بایگانی مطالب خواندنی  جالب..
بایگانی مطالب خواندنی  جالب..

بایگانی مطالب خواندنی جالب..

1-چطور در مدت کوتاهی سلامت چشم‌ها را افزایش دهیم؟ 2 -پنج باور نادرست درباره میوه‌ها.

چطور در مدت کوتاهی سلامت چشم‌ها را افزایش دهیم؟

پژوهشی که به تازگی انجام شده نشان می‌دهد که لوتئین موجود در پسته نقشی حیاتی در حفظ سلامت چشم‌ها دارد. از این‌رو، مصرف روزانه ۵۷ گرم پسته می‌تواند طی ۶ هفته سلامت چشم‌ها را بهبود بخشد.

به گزارش بهداشت نیوز در پژوهشی که به تازگی در دانشگاه Tufts انجام شده، نشان می‌دهد مصرف روزانه پسته می‌تواند تاثیر قابل توجهی در سلامت چشم‌ها داشته باشد. در طی فرآیند مصرف این ماده مغذی، سلامت چشم‌ها با افزایش تراکم رنگدانه ماکولا (MPOD) تقویت و از چشم‌ها در برابر نور آبی و آسیب‌های مرتبط با افزایش سن محافظت می‌شود.

این تأثیر به دلیل لوتئین (lutein)، رنگدانه گیاهی موجود در پسته است که می‌تواند در پیشگیری از تحلیل ماکولای مرتبط با افزایش سن(AMD) نیز موثر باشد.

در پژوهش انجام شده، مشخص شد که در مقایسه با رژیم غذایی معمول، افزودن روزانه ۵۷ گرم پسته به رژیم غذایی معمول به مدت ۱۲ هفته، افزایش قابل توجهی در ماکولا (MPOD) افراد میانسال و مسن ایجاد کرده است. MPOD به عنوان یک شاخص مهم در سلامت چشم‌ها، از شبکیه محافظت می‌کند و با کاهش خطر ابتلا به تحلیل ماکولای مرتبط با افزایش سن (AMD)، که یکی از علل اصلی نابینایی در سنین بالا است، مرتبط است.

یافته‌های کلیدی در این پژوهش به شرح زیر است:

افزایش MPOD: افرادی که روزانه پسته مصرف کردند، تنها پس از ۶ هفته افزایش چشمگیری در MPOD مشاهده کردند که این تأثیر تا پایان ۱۲ هفته ادامه داشت.

منبع طبیعی لوتئین: پسته تنها مغزی است که به طور قابل ملاحظه دارای لوتئین، آنتی‌اکسیدانی قدرتمند است که به محافظت از چشم‌ها کمک می‌کند.

پتانسیل پیشگیری از AMD: این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف منظم پسته می‌تواند راهکاری طبیعی برای کاهش خطر ابتلا به AMD فراهم کند.

دکتر Tammy Scott، پژوهشگر و نوروسایکولوژیست بالینی و نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: یافته‌های ما نشان می‌دهد که پسته نه تنها یک میان‌وعده مغذی است، بلکه می‌تواند مزایای قابل توجهی برای سلامت چشم‌ها نیز داشته باشد. این امر به ویژه در سنین بالا که خطر اختلال بینایی بیشتر می‌شود، اهمیت دارد.

لوتئین موجود در پسته نقشی حیاتی در حفظ سلامت چشم دارد و با فیلتر کردن نور آبی و به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند. این مطالعه نشان داد که مصرف پسته، دریافت روزانه لوتئین را تقریباً دو برابر کرده است.

این پژوهشگر توضیح می‌دهد که در این مطالعه، شرکت‌کنندگان با رژیم‌های کم‌لوتئین انتخاب شده بودند و تنها با مصرف روزانه ۵۷ گرم پسته، سطح لوتئین در خون، طی ۶ هفته به سرعت افزایش یافت. در واقع، با اضافه کردن مقدار کمی پسته به رژیم غذایی می‌توان میزان دریافت لوتئین را افزایش داد که برای محافظت از چشم‌ها حیاتی است.

وی همچنین اشاره کرد که پسته حاوی چربی‌های سالم است که ممکن است باعث بهبود جذب لوتئین در بدن شود.

علاوه بر حمایت از سلامت چشم، لوتئین موجود در پسته ممکن است به عملکرد مغز نیز کمک کند. دکتر Elizabeth Johnson، پژوهشگر دیگر در این مطالعه، معتقد است که لوتئین از سد خونی مغز عبور می‌کند و ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب کمک کند. همان‌طور که در چشم، لوتئین در مغز انباشته می‌شود و می‌تواند در کاهش زوال شناختی نقش داشته باشد. مطالعات نشان می‌دهند که سطوح بالاتر لوتئین با عملکرد شناختی بهتر، از جمله حافظه و سرعت پردازش، مرتبط است و پسته را به یک افزودنی ارزشمند برای رژیم غذایی سالم در طول عمر تبدیل می‌کند.

د خبر 1658625

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰
پنج باور نادرست درباره میوه‌ها

میوه‌های خشک هم با وجود داشتن قند و کالری بیشتر، همچنان سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های موردنیاز بدن‌اند.

به گزارش مشرق، ترکیب میوه با سایر مواد مغذی، مانند پروتئین و چربی‌های سالم، می‌تواند به تثبیت سطح قند خون کمک کند و احساس سیری طولانی‌مدت به‌وجود آورد.

میوه‌ها منبع خوبی از ویتامین‌های ضروری، مواد معدنی، فیبر، آب و آنتی‌اکسیدان‌ها به شمار می‌روند، با این حال اخیرا افزایش اطلاع‌رسانی درباره مضرات قند موجب شده برخی تصورات نادرست درباره مصرف میوه ایجاد شود. یاهولایف به پنج باور غلط که ممکن است مانع مصرف میوه شود، اشاره می‌کند.

باور غلط شماره ۱: میوه، چون قند دارد، سالم نیست

جیمی نادو، متخصص تغذیه، به یاهو لایف می‌گوید: «میوه‌ها یکی از مغذی‌ترین و سالم‌ترین مواد غذایی‌اند که می‌توانیم در رژیم غذایی روزانه‌مان بگنجانیم. بله، میوه‌ها قند طبیعی فروکتوز دارند، اما آنها چیزی فراتر از شیرینی به ما می‌دهند. میوه‌ها انرژی بخش و سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های موثرند؛ یعنی همه آن‌چیزهایی که برای کمک به کاهش خطر بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت، سندرم متابولیک و سرطان ضروری‌اند. حتی مطالعات نشان داده‌اند هر وعده میوه اضافی در روز می‌تواند خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی را تا حدود پنج درصد کاهش دهد.»

میوه همچنین منبع عالی فیبر است. برای مثال یک سیب متوسط ۴.۴ گرم و یک فنجان تمشک هشت گرم فیبر دارد که ۳۲ درصد نیاز روزانه زنان به فیبر و ۲۱ درصد نیاز مردان به این ماده مفید را تامین می‌کند. فیبر به سلامت روده و دستگاه گوارش کمک می‌کند و در کاهش کلسترول و تنظیم قند خون هم موثر است. تحقیقات جدید از تاثیر مثبت فیبر بر اختلالات خلقی مانند اضطراب و افسردگی نیز خبر داده‌اند.

باور غلط شماره ۲: توت‌ها (Berries) از میوه‌های دیگر بهترند

درست است که توت‌ها به دلیل قند کم، فیبر بالا و آنتی‌اکسیدان‌هایشان محبوبیت دارند، اما تنها میوه‌های ارزشمند نیستند. همه میوه‌ها با مواد مغذی که دارند، عملکرد بدن را بهبود می‌بخشند. برای مثال مصرف تنها دو عدد کیوی طلایی در روز به رفع یبوست در بزرگسالان کمک می‌کند، در حالی که انبه منبع مس و اسیدفولیک است که برای زنان باردار موثر است.

انگور هم با وجود قند بالایی که دارد، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند رسوراترول و کورستین است که از بدن در مقابل بیماری قلبی و برخی از انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

باور غلط شماره ۳: میوه‌های کنسروشده کمتر از میوه‌های منجمد یا تازه مغذی‌اند

معمولا شنیده‌ایم که می‌گویند «هرچه تازه‌تر بهتر»، اما این جمله در مورد میوه‌ها لزوما درست نیست. سامانتا دویتو، متخصص تغذیه، می‌گوید که میوه‌های کنسروشده اغلب چندان خوشنام نیستند، در حالی که فرایند کنسرو کردن کمترین تاثیر را بر فیبر میوه دارد و تحقیقات نشان می‌دهد سطح مواد مغذی میوه‌های بدون شکرکنسروشده، میوه‌های منجمد و تازه تقریبا یکسان است.

البته این جدا از مضراتی است که استفاده از محتوای خوراکی در داخل کنسروها و غذاهای فرآوری شده به همراه دارد و فقط مربوط به میزان مواد مغذی و ویتامین‌ها و فیبر است.

میوه‌های خشک هم با وجود داشتن قند و کالری بیشتر، همچنان سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های موردنیاز بدن‌اند.

باور غلط شماره ۴: میوه را باید با معده خالی خورد

برای اینکه از فواید میوه بهره‌مند شوید، نیازی نیست که آن را ناشتا یا در زمان خاصی از روز بخورید. بدن ما به‌گونه‌ای طراحی شده است که می‌تواند مواد مغذی میوه را، صرف‌نظر از زمان مصرف آن، هضم و جذب کند. از طرفی ترکیب میوه با سایر غذاهای حاوی پروتئین و چربی‌های سالم، حتی می‌تواند به تثبیت سطح قند خون کمک کند و شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه دارد و احتمال پرخوری را کاهش دهد.

باور غلط شماره ۵: اگر دیابت دارید، میوه نخورید

لیزا اندروز، متخصص تغذیه، می‌گوید که قند طبیعی موجود در میوه به این معنا نیست که باعث افزایش سریع قند خون خواهد شد. میوه برای افراد مبتلا به دیابت می‌تواند یک شیرینی طبیعی فراهم می‌کند و می‌توان برای مصرف آن با پزشک مشورت کرد.

اندروز می‌گوید: «در واقع، یک پژوهش اخیرا نشان داد که مصرف میوه با کاهش سطح قند خون ناشتا در افراد مبتلا به دیابت مرتبط است. افرادی که دیابتشان تحت کنترل است، می‌توانند به‌طور روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم میوه تازه مصرف کنند.»

فیبر و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی میوه‌ها مانند پلی‌فنول‌ها و فلاونوئیدها هم ممکن است به کاهش عوارض دیابت کمک کنند. پلی‌فنول‌ها خواص ضدویروسی، ضدباکتریایی، ضدالتهابی، ضدسرطانی و آنتی‌اکسیدانی قوی دارند. میوه‌های غنی از فلاونوئیدها هم سطح هموگلوبین ای‌وان‌سی (A۱c/ میانگین قند خون در سه ماه) و قند ناشتا را کاهش می‌دهند. حتی تحقیقات نشان داده که افزایش مصرف میوه‌های غنی از فلاونوئید در رژیم غذایی ممکن است خطر رتینوپاتی (عوارض بینایی مربوط به دیابت) را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.

منبع:فرارو

منبع: ایسنا

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد