بایگانی مطالب خواندنی  جالب..
بایگانی مطالب خواندنی  جالب..

بایگانی مطالب خواندنی جالب..

تجرد یا تاهل، کدام مفیدتر است؟


تجرد یا تاهل، کدام مفیدتر است؟


محققان دانشگاه ایالتی اوهایو گفتند: اگر چه ازدواج ظاهراً برای آنهایی که در وضعیت جسمانی خوبی هستند، مناسب است اما نمی تواند در حالی که سلامت افراد روند رو به نزولی دارد، افراد را در برابر مرگ محافظت کند.

محققان همچنین براساس نتایج این تحقیقات دریافتند که افراد متاهل در مقایسه با افراد مجرد خود را از نظر میزان سلامت جسمانی دست بالا می گیرند.

«هوی ژنگ» استادیار جامعه شناسی و نویسنده این تحقیقات گفت معتقدیم، ازدواج همچنان برای سلامتی برخی از مردم مناسب است اما به طور یکسان از سلامتی افراد محافظت نمی کند به طوری که سطح محافظت از یک فرد به فرد دیگر متفاوت است.

این تحقیقات در عین حال حاکی است به نظر نمی رسد که ازدواج کردن برای آن دسته از افراد که در سلامتی ضعیف به سر می برند فواید فوق العاده ای داشته باشد.

این تحقیقات در ماه مارس در مجله Journal of Health and Social Behavior منتشر شده است و نتایج آن در خصوص هر دو گروه مردان و زنان و افراد مطلقه، بیوه ها وافراد مجرد صدق می کرد.

محققان در تحقیقات خود اطلاعات حدود 800 هزار نفر را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. این افراد در مصاحبه سازمان بهداشت ملی آمریکا از سال های 1986 تا 2004 شرکت کرده بودند.

بر پایه این گزارش، این افراد در یک نظرسنجی در چارچوب مصاحبه جامع سازمان بهداشت ملی آمریکا ارزیابی خود را از سلامت جسمانی شان بیان کردند.

در این نظرسنجی از آنها خواسته شده بود ارزیابی خود را از سلامتشان را با انتخاب یکی از گزینه های عالی، بسیار خوب، خوب، متوسط یا ضعیف بیان کنند.

محققان در ادامه تحقیقات خود اطلاعات مربوط به 24 هزار نفر از افراد ذکر شده را که در طول این سالها فوت کرده بودند، مورد ارزیابی قرار دادند.

این تحقیقات با تایید نتایج قبلی نشان داد: افرادی که ازدواج نکرده بودند به طور قابل توجهی در معرض خطر مرگ در مدت سه سال قرار داشتند. در همین حال، افرادی که اصلاً ازدواج نکرده بودند و در نظرسنجی سلامت خود را عالی ارزیابی کرده بودند - در مقایسه با افراد متاهل با سلامت عالی - 2 برابر بیشتر با احتمال مرگ ظرف 3 سال روبه رو شدند.

این تحقیقات همچنین نشان داد که کاهش سلامت و قرار گرفتن در معرض خطر مرگ در افراد متأهل  کمتر می شود.

بر اساس این تحقیقات، خطر مرگ افراد متاهل نسبت به افراد مجرد 12 درصد کاهش می یابد.

نویسنده این تحقیقات گفت: نتایج این تحقیقات نشان  می دهد که ازدواج ممکن است برای پیشگیری از بیماری مفید باشد اما نه برای افرادی که به طور جدی بیمار هستند یعنی افرادی که در نظرسنجی وضعیت سلامتی خود را بد ارزیابی کرده بودند. خطر مرگ و میر در آن دسته آنها که ازدواج کرده بودند در مقایسه با آن دسته که ازدواج نکرده بودند تفاوت چندانی نداشت.

وی افزود: ما اثر حفاظتی ازدواج را در زمانی که مردم در سلامت عالی هستند بیشتر می بینیم،  اما نه زمانی که آنها در سلامت ضعیف به سر می برند.

با وجودی که این تحقیقات ارتباط بین وضعیت تاهل و بهداشت را مطرح کرده است،  اما رابطه علت و معلولی را نشان نمی دهد.

احتمال وقوع حملات قلبی در میان متاهل ها کمتر است

محققان دیگر نیز با انجام تحقیقات خود در مورد ازدواج کردن و یا ازدواج نکردن به نتایج جالبی رسیدند.

محققان فنلاندی بعد از انجام تحقیقات خود دریافتند که احتمال وقوع حملات قلبی در میان افراد متاهل در مقایسه با افراد مجرد کمتر است و در صورت وقوع این قبیل حملات،  افراد متاهل سریعتر بهبود می یابند.

این محققان،  اطلاعات مربوط به 15هزار و 330 نفر از مردم فنلاند را در سنین بین 35 و 99 بودند و در بین سال های 1993 تا 2002 میلادی دچار حملات قلبی حاد شده بودند، را گرد آوری کردند.

بیش از نیمی از این افراد طی دوره زمانی 28 روز بعد از حملات قلبی فوت کردند.

این تحقیقات نشان داد که میزان وقوع حملات قلبی در میان افراد مجرد در همه گروه های سنی بین 58 تا 66 درصد بیشتر از افراد متاهل است.

فواید ازدواج برای زنان بیشتر از مردان است

محققان فنلاندی در این تحقیقات گفتند: فواید ازدواج برای زنان بیشتر از مردان است. این مطالعه نشان داد احتمال وقوع حملات قلبی در میان زنان مجرد در مقایسه با زنان متاهل 60 تا 65 درصد بیشتر است.

هنگامی که مرگ ناشی از حملات قلبی مطرح شد، این تفاوت میان مردان و زنان مجرد و مردان و زنان ازدواج کرده حتی بیشتر می شد. برای مردان مجرد خطر مرگ در فاصله 28 روز پس از حملات قلبی 60 تا 168 درصد بیش از مردان متاهل بود؛ در زنان مجرد، خطر مرگ ناشی از حمله قلبی 71 تا 175 درصد بالاتر زنان ازدواج کرده بود.

برای زنان و مردان،  ازدواج باعث کاهش قابل توجه میزان مرگ و میر ناشی از حملات قلبی می شود.

اعضای این تیم تحقیقاتی درباره دلایل این امر به عواملی از قبیل درآمد بالاتر یک زوج در مقایسه با فرد تنها، عادت های سالم تر و نیز برخورداری از شبکه حمایتی گسترده تر بعد از ازدواج اشاره کردند. محققان گفتند آثار روانی ناشی از امر مقدس ازدواج را نیز نمی توان نادیده گرفت.

احتمال افسردگی در مجردها بیشتر است

محققان فنلاندی گفتند احتمال افسردگی در میان افراد مجرد بیشتر از افراد متاهل است و نتایج تحقیقات قبلی نیز نشان می دهد که افسردگی تاثیری مخرب بر میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی دارد.

 

چگونه بیماری آلزایمر را مغلوب کنیم؟



مطالعات انجام شده در دانشگاه کلمبیا نشان می دهد که اسید فولیک از بیماری آلزایمر پیشگیری می کند.

برای انجام این تحقیق 965 فرد میانسال که هیچ نشانه ای از زوال عقل (دمانس یا آلزایمر) نداشتند، انتخاب شدند. رژیم غذایی و میزان دریافت ویتامین های گروه B در این گروه به مدت 7 سال مورد بررسی قرار گرفت. در پایان این دوره، 192 نفر به آلزایمر مبتلا شده بودند.

نتایج نشان داد در گروهی که بیشترین میزان اسید فولیک را دریافت کرده بودند، خطر ابتلا به آلزایمر، 50 درصد کمتر از سایر افراد بود.

متخصصان معتقدند که ویتامین های گروه B به ویژه اسید فولیک، ویتامین B6 و B12 ترکیبی به نام هوموسیستئین را در خون کاهش داده و به این ترتیب مانع از تخریب سلول های عصبی می شوند.

اسید فولیک یکی از ویتامین های گروه B است که نقش مهمی در سلامت و پیشگیری از بیماری ها ایفا می کند.

مصرف مقادیر کافی این ویتامین از دوران جنینی تا سالمندی ضروریست. متخصصان به مادران توصیه می کنند قبل از شروع بارداری و پس از آن از مکمل های اسید فولیک استفاده نمایند، زیرا کمبود این ویتامین منجر به نقص لوله عصبی جنین می شود. بر اساس مطالعه اخیر، مصرف اسید فولیک در دوران میانسالی و سالمندی نیز به دلیل پیشگیری از آلزایمر ازاهمیت بالایی برخوردار است.




این میوه خواب آور است


تحقیقات اخیر در دانشکده پزشکی تگزاس نشان می دهد که آلبالو به درمان بی خوابی کمک کرده و مصرف آن خواب آرامی را به همراه خواهد داشت.

بر اساس این مطالعات، در حقیقت آلبالو الگوی خواب را تنظیم می کند.

محققان دریافته اند که این میوه خوشمزه حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای ملاتونین است. ملاتونین ماده ای است که در مغز سنتز می شود، در فرآیند خواب و بیداری نقش مهمی ایفا می کند و برای داشتن یک خواب آرام و طبیعی ضروری است.

نتایج این مطالعه حاکی از این است که خوردن نصف لیوان آلبالو میزان ترشح ملاتونین را افزایش داده و بنابراین الگوی خواب طبیعی را بهبود می بخشد.

این میوه علاوه بر بهبود خواب، به دلیل دارا بودن ویتامین ها، مواد معدنی و فیتوکمیکال های متعدد نقش مهمی در حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری های مختلف ایفا می کند.

 

"ترخون" را از دست ندهید

ترخون نوعی سبزی معطر است با خواص دارویی فراوان که در فرانسه این سبزی را پادشاه سبزیجات نامیده اند.

این سبزی در فرانسه و در سایر نقاط جهان در آشپزی سنتی - به صورت تازه یا خشک - به عنوان طعم دهنده قوی مورد استفاده قرار می گیرد.

تسکین دندان درد

در طول تاریخ، از این سبزی معطر برای تسکین موقتی درد دندان استفاده می شده است. محققان دانشگاه آریزونا می گویند علت تسکین درد دندان به خاطر وجود ماده ای موسوم به اوژنول است که در روغن میخک نیز وجود دارد.

سبزی ترخون نه تنها موجب تسکین درد دندان می شود بلکه برای تسکین درد لثه نیز که همراه با درد دندان ایجاد می شود موثر است.

تحریک اشتها

ترخون دارای خواص مفیدی است که می تواند موجب افزایش اشتها گردد. محققان طی تحقیقات خود بر روی موش ها که در سال 2010 در مجله "دیابت" به چاپ رسید نیز به این نتیجه دست یافتند مصرف ترخون موجب تحریک و افزایش اشتها می گردد.

استفاده از این سبزی معطر در انواع غذاها برای کلیه افراد به خصوص آن هایی که بر اثر بیماری دچار ضعف اشتها شده و یا افراد مسن توصیه می شود.

کمک به هضم غذا

سبزی ترخون علاوه بر استفاده در آشپزی به عنوان طعم دهنده، دارای خواص دارویی نیز است که از جمله آن ها می توان به تسکین ناراحتی های معده که بر اثر استرس به وجود آمده و همچنین تقویت سیستم هاضمه اشاره کرد.

کارشناسان گیاه درمانی استفاده از روغن ترخون را همراه با روغن رازیانه و عسل برای تقویت سیستم هاضمه توصیه می کنند ولی در صورت داشتن آلرژی از استفاده این روغن ها وعسل خودداری کنید.

دارای خواص آنتی اکسیدانی است

ترخون،  به خصوص نوع ترکی آن، دارای خواص آنتی اکسیدانی فراوانی بوده که می تواند در خنثی سازی موادی موسوم به رادیکال های آزاد کمک خوبی نماید.

رادیکال های آزاد، محصولات فرعی متابولیسم هستند و اگر بدن شما نتواند به طور موثر از دست آنها خلاص شود، می توانند موجب تخریب سلول  های بدنتان شوند و در نتیجه در سیستم هاضمه شما باقی مانده و آسیبی را در بدن ایجاد نمایند که ممکن است حتی منجر به ایجاد سرطان شود.

طی تحقیقی که در سال 2005 صورت گرفت و در"مجله کشاورزی و شیمی غذا" نیز به چاپ رسید محققان دریافتند ترخون می تواند به عنوان یک از بین برنده رادیکال های آزاد در بدن نقش موثری ایفا نماید.

ترخون علاوه بر موارد فوق دارای خواص آنتی باکتریال و ضد قارچ نیز می باشد.

 


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد