بایگانی مطالب خواندنی  جالب..
بایگانی مطالب خواندنی  جالب..

بایگانی مطالب خواندنی جالب..

عفونت دلیل یک ششم همه سرطان ها در جهان'.مصون شدن باکتری نسبت به واکسن.

عفونت دلیل یک ششم همه سرطان ها در جهان.


ویروس پاپیلوم انسانی

ویروس پاپیلوم انسانی باعث ایجاد سرطان دهانه رحم می شود

تحقیقات جدید نشان می دهد از هر شش مورد سرطان، یک مورد به علت عفونت هایی که قابل پیشگیری و درمان بوده اند بوجود آمده اند. شمار اینگونه سرطان ها در سطح جهان ۲ میلیون مورد در سال برآورد می شود.

در تحقیقی که در مجله تخصصی بیماری های عفونی لانست منتشر شده، میزان موارد ابتلا به ۲۷ نوع سرطان در ۱۸۴ کشور مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس نتایج به دست آمده، چهار نوع بیماری عفونی اصلی، منشاء بسیاری از سرطان ها شناحته شده اند.

آنها شامل ویروس پاپیلوم انسانی، هلیکوباکتر پیلوری، و ویروس های هپاتیت B و C هستند. اینگونه عفونت ها مسئول ایجاد ۱.۹ میلیون مورد از سرطان های گردن رحم، روده و کبد هستند.

بیشترین موارد این نوع سرطان ها در کشورهای در حال توسعه دیده می شوند.

اعضای موسسه بین المللی تحقیقات سرطان در فرانسه می گویند باید تلاش های بیشتری برای از میان بردن این سرطان های قابل پیشگیری صورت گیرد.

آنها همچنین می گویند باید این موضوع مطرح شود که سرطان از طریق انتقال این ویروس ها در فرد بوجود می آیند.

قابل پیشگیری

سرطان هایی که از راه عفونت بوجود می آیند، در کشورهای در حال توسعه، سه برابر بیشتر از کشورهای توسعه یافته دیده می شوند.

به عنوان مثال در ناحیه شرق آسیا میزان این نوع سرطان ها ۲۲.۹ درصد است در حالی که در بریتانیا این میزان ۷.۴ درصد است.

بیش از نیمی از این نوع سرطان افراد کمتر از ۵۰ سال را مبتلا می کنند.

بالاترین میزان سرطان از طریق بیماری های عفونی در میان زنان، سرطان دهانه رحم بوده و میان مردان ۸۰ درصد سرطان کبد و روده بوده است.

دکتر کاترین د مارتل و مارتین پلامر که این تحقیق را انجام داده اند می گویند: "عفونت از طریق ویروس، باکتری و انگل ها بیشترین و قابل پیشگیری ترین دلایل ایجاد سرطان در دنیا هستند."

آنها در ادامه می گویند: " اجرایی کردن روش های بهداشت عمومی موجود برای مقابله با عفونت، مانند واکسیناسیون، روش های ایمن تر تزریق و یا درمان های آنتی بیوتیکی، باعث کاهش مشکلات آتی در زمینه سرطان در دنیا خواهد شد."

در حال حاضر واکسن هایی که برای پیشگیری از عفونت های سرطان زا وجود دارند، شامل واکسن ویروس پاپیلوم انسانی ، و هپاتیت B هستند.

ویروس پاپیلوم انسانی باعث ایجاد سرطان دهانه رحم و ویروس هپاتیت B باعث سرطان کبد می شود.

همچنین متخصصان به این نتیجه رسیده اند که اگر با استفاده از آنتی بیوتیک عفونت باکتری هلیکوباکتر پیلوری از شکم دفع شود، می توان از ایجاد سرطان معده جلوگیری به عمل آورد.

جسیکا هریس از موسسه تحقیقات درباره سرطان در بریتانیا می گوید: "اگر همه در سطح جهان به واکسن ویروس پاپیلوم انسانی دسترسی داشتند، شاهد کاهش هزاران مورد ابتلا به سرطان در جهان بودیم."

مصون شدن باکتری نسبت به واکس.

این باکتری سبب مننژیت و زات الریه می شود

این باکتری سبب مننژیت و ذات الریه می شود

برخی از باکتری ها می توانند با تغییر ساختاری خود علیه واکسن ها مصون شوند.

تحقیقی جدید که در مجله علمی نیچر ژنتیکز (Nature Genetics) چاپ شده، نشان می دهد که واکنش باکتری نموکاکس (pneumococcus) نسبت به واکسن آن از سال ۲۰۰۰ میلادی به این سو تغییر کرده است.

پزشکان می گویند تغییر در ساختار برخی از انواع این باکتری، تاثیر بعضی از واکسنها را در طولانی مدت از بین می برد.

واکسنها به سیستم دفاعی بدن یاد می دهند تا به عفونت حمله کنند. مثلا اگر فردی کزاز بگیرد، واکسن در بدن فرد مبتلا، پادتن می سازد تا سمی که در باکتری وجود دارد را از بین برد.

دکتر "روری بودن"، یکی از محققان دانشگاه آکسفورد می گوید: "واکسنهای زیادی وجود دارند که به خوبی کار می کنند چرا که باکتری و ویروس آنها تغییر شکل نمی دهد."

اما باکتری نموکاکس ۹۰ نوع گوناگون دارد. فعالیت هر کدام از آنها در سیستم دفاعی بدن متفاوت است و هر کدام به واکسن خود احتیاج دارند.

سیستم دفاعی

ساخت ۹۰ نوع مختلف واکسن امکان پذیر نیست اما در سال ۲۰۰۰، مقامهای آمریکایی واکسینه کردن در برابر هفت نوع از بیشترین باکتریها را شروع کردند. نتیجه اینکه ابتلا به مننژیت و ذات الریه به سرعت کاسته شد.

در سال ۲۰۰۷، ۷۶ درصد بیماریهای ذات الریه و مننژیت در کودکان زیر پنج سال کمتر شد.

هر سال بیش از ۸۰۰ هزار کودک زیر پنج سال در دنیا به دلیل ابتلا به این بیماری ها جان خود را از دست می دهند.

برخی از این باکتریها پوشش خود را با جمع آوری دی ان ای باکتریهای مرده تغییر می دهند، تا از خود در برابر واکسنها دفاع کنند. به این تغییر "تعویض پوشش" (Capsule Change) می گویند.

محققان با تحلیل ژن این باکتری، پنج مورد تعویض پوشش را در این باکتری ها پیدا کردند.

یکی از آنها پی وان (P1) نام دارد که به سرعت در سال ۲۰۰۷ از شرق به غرب آمریکا شیوع پیدا کرد.

به تازگی واکسن جدیدی ساخته شده است که ۱۳ نوع از این باکتریها را در بر دارد. دکتر "بودن" می گوید: "واکسن آرمانی، واکسنی خواهد بود که همه انواع باکتری نموکاکس را در بر داشته باشد."

پروفسور دریک کروک از دانشگاه آکسفورد می گوید: "باید فهمید چه چیز باعث موفقیت یک واکسن و چه چیز باعث شکست آن می شود."

پروفسور کروک می افزاید: "پژوهشهای ما نشان می دهد که تحقیقهای امروزی برای ساخت واکسنهای جدید، در اکثر موارد موفقیت آمیز بوده است. اما همان طور که انتظار می رود تاثیر واکسنها در طولانی مدت از بین می رود."

دکتر برنارد بیل از مرکز کنترل و جلوگیری از بیماریها در آمریکا می گوید:" واکسن های جدید بسیار موثرند. اما مشاهدات ما نشان می دهد که باکتری ها خودشان را با شرایط جدید وفق می دهند و موفق هم می شوند."

محققان می گویند که این تحقیق کمک می کند تا برای ساخت واکسن های جدید روش های بهتری پیدا شود

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد