که به طور آزمایشی در آلمان، هلند و آمریکا به سفرهای مجانی می رفت فاصله بوستون در شمال آمریکا تا فیلادلفیا را با کمک رانندگان مجانی طی کرد.

هدف از راه انداختن این پروژه، آزمایش همکاری و تعامل میان انسان و ربات هاست. سازندگان ربات از اینکه امکان تعمیر دو باره آن وجود دارد خوشحالند.

ساخت ربات خزنده توسط دانشمندان دانشگاه کارنگی ملون

دانشمندان دانشگاه کارنگی ملون در ایالات متحده، یک ربات مکانیکی به شکل مار تولید کرده‌اند که می‌تواند برای اکتشافات در زمین‌های ناهموار و در عملیات جستجو و نجات به کار رود.

پژوهشگران دانشگاه کارنگی ملون سالهاست روی این ربات مارگونه، که می‌تواند در لوله‌ها بخزد و از درخت بالا رود، کار می‌کنند.

اجزا مکانیکی این ربات می‌تواند به شکل‌های دیگر، مثل حشره شش پا نیز سر هم شود.

هاوی چاست استاد دانشگاه کارنگی ملون در این ربات گفت: «ما می‌توانیم اجزای آن را مانند قطعات لگو سر هم کنیم ولی عناصر دیگری در زیر پوشش آن وجود دارد که حرکت آن را ممکن می‌سازد.»

اجزای این ربات برای حرکت دادن آن با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. این ربات حتی می‌تواند به یک دوربین مجهز شده و زمین اطرافش را بررسی کند.

فناوری دیگر، استفاده از ربات‌های دوقلو برای هدایت از راه دور است. در این روش، حرکت دادن یک ربات توسط کاربر، موجب می‌شود ربات دیگر همان حرکت را تکرار کند.

هاوی چاست توضیح داد که این ربات برای آزمایش در زمین آماده است. او گفت: «حتی می توانید آن را پرتاب کنید. بدنه آن خیلی محکم است و بعد از پرتاب هم کار می کند.

این بازوهای رباتی می‌توانند برای استفاده‌های گوناگونی برنامه‌ریزی شوند. از جمله غذا دادن به کسانی که نقص عضو دارند.

پژوهشگران اکنون روی بازوهای رباتی کار می‌کنند که فشار را حس کند یا بتواند مانند تانک از روی موانع عبور کند.


10 تا 20 سال آینده

رباتها شغل 43میلیون ژاپنی را تصاحب می کنند

تهران - ایرنا - اتاق های فکر ژاپن و دانشگاه آکسفورد انگلیس روز شنبه اعلام کردند که بیش ازنیمی ازفعالیت های اجتماعی در ژاپن طی 10 تا 20 سال آینده بر عهده ربات های دارای هوش مصنوعی خواهد بود.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو، آخرین برآوردهای مایکل اوسبورن و کارل بندیکت فری، مدیران برنامه مارتین اکسفورد در زمینه فناوری واشتغال آکسفورد و مدیرموسسه تحقیقاتی نموورای ژاپن موید آن است کامپیوتری شدن 601 شغل در ژاپن که امروز بیش از42 میلیون و 800 نفر را به خود مشغول کرده است، طی سال های آینده صرفا توسط هوش مصنوعی ربات ها انجام خواهد شد.
براساس پیش بینی ها مراکز تحقیقاتی و اشتغال این کشور، هوش مصنوعی و ربات ها می توانند تا 66 درصد از مشاغل اجتماعی موجود در این کشور را کاملا در انحصار خود بگیرند.
این تحقیقات همچنین نشان می دهد که امروزه حتی 49 درصد از نیروی کار این کشور با کامپیوتر انجام می شود بدون اینکه خللی در روند کار ایجاد گردد.
این درحالی است که رقم فوق برای آمریکا 47 درصد و در انگلیس 35 درصد است.
این گزارش از کارهای اداری و اجرایی، رانندگی تاکسی و قطار، متصدیان صندوق ها و حسابداری های مراکز تجاری و فروشگاه ها، ماموران امنیتی، نظافت چی های ساختمانی وکارکنان نظافت هتل ها به عنوان مشاغلی نام برد که می توانند کاملا توسط ربات ها انجام گیرند چرا که نیاز به تخصص خاصی هم ندارند.
این تحقیقات مشاغلی چون پزشکی، معلمی، تحقیقات علمی و راهنمای تورهای گردشگری و متخصصین زیبایی که نیاز به ارتباط گیری با مردم دارند، را جزو مشاغلی نام برد که بعید است بتوان از هوش مصنوعی و ربات ها جای آنها استفاده کرد.
نهاد اتاق فکر ژاپن همچنین ازامکان جایگزینی فنی انسان با کامپیوتر یاد کرد و افزود: البته از عوامل اجتماعی چون توازن عرضه کار و تقاضا برای انواع مشاغل نیز در این میان نمی توان چشم پوشی کرد.
در دهه های اخیر، کشورهای مختلف به ساخت و تولید ربات های متفاوتی روی آورده اند که گاهی اوقات مانند ساخت ربات های انسان نما در عین جذابیت، یکی از سخت ترین شاخه های ساخت ربات محسوب می شوند.
آنها دراکثر کشورهای توسعه یافته جهان در گذر زمان براحتی جایگزین نیروی انسانی شده به نوعی که دولت های چین و ژاپن برای رفع بحران اشتغال به ربات ها و هوش مصنوعی روی آورده اند.
ربات های انسان نما به ربات هایی گفته می شوند که دارای شباهت های بسیاری با انسان ها هستند، آنها دارای سر، دو بازو، چشم، پا و ... هستند.
ربات های انسان نما به سنسورها وهمینطور الگوهای خاص و پیچیده ای مجهز شده اند تا بتوانند رفتارهای انسانی مانند دیدن، شنیدن، صحبت کردن و حتی یادگیری را از انسان ها تقلید کنند.
ژاپن را به جرات می توان جزو سردمداران استفاده از ربات ها در زندگی مدرن امروزی دانست.
محققان موسسه نامورا و دانشگاه آکسفورد برای بررسی وهمینطور ارزیابی هر یک از مشاغل در ژاپن، به میزان دشواری یا جریان سیستماتیک توجه داشته و برای انجام آن ازیک الگوریتم خاص استفاده کرده و به این نتیجه رسیدند که سیستم های رباتیک، هوش مصنوعی و رایانه ها می توانند به طور تقریبی ۴۹ درصد از این مشاغل را پشتیبانی کنند.
اما آن دسته از مشاغل و حرفه هایی در این ۶۰۰ شغل قرار گرفته اند که نیازمند خلاقیت یا دانش خاصی نباشند وربات ها و هوش مصنوعی قادر به انجام آنها باشند.
در نتیجه، مشاغلی که مبتنی بر داده ها و امور سیستماتیک هستند به ربات ها سپرده خواهند شد.
جایگزینی ربات ها با مشاغل انسانی در حالی است که هنوز مشاغلی که نیازمند گفتگو، خلاقیت یا انجام فعالیت های خاص هستند در سلطه و مدیریت نیروی انسانی باقی خواهند ماند. برای مثال، مشاغلی مانند طراحی مد، کارگردانی، پزشکی، جراحی، ترانه سرایی و ... جزو مشاغلی هستند که نمی توانند با ربات ها جایگزین شوند.
آساق**1378**1590

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد