در سالی که گذشت، شرکت نت کردیت لیستی از قدیمیترین رستورانهای فعال بعضی از کشورها تهیه و آنها را به عنوان نمونههای تجاری موفق معرفی کرده است. البته، لیست براساس اطلاعاتی تهیه شده که نویسندگان و تحلیلگران این سایت به آنها دسترسی داشتند و لزوما دقیق نیست. برای به دست آوردن این لیست، از وبسایتها، فرومها و راهنماهای خوراک استفاده شده تا قدیمیترینهای هر کشور شناسایی شوند. هدف این شرکت، بیشتر نشان دادن بیزینسهایی است که توانستهاند مدت طولانی در بازار رقابتی دوام بیاورند.
(شرکت NetCredit خدمات سرمایهگذاری و تأمین مالی انجام میدهد و دفتر مرکزی آنها در شیکاگو است. NetCredit به شرکتهایی که مطابق استانداردشان باشند، وام میدهد. بعد از دریافت وام، آنها خدمات مشاوره هم دارند که به شرکتها برای رسیدن به سود و موفقیت تجاری، کمک میکند).
بخشی از قدیمیترین بیزینسهای دنیا رستورانها هستند، فقط به این دلیل که غذای خوشمزه و با کیفیت به راحتی از مد نمیافتند. همه جای دنیا، تعدادی غذا، با روش پخت تقریبا یکسان، برای سالها طبخ و استفاده میشود، بدون اینکه تازگی یا طرفداران خود را از دست بدهند. به نحوی، سیر تاریخ را در غذاها هم میتوان دید. حفظ هیچ تجارتی برای قرنها کار راحتی نیست. جنگ، رکود اقتصادی و تغییر ذائقه مردم، بخشی از عواملی است که میتواند به راحتی، یک تجارت را به پایان برساند. برای موفقیت باید ترکیبی از موقعیت مکانی مناسب، جادوی آشپزی، بینش و شانس داشته باشید و ما رستورانهایی را به شما معرفی میکنیم که حتّی اگر قدیمیترین نباشند، توانستهاند تجارت خود را برای سالها حفظ کنند.
یک دزد دریایی به اسم ویلیام مایز، قدیمیترین رستوران آمریکای شمالی را در سال 1673 تأسیس کرد. نام این میخانه که غذا هم سرو میکرد، میخانه اسب سفید (White Horse Tavern) بود و در نیوپورت قرار داشت. بعد از مرگ ویلیام، پسرش میراث او را ادامه داد؛ هم در رستورانداری و هم در سرقت. چندین نسل از این خانواده پرجمعیت، مدیریت میخانه را به عهده گرفته و برای 200 سال آن را سرپا نگه داشته اند.
سال 1754 در مونترآل، رستورانی به نام سنت گابریل (Auberge Saint-Gabriel) تأسیس شده و اولین رستورانی شد که مجوز سرو مشروبات الکلی را به دست آورد. در قدیمیترین بخش مونترآل، ساختمانی قدیمی میبینیم با دیوارهای سنگی تیره و یک شومینه بزرگ. سالیان سال است که مردم برای چشیدن طعم خوراک مرغ و سس گوجه فرنگی و سبزیجاتی که روی آتش گریل شدهاند، به این رستوران میآیند.
رستوران سنت پیتر(St. Peter StiftsKulinarium) در سالزبورگِ اتریش احتمالا قدیمیترین رستوران اروپا و شاید دنیا باشد. نام آن را در شعری که به 803 میلادی برمیگردد میخوانیم و احتمالا تنها رستورانی است که میزبان هر دو هنرمند، موتزارت و کلینت ایسوود بوده. سنت پیتر در گذشته میخانهای بوده که غذا هم سرو میکرده است، اما امروز برای این رستوران غذا نسبت به مشروبات الکلی اولویت دارد.
سوبرینو دبوتین (Sobrino de Botín) مدعّی است که طولانیترین مدت فعالیّت مستمر را در اروپا دارد. رستوران را سرآشپز مشهور فرانسوی ژان بوتین در سال 1725 تأسیس کرد. مدیران این رستوران میگویند که تنورِ چوبی که بوتین از آن استفاده میکرد، همچنان سرپا است و از آن استفاده میشود. این رستوران هم افراد مشهوری را در تاریخ خود دیده اما جالبتر از همه، فرانسیسکو گویا، نقاش رمانتیکِ قرن 18 و 19 است که در جوانی در این رستوران ظرف میشسته است.
از سال 1840، نسلبهنسل از خانواده آفیونکاراهیسار، رستوران آشچی باچاکسیز (Aşçı Bacaksız) را مدیریت کردند. قبل از این که وارد رستوران شوید و روی صندلیهایی که شاید صد سال قدمت دارند بنشینید، حتما یکی از اعضای این خانواده به شما خوشآمد میگوید. کباب بره، غذای مخصوص این رستوران است و آماده کردنش 3 روز طول میکشد.
سال 1953، ادموند برکت، رستورانی برای سرویسدهی به کارگران و کارمندان یک شرکت اتومبیلسازی باز کرد. دیری نگذشت که به جز کارمندان کارخانه، افراد دیگر هم به رستوران علاقه نشان دادند. نام رستوران در سال 1987 از الغانم مس به میس الغانم تغییر کرد. امروز این رستوران قدیمیترین رستوران کویت است و نوادگان ادموند آن را اداره میکنند.
لاپورتا فالسا (La Puerta Falsa) در بوگوتا قرار دارد. در بهترین حالت حدود 20 نفر را میتوانید در این رستوران جا دهید. قدیمیترین رستوران کلمبیا در سال 1816 ساخته شده و قرار بوده فقط غذای بیرونبر ارائه کند. معروفترین غذای این رستوران تامالسِ آن است.
قدیمیترین رستوران آرژانتین در بوینس آیرس است و ال ایمپارسیال نام دارد. مؤسسین رستوران نام ال ایمپارسیال یا بیطرف را برای رستوران انتخاب کردند به امید اینکه فضا را از سیاست و مذهب دور کنند. آنها امیدوار بودند افراد با گرایشات و باورهای مختلف به رستوران آنها آمده و از غذای دلچسب لذت ببرند. این رستوران سال 1860 باز شد و غذای معرفش مرغ آب پز و شراب کارلون بود.
قدیمیترین رستورانی که کارشناسان نت کردیت در آفریقا پیدا کردند در کشور تونس است و ال مرابط نام دارد. سال 1630، یکی از وزرای تونس دستور ساخت یک مسجد و این رستوران را صادر کرد. رستوران در یکی از قدیمیترین بخشهای شهر و نزدیک به بازار پررفت و آمد و تاریخی جامع الزیتونه قرار دارد.
یکی از نیروهای استعمارگر انگلیسی به نام توماس هارتلی، در آفریقای جنوبی رستوانی ساخت. این رستوران که در سال 1832 ساخته شده، به دلیل مهماننوازی سارا، همسر توماس هارتلی به سرعت شهرت پیدا کرد. بعد از مرگ هارتلی، سارا مدیریت رستوران را به عهده گرفت و میراث همسرش را ادامه داد. نام رستوران را با الهام از رستورانهای انگلیسی Pig & Whistle گذاشتند. از همان گذشته تا به امروز در این رستوران غذاهای انگلیسی فروخته میشود.
رستورانی در نانجینگِ چین (Ma Yu Ching Bucket Chicken House) در سال 1153 ساخته شده و عنوان قدیمیترین رستوران این کشور را میگیرد. مؤسس آن، ما یو چینگ بود و سالیان بعد این رستوران به ما یورن رسید. صاحب جدید سعی کرد میراث گذشته را زنده کند و توانست سس مخصوص یوچینگ را دوباره تهیه کند.
هونکه اواریا (Honke Owariya) یک شیرینی فروشی در کیوتو ژاپن بود که از 1465 فعالیت خود را آغاز کرده بود. شیرینی فروشی از 1700 به نودلفروشی تبدیل شد. قبل از این تاریخ، طبخ نودل تخصص راهبان بودایی بود، اما با زیاد شدن تقاضا و ناتوانی راهبان در سرویسدهی، صاحبان هونکه اواریا تصمیم گرفتن وارد این بازار شوند.
مطلبی که مطالعه کردید، تعدادی از قدیمیترین رستورانهای دنیا را معرفی کرده است. البته، همانطور که کارشناسان نتکردیت اذغان کردند، گردآوری این مطالب از منابع اینترنتی بوده و ممکن است با بررسی بیشتر، رستورانهای قدیمیتری هم پیدا شود. به نظر شما قدیمیترین رستوران ایران کجاست؟
اگرچه زندگی انسان ها در این کره خاکی میلیونها سال پیش آغاز شده است، پیدایش تمدن قدمتی بسیار کمتری نسبت به آن دارد. نخستین آثار تمدن بشریت در 6500 سال پیش از تولد مسیح رخ داد، زمانی که انسان ها از زندگی خانه به دوشی خود دست کشیدند و سکونت دائمی در یک مکان و توسعه بخشیدن به آن را جایگزین سبک زندگی خود کردند. این توسعه دادن امکان در زمانی کوتاه به شهرهای بزرگی منجر شد و ایده کشورهایی با مرزهای مجزا را به ذهن آدمی رساند.
در این مطلب به معرفی نخستین کشورهایی که پس از شروع تمدن بشریت شکل گرفتند پرداخته شده که تمامی آنها قدمتی هزاران سالِ دارند.
ایران باستان که تا سال 1935 میلادی در کشورهای غربی به پرشیا (persia) معروف بود، حدود 550 سال قبل از مسیح تحت امپراطوری هخامنشی تأسیس گردید. البته تاریخ ایران به پیش از امپراطوری هخامنشیان بازمیگردد. زمانی که گروههای متعددی از جمله ایلامیها پیش از تمدن، در غرب و جنوب غربی ایران کنونی ساکن بودند و مادها که کنترل غالب این کشور را تا قبل از ورود پارسها برعهده داشتند.
کوروش دوم که به عنوان کوروش کبیر نیز شناخت میشود، در 550 سال پیش از مسیح با شکست دادن قومیت ماد، لیدیه و بابل امپراطوری پارس را تشکیل داد.
حکومت وی که با نام هخامنشی شناخته میشد تا قبل از مغلوب شدن توسط اسکندر کبیر (330 سال پیش از میلاد مسیح) بر ایران سلطه داشت.
از قدمت ایران بیشتر بدانید: نکاتی که هر ایرانی باید درباره تخت جمشید بداند + تصاویر
بر اساس شواهد و ارجاعات مختلف، آماتراسو که در اساطیر ژاپنی به عنوان ایزد بانوی خورشید یاد میشود نخستین امپراطور ژاپن است که حکومت آن 660 سال به دوران قبل از مسیح بازمیگردد. جالب است بدانید بین چند صد تا چند ده هزار سال پیش از میلاد، نواحی شرقی آسیا با ژاپن متصل بوده و احتمال ورود انسان به ژاپن در دوران قدیم وجود داشت.
یونان، کشوری که به عنوان ابداع کننده تمدن مدرن غربی شناخته میشود از دیگر کشورهای پر قدمتی است که نخستین آثار حضور انسان در آن به 270.000 هزار سال پیش از مسیح بازمیگردد. یونان از نظر دانش، هنر، فناوری، ادبیات، سیاست و ... درسهای بسیاری به جهانیان دیکته کرده است و آتن نیز نخستین شهری بود که برای اولین بار مفهوم دموکراسی را به وجود آورد.
وسعت و مرزهای یونان کنونی با یونان باستان بسیار متفاوتتر است، اما آنچه هنوز در این کشور دیده میشود نشاءت از فرهنگ اصیلی دارد که از یونان باستان در این کشور بجا مانده است.
بسیاری از تاریخشناسان همعقیده هستند که اتیوپی، کشوری که هماکنون در آفریقای شرقی واقعشده از قدیمیترین کشورهای جهان است که تمدن را از هزاران سال پیش به خود دیده است. البته به لطف تکه اسکلتهایی که در اتیوپی کشف گردیده، اثبات شده است که انسان از میلیونها سال پیش در اتیوپی حضور داشته است!
980 سال قبل از مسیح، سالی است که مورخان درباره نخستین حکومت شکل گرفته درباره اتیوپی اذعان دارند. این حکومت دمت (D’mt) نام داشت. اتیوپی یکی از معدود حکومتهای آفریقایی محسوب میشود که هرگز تحت استعمار قرار نگرفت. بهاستثنای چندین سال در قرن 20 که تحت سلطه دیکتاتوری ایتالیا قرار داشت.
با کوچ کردن جمعیتهای مختلف به شبهقاره هند، برای نخستین بار حدود 1500 سال پیش تمدن در این کشور شکل گرفت. چیزی که در تاریخ پرفراز و نشیب هندوستان مشخص است، سلسله حکومت و استعمارگران مختلفی بودند که در این کشور فرمانروایی میکردند. آنچه امروزه به نام کشور هند میشناسیم نخستین بار در سال 1947 میلادی، پس از استقلال یافتن از حکومت انگلیسیها شکل گرفت.
یکی دیگر از قدیمیترین و دیرینهترین تمدنها در کشور چین صورت گرفت. قدمت نخستین سلسله حکومتی چین به 1600 تا 2700 سال قبل از مسیح برمیگردد؛ زمانی که سلسله شیا (Xia) نخستین فرمانروایی در چین را آغاز کرد.
چین در کنار ژاپن از قدیمیترین کشورهای شرقی این کره خاکی به شمار میروند که شواهد زیادی قدمت آنها را تائید میکند. برای آشنایی با قدیمیترین شهرهای چین پیشنهاد میشود مقاله لینک شده را نیز مطالعه کنید تا بیشتر از این کشور اعجابانگیز ببینید و بدانید.
همانند یونان باستان، مصر باستان نیز به طور کلی شامل قلمروهای متفاوتی نسبت به مصر امروزی میشد. آنچه امروزه ثابت شده است تمدن و فرهنگ دیرینه مصری است که گذشته آن 3100 سال قبل از میلاد مسیح بازمیگردد. همچنین مصر زادگاه خط هیروگلیف است که دومین سیستم و زبان نوشتاری قدیمی در جهان بشمار میرود. قدمت پیدایش این سیستم نوشتاری به 4 هزار سال قبل از مسیح بازمیگردد.
کشور مصر تاکنون دست خوش حکومت و پادشاهیهای مختلفی قرار گرفته است که از جمله آنها میتوان به سلطه امپراطوری پارسها، امپراطوری عثمانی و عربها اشاره داشت که تأثیر فتح اعراب در قرن 9 – 10 میلادی به مصر کاملاً مشهود است (به دلیل رواج زبان عربی و دین اسلام در مصر).
منبع: